Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Aproapele, pedagogul mântuirii mele
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Prin expunerea parabolei Bunului samarinenan, scopul lui Iisus nu este deloc acela de a opune lipsa de umanitate a preotului și a levitului bunătății samarineanului, care se gândește să îl ducă pe evreul rănit într-un loc în care să poată fi îngrijit. După cum Iisus nu a vrut nici să...

mai multe detalii
FACEBOOK

Seri de priveghere la căpătâiul Teodorei
  Duminica 29 septembrie, după o perioadă îndelungată de suferință, Dumnezeu a chemat-o la ceruri pe Teodora, fiica cea mai mare a părintelui Florin Stamate de la Parohia Șesuri, Protopopiatul Moinești. Astfel trupul plăpând al Teodorei a fost depus în biserica parohiei. Din acel moment, au urmat rugăciuni neîncetate la căpătâiul ei, iar în...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Concursul „Cuvânt şi culoare din suflet de copil” 2017

 

Concursul de creaţie literar-religioasă şi plastică  „Cuvânt şi culoare din suflet de copil” al Protopopiatului Moinești se află la cea de-a șasea ediție şi este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în cadrul  Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, în Patriarhia Română.

Desfăşurat în şcolile, liceele și  parohiile din cuprinsul Protopopiatului Moineşti, concursul are trei secţiuni:

secţiunea A – desen în acuarelă(format A4) - pentru copiii din clasele III-VI, cu tema „Icoana, fereastră spre cer”(icoana unui sfânt sau a unui praznic împărătesc pe carton/pânză)

secţiunea B - eseu argumentativ(de max. 2 pagini) - pentru cei din clasele VII-VIII , cu tema “Cinstirea icoanelor în viața creștinului”.

secţiunea C - eseu argumentativ(de max. 2 pagini) sau desen în acuarelă(format A3) sau prezentare ppt(de max. 20 diapozitive) - pentru cei din clasele IX-XII, cu tema “Mărturisirea credinței în societatea contemporană” sau „Chipuri de mărturisitori ai credinței ortodoxe în închisorile comuniste”.

          În cadrul primei secţiuni, copiii vor ilustra tema dată printr-un desen în acuarelă. Lucrările vor fi realizate în format A4 şi vor avea pe verso lipită o etichetă completată cu următoarele date: numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala/parohia, cadrul didactic/preotul coordonator, titlul lucrării, telefon şi datele de contact

          A doua secţiune constă în realizarea unui eseu argumentativ în format A4 de maximum 2 pagini. Datele de identificare ale elevului (numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala/parohia, cadrul didactic/preotul coordonator, titlul lucrării, telefon şi datele de contact) vor fi trecute pe verso.

            A treia secţiune constă în realizarea unui eseu argumentativ de maximum 2 pagini sau a unei icoane format A3 pe carton/pânză sau a unei prezentări powerpoint. Datele de identificare ale elevului (numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala/parohia, cadrul didactic/preotul coordonator, titlul lucrării, telefon şi datele de contact) vor fi trecute pe verso la eseu sau icoană, și pe cd la ppt.

          Lucrările vor fi depuse direct la sediul Protopopiatului Moineşti sau trimise pe adresa: strada Vasile Alecsandri, nr. 56, municipiul Moineşti, judeţul Bacău, până pe data de 28 mai 2016.

          Festivitatea de premiere va avea loc la începutul lunii iunie 2017. Premiile oferite vor fi în bani și obiecte.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.