Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

„Un român autentic își asumă istoria neamului său și gândește cu recunoștință la cei ce au făurit-o”*
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Putem spune cu certitudine că actul istoric de la 1859  nu este doar împlinirea unui ideal sau consecința firească a unei stări de fapt, ci este forma politică a unei unități deja existente și în egală măsură pasul decisiv în perspectiva desăvârșirii Marii Uniri de la 1918, este...

mai multe detalii
FACEBOOK

Seri de priveghere la căpătâiul Teodorei
  Duminica 29 septembrie, după o perioadă îndelungată de suferință, Dumnezeu a chemat-o la ceruri pe Teodora, fiica cea mai mare a părintelui Florin Stamate de la Parohia Șesuri, Protopopiatul Moinești. Astfel trupul plăpând al Teodorei a fost depus în biserica parohiei. Din acel moment, au urmat rugăciuni neîncetate la căpătâiul ei, iar în...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020» Concert de excepție la Moinești

Vineri, 7 decembrie la Centrul Cultural „Lira” din Moinești a avut loc cea de a IX-a ediție a tradiționalului concert de colinde, organizat de Protopopiatul Moinești în parteneriat cu Primăria Municipiului Moinești.


Concertul intitulat sugestiv ”Prin colind, uniți de Centenar!” i-a avut ca invitați de gală pe interpreții de muzică populară Nicolae Furdui Iancu, acompaniat de Formația Crai Nou, și Iustina Irimia Cenușă, iar în deschiderea evenimentului, Corul „Laudamus” al Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman.


Gazdele evenimentului au fost Andreea Monea și Dragos Ianoși, prezentatorii jurnalului de știri Trinitas, Televiziunea Patriarhiei Române.


În deschiderea serii, părintele protoiereu Costel Mareș a urat bun venit tuturor, și totodată a explicat și care este menirea acestui concert:

„Acest concert se dorește a fi un prinos de recunoștință adus Bunului și Milostivului Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra acestui popor, care anul acesta a împlinit 100 de ani de la făurirea Statului Național Unitar Român. În același timp, se dorește a fi un omagiu adus tuturor eroilor și făuritorilor Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. De asemenea, se dorește a fi un îndemn, o chemare la solidaritate, la unitate pentru noi toți.”


Corul „Laudamus” al Liceului Teologic „Episcop Melchisedec”, dirijat de maestrul Gheorghe Gozar, a făcut introducearea prin intonarea imnului național, iar apoi a prezentat o serie de colinde.


A urmat reprezentanta Moldovei, interpreta de muzică populară Iustina Irimia Cenușă, însoțită de Grupul Vocal „Dorulețul” al Seminarul Teologic Liceal Ortodox Sfântul Gheorghe din Botoșani.


Ardealul s-a remarcat prin prezența în fața publicului moineștean a renumitului interpret de muzică populară Nicolae Furdui Iancu, acompaniat de Formația Crai Nou. Acesta a adus colinda ardelenească, dar și o suită de cântece patriotice, menite să ne ducă în atmosfera Centenarului.


În încheierea serii, părintele protoiereu Costel Mareș a transmis mesajul de binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a mulțumit celor prezenți, partenerilor și tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestui concert de colinde.


Ca și în alte dăți, și această ediție a „îmbrăcat o mantie social-filantropică”,  învitând pe toți să participe la ajutorarea unei familii aflate într-o situație dificilă, acum în preajma sărbătorilor.

 

„Mai e vreme de colinde,

Se mai poate, se mai poate,

Dacă sufletul rămâne

Cel mai mare dintre toate.

...

N-a murit colindul nostru,

Se mai poate, se mai poate,

Leru-i ler, florile dalbe,

La mulţi ani cu sănătate.”

 

 

(Colindul colindelor - Adrian Păunescu)


(Pr. Cristian Balaban)
STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.