Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Un astfel de arhiereu se cuvenea să aveţi!*
Ca Episcop-Vicar, dar şi ca Arhiepiscop, Înaltpreasfinţia Sa a fost şi este un exemplu de bună chivernisire a patrimoniului spiritual şi material al Bisericii, coordonând, totodată, ca un adevărat păstor, viaţa liturgică, pastoral-misionară, culturală, edilitară, socială şi duhovnicească a parohiilor, schiturilor şi mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei....

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» „Mainile prieteniei”, proiect de parteneriat educational la Moinesti

   

     Tinerii moineșteni au marcat Ziua Internaţională a Voluntariatului într-un mod inedit. În ajunul zilei Sfântului Nicolae, joi, 5 decembrie 2013, a avut loc prima activitate din cadrul proiectului de parteneriat educațional „Mâinile prieteniei”. Elevii Școlii „Ștefan Luchian” din Moinești, județul Bacău, s-au deplasat, însoțiți de cadre didactice și părinți, în comuna Brusturoasa pentru a oferi cadouri copiilor de la grădinițele de aici.

       Proiectul educațional ,,Mâinile prieteniei”, este iniţiatşi organizat de Școala ,,Ștefan Luchian” - Moinești și Școala Gimnazială ,,Ioana Radu Rosetti” - Brusturoasa în parteneriat cu Protopopiatul Moinești, Primăria Moinești, Primăria Brusturoasa, Asociația „Familia Luchian” și Asociația pentru Educație și Dezvoltare Rurală „I.R. Rosetti” Brusturoasa.

         Iniţierea proiectului de parteneriat între cele două şcoli a fost generată de situaţia dificilă a copiilor din grădinițele din Camenca și Cuchiniș, comuna Brusturoasa, cărora le lipsesc materialele didactice şi jucăriile necesare desfășurării în bune condiții a procesului educativ. 

        Sensibilizaţi de situația acestor copii, elevii de la Şcoala Gimnazială „Ştefan Luchian” - Moineşti, împreună cu câteva cadre didactice au dorit să le fie alături.

          Prin acest proiect de parteneriat se doreşte: ajutorarea materială a acestor copii, cu sprijinul Asociației de părinţi, al Primăriei și al Protopopiatului din Moinești, precum și organizarea de activităţi extracurriculare care să aibă ca finalitate cultivarea sensibilităţii faţă de problematica umană şi faţă de valorile morale creştine. Valoarea acestui proiect se regăsește în necesitatea lui atât pentru elevii celor două instituții, cât și pentru comunitatea moineșteană, prin dezvoltarea atitudinii de voluntariat în rândul copiilor, adulții de mâine.

       „Proiectul își propune cultivarea sensibilităţii faţă de problematica umană şi faţă de valorile morale creştine, prin antrenarea elevilor în activităţi extracurriculare plăcute, utile şi cu încărcătură emoţională, care să le permită dezvoltarea sentimentelor de iubire față de aproapele, dorinţa de a acorda ajutor, de a fi cinstit şi generos, de a avea încredere în sine, dar şi în alţii,” a declarat prof. Elena Hereș, directorul Școlii „Ștefan Luchian” Moinești și coordonatorul acestui proiect.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.