Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

„Un român autentic își asumă istoria neamului său și gândește cu recunoștință la cei ce au făurit-o”*
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Putem spune cu certitudine că actul istoric de la 1859  nu este doar împlinirea unui ideal sau consecința firească a unei stări de fapt, ci este forma politică a unei unități deja existente și în egală măsură pasul decisiv în perspectiva desăvârșirii Marii Uniri de la 1918, este...

mai multe detalii
FACEBOOK

Seri de priveghere la căpătâiul Teodorei
  Duminica 29 septembrie, după o perioadă îndelungată de suferință, Dumnezeu a chemat-o la ceruri pe Teodora, fiica cea mai mare a părintelui Florin Stamate de la Parohia Șesuri, Protopopiatul Moinești. Astfel trupul plăpând al Teodorei a fost depus în biserica parohiei. Din acel moment, au urmat rugăciuni neîncetate la căpătâiul ei, iar în...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020» Cercul Pastoral al preotilor moinesteni la Sfantul Ierarh Spiridon - Comanesti

 
Preasfinţitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, înconjurat de preoţii din Protopopiatul Moineşti, a oficiat slujba Sfintei Liturghii la biserica ”Sf. Spiridon” din Comăneşti. 

 

A fost atmosferă de sărbătoare la Comăneşti, unde astăzi - în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Spiridon, a fost serbat hramul bisericii ridicate în urmă cu două veacuri. Sute de credincioşi, unii dintre ei sosiţi din diferite colţuri ale eparhiei, au participat la Dumnezeiasca Liturghie oficiată de Preasfinţitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, alături de soborul preoţilor din Protopopiatul Moineşti. Răspunsurile la strană au fost date de corala ”Theotokos” a Protoieriei Moinești.

 

În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej Preasfinţia Sa a vorbit despre semnificaţia zilei şi importanţa cinstirii sfinţilor. «Poporul cinsteşte în mod deosebit pe Sfântul Spiridon, aşa cum îl cinsteşte şi pe Sfântul Ierarh Nicolae. Aceştia nu au lăsat opere pe care să le studiem în teologie, au lăsat însă viaţa lor, modul de trăire întru iubire şi prietenie, potrivit învăţăturilor evanghelice», a declarat ierarhul, care a mai precizat: «Sinaxarul nu este un curriculum vitae, nu este o consemnare în date istorice, ci este o prezentare a vieţii, aşa cum sfântul a trăit-o în Dumnezeu. Trăind adevărul, trăim în biserica lui Hristos, în Adevăr, şi ne recunoaştem ca fii ai lui Dumnezeu. Prin rugăciune intrăm în comuniune cu sfinţii». Preasfinţia Sa a mai adăugat: «rugăm pe Sfântul Ierarh Spiridon să ne ajute să trăim bucuria Sfintei Liturghiii şi să simţim roadele Duhului Sfânt de care ne împărtăşim».

 

"Această activitate misionară a Protopopiatului Moineşti, întâlnirea noastră de astăzi, nu este una singulară! Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, cele 8 cercuri pastorale din Protoieria Moineşti, împreună cu preoţii coralei Theotokos a Protopopiatului, desfăşoară activităţi culturale şi pastoral-misionare prin care dorim să descoperim, să arătăm, să prezentăm bogăția inestimabilă, profunzimea și spiritualitatea cultului nostru liturgic. Zilele trecute ne-am întâlnit, la Zemeş dar şi la Moineşti, în cadrul Cercului Pastoral Moineşti, astăzi la Comăneşti, urmând ca ulterior, conform programului stabilit, să continuăm aceste întâlniri de suflet, în liturghie şi comuniune" - a subliniat părintele protopop Costel Mareş.

 

În cadrul Sfintei Liturghii au fost pomeniţi şi ctitorii bisericii, iar la final au fost rostite rugăciuni de mulţumire. «A fost un program foarte frumos, într-o atmosferă deosebită. Au venit credincioşi de departe şi s-au rugat împreună cu noi. Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru toate şi Preasfinţitului Părinte Episcop Ioachim pentru bucuria făcută în ziua de sărbătoare a bisericii noastre», a spus preotul Alexandru Maxim, parohul Bisericii ”Sf. Spiridon” din Comăneşti.

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.