Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
   
 
 
FACEBOOK
 
ŞTIRI & EVENIMENTE
 
Abonare stiri (email)


14/09/2021

Bucuria împlinirii în Parohia Poiana II Dărmănești

mai multe detalii

14/09/2021

Proiect filantropic desfășurat la Parohia ,,Sfântul Spiridon” din Comănești

mai multe detalii

13/09/2021

Slujbă de Te Deum la început de an școlar

mai multe detalii

12/09/2021

Proiect eparhial desfășurat în Parohia Berești-Tazlău, filia Turluianu

mai multe detalii

06/09/2021

Manifestări cultural-duhovnicești în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

02/09/2021

Şcoala de vară „Cǎlǎtorie ȋn lumea copilǎriei” ȋn Parohiile Tescani, Prisaca și Enǎchești

mai multe detalii

02/09/2021

Școala de vară ”Prietenia - flacăra vie a sufletului”

mai multe detalii

02/09/2021

Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul prăznuit în Parohia Coșnea

mai multe detalii

31/08/2021

Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești

mai multe detalii

30/08/2021

Școala de vară „Acasă la Rățeni” în Parohia Rățeni

mai multe detalii

29/08/2021

Școala de vară organizată la Parohia Sfinții Voievozi Lucăcești

mai multe detalii

27/08/2021

Tabăra copiilor din Cernu „FAPTe pentru zâmbetele lor”

mai multe detalii

23/08/2021

Concursul de șah „Biserica – casa sufletului romanesc” Poduri

mai multe detalii

22/08/2021

Școala de Vară, „Școala din Tinda Bisericii ”, ediția a III-a, Parohia Goioasa

mai multe detalii

20/08/2021

Bucurie şi credinţă în lumea satului

mai multe detalii

20/08/2021

Activitate catehetică în Parohia Pietrosu, în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului

mai multe detalii

17/08/2021

Școala de vara „Acasă la Sfântul Nicolae”, ediția a VI-a

mai multe detalii

17/08/2021

Şcoala de varǎ „Hristos ȋn mijlocul copiilor”, ȋn Parohia Enǎchești din Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

10/08/2021

Școala de vară „Episcop Dionisie Climescu – Întemeietorul Școlii Moineștene” derulată de Parohia Sf. Gheorghe Moinești la a șasea ediție

mai multe detalii

09/08/2021

„Ziua fiilor satului”, în Parohia Cernu

mai multe detalii
 
 
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021 ||» Concursul de șah online „Părinții...prima ta icoană”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului părinte Ioachim, Arhiepiscopul  Romanului și Bacăului,  sâmbătă 11 iulie 2020,  a avut loc, online,  Concursul de Șah „Părinții...prima ta icoană”cu ocazia  Anului omagial al pastorației părinților și copiilor și Anului  comemorativ al filantropilor ortodocși româniîn Parohia Poduri.

Pentru a preveni și limita efectele răspândirii epidemiei, această competiție sportivă, aflată la a XII-a ediție, s-a desfășurat online, pe  platforma de șah playchess.com pusă la dispoziție în colaborare cu Asociația Club Sportiv „Elisabeta Polihroniade” București, copiii participanți utilizând de acasă telefonul, tableta sau calculatorul, conectate la rețeaua de internet.

  Concursul de șah rapid s-a desfășurat în sistem „open elvețian”, cu cinci runde de joc, la care au evoluat  20 de sportivila două categorii de vârstă: ciclul primar si ciclul gimnazial, fiecare sportiv având la dispoziție 10 minute pentru fiecare partidă. Copiii au avut parte de o experiență unică, instructivă, interesantă uneori buclucașă, datorită unor mici probleme de rețea și conexiune, însă, până la urmă, au reușit să aibă o prestație foarte frumoasă, bucurându-se de acest joc minunat, acest sport al minții care este considerat un test de inteligență, o poezie a  luptei, o gimnastică intelectuală,un univers comprimat, un  joc inepuizabil  asemănător vieții,  o artă ce dezvoltă memoria, gândirea logică,  creativitatea, capacitatea de luare a deciziilor, răbdarea, respectul față de semeni și alte aptitudini , atitudini și abilități.

Duminică, 12 iulie, după Sfânta Liturghie, în curtea bisericii cu hramul „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” Poduri, a avut loc, respectând măsurile de prevenție, premierea participanților la concurs în prezența autorităților locale, reprezentate de doamna primar, Diana Narcisa Miclăuș, și a membrilor Consiliului parohial, întruniți pentru ședința anuală.

Preotul paroh, Popa Vasile a înmânat câștigătorilor 12 icoane reprezentând pe Sfinții Părinți  Ioachim și Ana și diplome personalizate, iar pentru toți  șahiștii podureni, icoane, diplome și dulciuri oferite de Parohia Poduri. 

Cu această ocazie părintele Parfene Dumitru, arbitru și instructor de șah, a rostit o alocuțiune despre importanta educației creștine in familie, i-a felicitat pe toți participanții la această activitate și a adus mulțumiri celor implicați în proiect:

„Mulțumim  Înaltpreasfințitului părinte  Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului pentru arhiereasca binecuvântare,  părintelui  protopop Costel Mareș care se implică cu dăruire în buna desfășurare  a tuturor programelor educative desfășurate cu tinerii  în parohia noastră și în Protoieria Moinești. Multumim domnului Gabăr Iulian din București care a asigurat arbitrajul și asistenta tehnică de specialitate necesară defășurării competiției. Multumesc părinților care au înțeles rolul important al acestor activități educative  in viața copiilor lor. In mod deosebit adresez mulțumiri și aprecieri copiilor care s-au adaptat repede la noile condiții impuse în perioada pandemiei participând cu entuziasm la acest concurs și la alte activități șahiste organizate online în această vară. In felul acesta menținem comuniunea și solidaritatea  între noi, atât de importante in contextul actual, sprijinim părinții in relația cu copiii lor,  ne bucurăm de realizările si implinirile fiecăruia, ne încurajăm reciproc în această perioadă grea și încercăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să păstrăm vie flacăra credinței, a nădejdei și a dragostei creștine”


   
©2013 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET.