Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Maica Domnului, mister nepătruns și inepuizabil izvor de daruri duhovnicești
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Astăzi cinstim Nașterea Maicii Domnului, în fața căreia depunem toate grijile vieții noastre cotidiene. Intrarea Fecioarei Maria în lume este prilej de a medita la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu într-o manieră diferită. Să nu uităm că ea a fost în prealabil angajată ca și Marta,...

mai multe detalii
FACEBOOK

Capernaum și Calcedon
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   În arşiţa verii, în luna lui Cuptor,Iisus Mântuitorul, eternul călător,Trecea cu ucenicii prin Capernaum.Doi orbi Îl întâlniră, rugându-L chiar în drum: „Miluieşte-ne, Doamne, fiul lui David,Redă-ne vederea, te rugăm fervid”.Iisus nu-i ascultă, şi-n casă...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Cercul pastoral „Episcop Dionisie Climescu” la Parohia Sfântul Nicolae din Moineşti

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim,  Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, luni 7 decembrie 2015, în ziua pomenirii)  Sfântei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş, un sobor alcătuit din preoţii Cercului Pastoral „Episcop Dionisie Climescu”, s-a regăsit în rugăciune şi comuniune frăţească, la Parohia „Sfântul Nicolae” Moineşti, sub protia  părintelui Costel Mareş, protoiereu al Moineştilor, pentru a sluji Dumnezeiasca Liturghie şi a se face pomenirea vrednicilor păstori de suflete ce s-au mutat la Ceruri, din acest ţinut binecuvântat de Dumnezeu.

           În contextul Anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii, cu binecuvântarea ÎPS Ioachim, preoţii prezenţi şi credincioșii din parohie au trăit clipe de aleasă bucurie duhovnicească. Cu acest prilej, în biserică s-a oficiat Utrenia, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie şi a fost susţinut un referat  de către părintele Gheorghe Aneculoae, coordonatorul acestui cerc pastoral, în care a fost evocată personalitatea episcopului Dionisie Climescu al Buzăului, mai cu seamă în timpul păstoririi sale ca preot slujitor în Moineşti.

Părintele conferenţiar, în cuvântul său, a remarcat faptul că episcopul Dionisie Climescu, fost preot David Climescu, este considerat întemeietorul şcolii moineştene. La ridicarea în treapta arhieriei, părintele David Climescu, preot paroh al parohiei Sf. Gheorghe din Moineşti, slujitor şi în filia Sf. Nicolae dar şi învăţător în Berzunţi, îşi donează casa personală cu scopul de a fie folosită drept şcoală pentru copii din Moineştiul secolului XIX.

În cuvântul său, părintele protoiereu a reafirmat  dezideratul nostru, al tuturor, ca una din şcolile din Moineşti să poarte numele celui ce este considerat părinte al învăţământului moineştean – Episcop Dionisie Climescu.   

 

                 Activitatea de “liturghie după liturghie” a continuat cu o agapă frăţească, spre deplină bucurie și comuniune, unde a fost prezentat filmul documentar „Episcopul Dionisie Climescu părintele şcolii moineştene” realizat de părintele Gheorghe Aneculoae. Cei prezenți au avut posibilitatea să-și împărtășească unii altora din experiențele şi activitățile lor misionare și de propovăduire a Cuvântului lui Dumnezeu.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.