Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
   
 
 
FACEBOOK
 
ŞTIRI & EVENIMENTE
 
Abonare stiri (email)


14/09/2021

Bucuria împlinirii în Parohia Poiana II Dărmănești

mai multe detalii

14/09/2021

Proiect filantropic desfășurat la Parohia ,,Sfântul Spiridon” din Comănești

mai multe detalii

13/09/2021

Slujbă de Te Deum la început de an școlar

mai multe detalii

12/09/2021

Proiect eparhial desfășurat în Parohia Berești-Tazlău, filia Turluianu

mai multe detalii

06/09/2021

Manifestări cultural-duhovnicești în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

02/09/2021

Şcoala de vară „Cǎlǎtorie ȋn lumea copilǎriei” ȋn Parohiile Tescani, Prisaca și Enǎchești

mai multe detalii

02/09/2021

Școala de vară ”Prietenia - flacăra vie a sufletului”

mai multe detalii

02/09/2021

Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul prăznuit în Parohia Coșnea

mai multe detalii

31/08/2021

Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești

mai multe detalii

30/08/2021

Școala de vară „Acasă la Rățeni” în Parohia Rățeni

mai multe detalii

29/08/2021

Școala de vară organizată la Parohia Sfinții Voievozi Lucăcești

mai multe detalii

27/08/2021

Tabăra copiilor din Cernu „FAPTe pentru zâmbetele lor”

mai multe detalii

23/08/2021

Concursul de șah „Biserica – casa sufletului romanesc” Poduri

mai multe detalii

22/08/2021

Școala de Vară, „Școala din Tinda Bisericii ”, ediția a III-a, Parohia Goioasa

mai multe detalii

20/08/2021

Bucurie şi credinţă în lumea satului

mai multe detalii

20/08/2021

Activitate catehetică în Parohia Pietrosu, în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului

mai multe detalii

17/08/2021

Școala de vara „Acasă la Sfântul Nicolae”, ediția a VI-a

mai multe detalii

17/08/2021

Şcoala de varǎ „Hristos ȋn mijlocul copiilor”, ȋn Parohia Enǎchești din Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

10/08/2021

Școala de vară „Episcop Dionisie Climescu – Întemeietorul Școlii Moineștene” derulată de Parohia Sf. Gheorghe Moinești la a șasea ediție

mai multe detalii

09/08/2021

„Ziua fiilor satului”, în Parohia Cernu

mai multe detalii
 
 
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021 ||» Academia Română își manifestă SUSȚINEREA pentru tot ceea ce întreprinde Patriarhul Daniel

Academia Română își manifestă SUSȚINEREA pentru tot ceea ce întreprinde Patriarhul Daniel, "o voce ascultată și respectată în mediul academic"

Academia Română, una dintre cele mai prestigioase instituții românești, își exprimă susținerea față de tot ceea ce întreprinde Patriarhul Daniel, asigurându-l de întreg sprijinul său.
 
"Înființată acum aproape 150 de ani, Academia Română a reunit și reunește cele mai de seamă personalități ale vieții științifice și culturale ale țării. Între aceștia s-au regăsit și iluștri reprezentanți ai Bisericii, slujitori ai Altarului și cărturari de înaltă ținută. În rândurile membrilor Academiei Române s-au aflat, ca membri de onoare, și patriarhii Miron Cristea, Nicodim Munteanu și Teoctist Arăpașu", potrivit unui comunicat al Academiei Române, semnat de președintele instituții și de biroul Prezidiului. 
 
Comunicatul amintește că, pe linia acestei tradiții, în 2007, Academia Română l-a ales printre membrii ei de onoare pe Patriarhul Daniel. La baza acestei decizii a stat atât activitatea sa cărturărească și didactică, cât și cea misionar-pastorală și filantropică desfășurată constant de-a lungul anilor.
 
"Cărturar de certă valoare, autor a numeroase lucrări științifice, Patriarhul Daniel s-a dovedit a fi o voce ascultată și respectată în mediul academic, proiectele comune realizate din inițiativa și sub îndrumarea sa permanentă stând mărturie în acest sens. Este suficient să amintim sărbătorirea, devenită deja tradiție, a Zilei Unirii de la 24 ianuarie 1859, printr-o sesiune comună a Patriarhiei Române cu Academia Română în chiar locul unde marele act al dublei alegeri a lui Alexandru Ioan Cuza a avut loc inițierea monumentalei lucrări Istoria monahismului în România, realizată, în strânsă cooperare cu cei mai de seamă specialiști din Academia Română și institutele teologice din întreaga țară.
 
În paralel, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel acordă o atenție deosebită misiunii filantropice a Bisericii. Prin inițierea de numeroase așezăminte de asistență socială pentru bătrânii singuri, pentru oamenii sărmani, pentru cei bolnavi și pentru copiii nevoiași, Preafericitul Părinte Patriarh a imprimat în parohiile de la orașe și de la sate adevăratul spirit creștinesc de întrajutorare, îndemnând pe preoți, pe călugări, dar și pe enoriași să ajute pe cei aflați în nevoi și în suferințe. Academia Română își exprimă susținerea față de aceste acțiuni care asigură continuitatea de aproape 2000 de ani a creștinismului din țara noastră.
  
În aceste zile în care întreaga țară își îndreaptă rugăciunea spre cei atât de greu încercați, Biserica Ortodoxă Română, în frunte cu Întâistătătorul ei, își continuă misiunea lor creștinească de a fi aproape de semenii aflați în nevoi. Suntem siguri că acțiunile de mângâiere a celor încercați la Clubul "Colectiv" și de filantropie, de ajutorare materială ale Preafericitului Părinte Patriarh se vor manifesta, ca întotdeauna, pentru răniții și victimele acestei drame naționale. Academia Română își exprimă susținerea față de tot ceea ce întreprinde Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, membru de onoare al supremei instituții academice, asigurându-l de întreg sprijinul său.", se spune în comunicatul Academiei Române.

   
©2013 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET.