Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
   
 
 
FACEBOOK
 
ŞTIRI & EVENIMENTE
 
Abonare stiri (email)


14/10/2019

Şedinţă tematică a preoţilor din Protopopiatul Moineşti – joi, 17 octombrie 2019

mai multe detalii

05/10/2019

IPS Ioachim a resfințit biserica parohiei Cornetu din protopopiatul Moinești

mai multe detalii

02/10/2019

Seri de priveghere la căpătâiul Teodorei

mai multe detalii

30/09/2019

Cuvânt de compasiune la naşterea în Cer a tinerei Teodora Stamate

mai multe detalii

29/09/2019

Mesaj de condoleanţe la trecerea la cele veşnice a Teodorei Stamate

mai multe detalii

28/09/2019

Slujbă de pomenire pentru părintele Ionuț Rusu, în Parohia Rățeni

mai multe detalii

25/09/2019

Examen de Capacitate preoțească, la Roman

mai multe detalii

20/09/2019

Programul Școală după Școală sub genericul F.A.P.T.- Mai bine împreună! în Parohia Cernu

mai multe detalii

15/09/2019

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioachim a sfințit așezământul social-filantropic al Parohiei Balcani-Marginea

mai multe detalii

09/09/2019

Ierarhul Romanului și Bacăului își serbează astăzi onomastica

mai multe detalii

07/09/2019

Maica Domnului, mister nepătruns și inepuizabil izvor de daruri duhovnicești

mai multe detalii

07/09/2019

Procesiunea „Calea Sfinţilor - Maica Domnului Ocrotitoarea Noastră” în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

06/09/2019

Comunitatea din Dărmănești sub ocrotirea Sfinților Nectarie și Pantelimon

mai multe detalii

05/09/2019

Manifestările cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinesti au continuat și în Cercul Pastoral Valea Muntelui

mai multe detalii

03/09/2019

Școala de vară Bucuria copilăriei în sânul ortodoxiei - ediția a-IV-a la Parohia Poiana II

mai multe detalii

02/09/2019

Manifestările cultural-duhovnicești au continuat la Comănești

mai multe detalii

01/09/2019

Concursul de șah „Tinerii în inima satului” Poduri

mai multe detalii

31/08/2019

Culoare, zambete și bucurie în Parohia Berești-Tazlău, filia Turluianu

mai multe detalii

30/08/2019

Procesiunea Calea sfintilor – Maica Domnului Ocrotitoarea Noastră în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

30/08/2019

Zilele Cultural Duhovnicesti derulate de Protopopiatul Moinești la Comanești

mai multe detalii
 
 
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 ||» Concurs interdisciplinar in PROTOIERIA MOINESTI

 

A IX-a ediţie a Concursului interdisciplinar 'Un copil bun pentru o lume mai bună' s-a desfăşurat sâmbătă, 5 mai, la Şcoala cu clasele I-VIII 'Ştefan Luchian' din Moineşti, judeţul Bacău. Anul acesta, concursul a reunit 213 copii de la 21 de şcoli din municipiile Bacău, Oneşti, Moineşti, Dărmăneşti, Comăneşti şi din localităţile învecinate.

Elevii au fost organizaţi pe echipe de lucru, purtând nume simbolice precum: 'Muguri de lumină', 'Sofia', 'Candela iubirii', 'Prietenii îngerilor', 'Serafimii', 'Albinuţa', 'Veselii heruvimi', 'Flacăra credinţei' şi multe altele. Aceştia au lucrat pe parcursul a 90 de minute la realizarea unui portofoliu, ce a cuprins fişe de lucru la Religie, la Educaţie civică şi Desen. 'Acest concurs reprezintă o mare realizare şi pentru noi adulţii, cei care ne-am implicat în organizarea şi buna desfăşurare a acestuia, deoarece prin şi pentru copii ne-am întâlnit într-un gest de solidaritate, pentru a le face o bucurie acestora şi pentru a crea împreună o lume mai bună', a spus prof. Elena Hereş, organizatorul şi iniţiatorul concursului.

Concursul interdisciplinar judeţean 'Un copil bun pentru o lume mai bună', adresat elevilor claselor a III-a şi a IV-a din judeţul Bacău, a fost conceput ca o modalitate atractivă de exersare a cunoştinţelor la disciplinele Religie, Educaţie civică şi Desen, fiind, totodată, un bun prilej de trezire a interesului pentru cunoaşterea de sine şi de semeni, de dezvoltare a afinităţilor de grup şi colectivitate, de promovare a dragostei, armoniei şi toleranţei între oameni. 'Anul acesta avem un record de participare. Copiii au venit cu mare dragoste şi au aşteptat cu mult interes acest concurs încă de la începutul anului. Noi, ca şi cadre didactice, ne gândim la cât de mult contează acest concurs interdisciplinar. Faptul că ei se apleacă cu dragoste asupra cunoştinţelor de morală creştină, asupra cunoştinţelor de civică, îşi exersează şi aptitudinile pe care le au din punct de vedere plastic este pentru noi un câştig. Doamna profesoară Elena Hereş inspirat a pus numele acestui concurs 'Un copil bun pentru o lume mai bună''; este ceea ce ne dorim cu toţii: să avem nişte copii deosebiţi, crescuţi frumos civilizat şi cu nişte principii morale creştine puse la baza educaţiei lor. Dacă noi îi creştem şi îi educăm aşa, avem speranţe că lumea poate va deveni mai bună, când aceşti copilaşi vor deveni mai mari,' a declarat prof. Irina Leonte, inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău.

'Dacă vom avea o relaţie apropiată cu Dumnezeu, vom avea şi o relaţie apropiată între noi'

La eveniment a fost prezent şi părintele Costel Mareş, protoiereul Protopopiatului Moineşti, care a felicitat organizatorii şi copiii înscrişi în competiţie. 'Faptul că acest concurs reuneşte mai multe discipline studiate de cei mici arată că religia nu este ceva separat, ci este ceva integrat, că face parte din viaţa noastră de zi cu zi şi este foarte important ca la un asemenea concurs să fie prezenţi atâţia copii din judeţul nostru. Vreau să felicit pe toţi copiii participanţi şi astăzi ne rugăm la Dumnezeu ca să vă lumineze mintea să faceţi lucrări bune, care să vă facă cinste vouă, părinţilor voştri, dar şi cadrelor didactice care v-au pregătit şi vă ajută să deveniţi persoane care au o relaţie apropiată cu Dumnezeu, pentru că dacă vom avea o relaţie apropiată cu Dumnezeu, vom avea şi o relaţie apropiată între noi. Cel care nu are prieteni în adevăratul sens al cuvântului nu-L are în primul rând prieten pe Dumnezeu. De aceea, este bine să-L aveţi prieten pe Dumnezeu, să vă fie apropiat sufletelor voastre, pentru că în felul acesta veţi descoperi în celălalt, în colegul vostru, chipul lui Dumnezeu,' a declarat părintele protopop Costel Mareş. 

La finalul concursului, fiecare copil a primit câte un cadou din partea Protopopiatului Moineşti şi a Primăriei Moineşti.

Concursul judetean interdisciplinar religie – civică – desen “Un copil bun pentru o lume mai buna” se desfăşoară cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, al Protopopiatului Moineşti, al Parohiei Valea Şoşii, al Poliţiei Moineşti şi al Primăriei Moineşti. 


   
©2013 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET.