Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Maica Domnului, mister nepătruns și inepuizabil izvor de daruri duhovnicești
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Astăzi cinstim Nașterea Maicii Domnului, în fața căreia depunem toate grijile vieții noastre cotidiene. Intrarea Fecioarei Maria în lume este prilej de a medita la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu într-o manieră diferită. Să nu uităm că ea a fost în prealabil angajată ca și Marta,...

mai multe detalii
FACEBOOK

Capernaum și Calcedon
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   În arşiţa verii, în luna lui Cuptor,Iisus Mântuitorul, eternul călător,Trecea cu ucenicii prin Capernaum.Doi orbi Îl întâlniră, rugându-L chiar în drum: „Miluieşte-ne, Doamne, fiul lui David,Redă-ne vederea, te rugăm fervid”.Iisus nu-i ascultă, şi-n casă...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Conferinta preotilor din Protopopiatul MoinestiLUNI 24 februarie 2014, cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, și în prezența PC Pr. Gheorghe Paleu - inspector pentru patrimoniu și construcții și delegat al Centrului Eparhial, în sala de şedinţe a Protopopiatului Moineşti (începând cu orele 0900) s-a desfășurat conferinţa administrativă lunară a preoţilor moineşteni.

Dat fiind faptul că anul 2014 a fost declarat în Biserica Ortodoxă Română „Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii)” şi în conformitate cu programul-cadru elaborat de Cancelaria Sfântului Sinod, ședința a avut ca element central susţinerea conferinţei "Inovaţii şi încălcări ale normelor liturgice şi canonice cu privire la Taina Spovedaniei şi la Taina Sfintei Împărtăşanii", referat prezentat de părintele Sebastian Ghineț de la parohia Poiana II.


În partea de început a întâlnirii părintele protopop Costel Mareș a prezentat un raport al activităților culturale, sociale, pastorale și administrative pe care Protopopiatul Moinești, prin preoții, credincioșii și colaboratorii săi, le-a desfășurat pe parcursul anului 2013.


"Am considerat oportun, în această primă întâlnire administrativă, ca prezentarea activităţilor din 2013 să o facem într-o altă manieră. Astfel, urmărind un slide PowerPoint, am re-trăit şi am revăzut (în imagini) activităţi şi evenimente ale anului trecut, 2013! Prin acest raport (considerăm noi - realist şi obiectiv) nu dorim altceva decât să avem un instrument de evaluare a activităţilor Protopopiatului Moineşti, fiind totodată şi o invitaţie deschisă princare aşteptăm propuneri, sugestii şi sfaturi din partea colegilor preoţi" - a subliniat părintele protopop Costel Mareş.


Partea administrativă a întâlnirii a avut ca element central expunerea PC Pr. Gheorghe Paleu - inspector pentru patrimoniu și construcții al Centrului Eparhial, cu privire la câteva aspecte deosebit de importante legate de patrimoniul bisericesc şi de disciplina în construcţii:


 - „Metodologia etapei a II a de inventariereˮ, cu referire specială asupra bunurilor de patrimoniu,


 - „Procedura de lucru în vederea construirii unui edificiu bisericesc sau a oricărei intervenții asupra acestuiaˮ


 - „Metodologia privind colecta pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamuluiˮ.


Pe final, părintele protopop Costel Mareş a prezentat succint cele 22 de puncte de pe ordinea de zi a şedinţei, ţinând să mulţumească părintelui inspector pentru prezenţă şi încheind astfel această primă întâlnire administrativă din 2014.


 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.