Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Scrisoare pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos 2020
  Iubitului nostru cler, cinului monahalşi tuturor dreptmăritorilor creştini din aceastăde Dumnezeu păzită şi binecuvântată eparhie,har, milă şi pace de la Îndurătorul Dumnezeu,iar de la noi părintească dragoste!             Iubiţii mei, fii și fiice duhovniceşti, Hristos a...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Întâlnirea Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

În ziua de 24 ianuarie a.c. cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Biserica „Sf. Dumitru Izvorâtorul de Mir” – Narcisa, s-a întrunit Adunarea eparhială a Eparhiei Romanului și Bacăului pentru prezentarea rapoartelor de activitate pentru anul 2018.

 În prima parte a zilei s-a săvârșit Sfânta Liturghie de către soborul preoților membri ai Adunării eparhiale, sub protia preotului protopop Costică Busuioc, urmată de slujba de Te-Deum, oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Răspunsurile liturgice la strană au fost oferite de corala „Episcop Melchisedec Ștefănescu” a Protopopiatului Bacău.

După aceasta, în sala de conferințe a Așezământului Social-filantropic „Mitrovița” a bisericii din cartierul băcăuan Narcisa a fost prezentat de către părintele Alexandru Daniel Zamfir, consilier administrativ al   Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, raportul general al activităților desfășurate în Eparhie, pe comisii (administrativăeconomicăculturală, social-filantropică și patrimoniu și construcții).

La final, ierarhul a mulțumit tuturor pentru sprijinul acordat, i-a încredințat de părinteasca sa dragoste, îndemnându-i să rămână alături de Biserică cu timp și fără timp, după îndemnul Sfântului Apostol Pavel, la împlinirea misiunii pe care această instituție divino-umană o are în lume.

Astăzi este o zi solemnă din punct de vedere cultural și național, pentru faptul că este Ziua Unirii Principatelor Române într-un stat independent și suveran. Noi vedem acest eveniment fundamental pentru istoria neamului, mai ales din perspectivă religioasă, raportându-ne la instituția de care se îngrijește însuși Dumnezeu.... Libertatea în cadrul societății umane, pe care ne-a lăsat Dumnezeu să o constituim și să lucrăm pentru binele lumii, este greu să o definim și este chiar mai greu să spunem câtă libertate are fiecare. Atâta libertate are omul fără Dumnezeu cât ține lanțul în care se mișcă. Dacă Îl punem pe Hristos în viața și activitatea nostră, în toate zilele noastre, atunci această libertate este infinită. De vreme ce suntem în adevăr, îl predicăm și îl împlinim, atunci suntem liberi cu adevărat!  Îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru că ne-a inspirat să găsim soluțiile cele mai bune pentru a rezolva probleme administrative al Eparhiei. De vreme ce am reușit să avem aceste împliniri în anul care a trecut, sperăm că vom reuși și de acum înainte, și tocmai de acea vă rog a ajuta și a sugera după posibilități ca Biserica să se afirme, întrucât noi facem parte din această instituție divino-umană. Numai uniți și împreună vom face viabile activitățile pastoral-misionare și administrativ-gospodărești ale Eparhiei. Nădăjduim ca anii ce vin să fie niște ani ai milei Domnului !

În luările de cuvânt, membrii laici și preoți ai Adunării eparhiale au apreciat dinamismul activităților desfășurate sub coordonarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, manifestându-și dorința de a susține pe mai departe proiectele și programele Bisericii.

Apreciez realizările frumoase ce s-au împlinit în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului sub coordonarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim. Sunt convins că toate acestea au putut fi realizate pentru faptul că Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim este o personalitate cu vocație, energică și responsabilă, care a știut să sfințească timpul și locul, a afirmat în cuvântul său, domnul Emil Drăgan, deputat eparhial.

Este prima dată când rostesc un cuvânt în cadrul unei ședințe a unei Adunări eparhiale. Văzând activitatea desfășurată în anul anterior, am fost impresionat de tot ceea ce reprezintă un sistem bine pus la punct, prin oamenii pe care îi aveți, Înaltpreasfinția Voastră. Mă gândesc în ce măsură pot să îmi aduc aportul și eu, în calitatea mea de om de cultură, a precizat între ideile sale enunțate la finalul prezentării, domnul Marius Manta, deputat eparhial.

(Pr. Daniel Ionel Marari)


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.