Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

„Un român autentic își asumă istoria neamului său și gândește cu recunoștință la cei ce au făurit-o”*
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Putem spune cu certitudine că actul istoric de la 1859  nu este doar împlinirea unui ideal sau consecința firească a unei stări de fapt, ci este forma politică a unei unități deja existente și în egală măsură pasul decisiv în perspectiva desăvârșirii Marii Uniri de la 1918, este...

mai multe detalii
FACEBOOK

Seri de priveghere la căpătâiul Teodorei
  Duminica 29 septembrie, după o perioadă îndelungată de suferință, Dumnezeu a chemat-o la ceruri pe Teodora, fiica cea mai mare a părintelui Florin Stamate de la Parohia Șesuri, Protopopiatul Moinești. Astfel trupul plăpând al Teodorei a fost depus în biserica parohiei. Din acel moment, au urmat rugăciuni neîncetate la căpătâiul ei, iar în...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020» ”Am pornit cu vestea bună”

La inițiativa părintelui protopop Costel Mareș și cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului  Ioachim,  Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sâmbătă 17 decembrie 2016, a avut loc la Centrul de agrement ”Trotușul” din Comănești, tradiționalul concert de colinde, ajuns anul acesta la cea de a şaptea ediţie.

 

Sub genericul ”Am pornit cu vestea bună”,  concertul de colinde, a avut ca moderator pe PC Pr. Secretar Eparhial Ciprian Ignat, şi a debutat cu un colaj de colinde interpretat de Grupul vocal folcloric ”Muguşaşii” din Agăş, coordonat de doamna învăţătoare Ecaterina Raţă, urmat de renumitul interpret de muzică populară, pricesne și cântări duhovnicești, părintele Cristian Pomohaci. În ultima parte a concertului am ascultat cu un program de colinde menit să ne pregăteasca inimile pentru slăvitul praznic al Naşterii Domnului, interpretat de Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijată de  PC Pr. Arh. Iulian Dumitru.

 

Crăciunul este cea mai mare minune pe care Dumnezeu a săvârşit-o după crearea lumii. Dumnezeu a venit în lume, s-a făcut om, pentru ca omul să devină dumnezeu după har. Crăciunul este în acelaţi timp darul suprem pe care Dumnezeu îl oferă lumii din dragoste nemărginită pentru om. Este sărbătoare în care cu toţii ne bucurăm, şi obişnuim ca în această perioadă, înainte de sărbătoarea Naşterii Domnului, ca un răspuns la darul pe care Dumnezeu ni l-a făcut nouă, oamenilor, să oferim la rândul nostru daruri celor dragi. Această tradiţie izvorăşte din lăuntrul, din adâncul sufletului nostru, din dorinţa de a ne asemăna cu Dumnezeu, care este izvorul tuturor darurilor., a relatat părintele protopop.

Concertul acesta se doreşte a fi darul Bisericii pentru fiii ei duhovniceşti iubitori de cult şi de cultura. Cea de a şaptea ediţie a acestui concert îmbracă o haină nouă, una inedită. Cu binecuvantarea Înaltpreasfinţitului Ioachim şi la iniţiativa Înaltpreasfinţiei Sale, am hotărât ca acest concert să fie organizat anul acesta în celelalte două oraşe din cuprinsul protopopiatului nostru, respectiv Dărmăneşti şi Comăneşti.

Ca şi în anii precedenţi, şi concertul acesta a îmbrăcat o haină social-filantropică. S-a apelat la bunăvoinţa tuturor celor prezenţi, ca pe lângă aportul Protoieriei, să contribuie fiecare, puţin cu câte puţin, pentru a aduce un strop de speranţă în mijlocul unei familii greu încercate de suferinţa fiicei lor, o tânără absolventă a Facultăţii de Jurnalism, Aurelia Ardeleanu, care mai bine de 5 ani de zile este imobilizată la pat.

Părintele protoiereu a mulţumit tuturor partenerilor, dar şi celor prezenţi, pentru generozitate şi pentru că au fost cu adevărat un public minunat, dorindu-le ca sărbătorile Naşterii Domnului să aducă tuturor pace, bucurie şi nădejdea mântuirii.

 

În încheiere, a devenit o tradiţie ca la finalul oricărui concert de acest gen, toţi cei prezenţi să cânte colindul drag tuturor: O ce veste minunata!


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.