Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Aproapele, pedagogul mântuirii mele
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Prin expunerea parabolei Bunului samarinenan, scopul lui Iisus nu este deloc acela de a opune lipsa de umanitate a preotului și a levitului bunătății samarineanului, care se gândește să îl ducă pe evreul rănit într-un loc în care să poată fi îngrijit. După cum Iisus nu a vrut nici să...

mai multe detalii
FACEBOOK

Seri de priveghere la căpătâiul Teodorei
  Duminica 29 septembrie, după o perioadă îndelungată de suferință, Dumnezeu a chemat-o la ceruri pe Teodora, fiica cea mai mare a părintelui Florin Stamate de la Parohia Șesuri, Protopopiatul Moinești. Astfel trupul plăpând al Teodorei a fost depus în biserica parohiei. Din acel moment, au urmat rugăciuni neîncetate la căpătâiul ei, iar în...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului - Concert extraordinar de folclor la Comănești

 

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, duminică 29 mai 2016, începând cu orele 1800, la Sala Centrului de agrement „Trotușul” din Comănești a avut loc Concertul extraordinar de folclor, în interpretare coral-instrumentală, protagoniști fiind Corala Bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului și Orchestra Folclorică „Muzica Divertis” din Chișinău, dirijate de arhidiaconul Iulian Dumitru.

 

            Această acțiune se înscrie în seria de activități culturale pe care Protopopiatul Moinești le derulează în acest an, declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „An omagial a educației religioase a tineretului creștin ortodox”, Biserica manifestându-și astfel grija pentru conservarea și promovarea valorilor tradiționale românești.


 

           La acest eveniment cultural de excepție, organizat și derulat de protopopiatul nostru într-o locație nouă, modernă, pusă la dispoziției cu generozitate de către Consiliul Local Comănești și domnul primar Viorel Miron, au participat o mulțime de iubitori de cânt popular românesc.

 

             Virtuoșii instrumentiști ai orchestrei Muzica Divertis, dar mai ales Corala Armonia au oferit un regal de folclor românesc autentic, piesele interpretate fiind reprezentative  pentru toate regiunile țării.

 

             Totodată, această activitate a îmbrăcat și veșmânt filantropic, toți cei care au participat la acest concert au fost invitați de către părintele protoiereu Costel Mareș să sprijine un copil de opt ani născut cu o gravă problemă de sănătate, care are nevoie acută de ajutor financiar, necesar pentru tratamentul post-operator.

 

            În acest an omagial al tineretului creștin ortodox, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului nostru părinte Ioachim, ne propunem să ajutăm cât mai mulți tineri care din păcate sunt în suferință. Și la acest concert vă invităm să ne sprijiniți în acest demers de a readuce zâmbetul pe chipul unui copilaș  de 8 ani, Tudor Fleșcan, născut cu o gravă problemă de sănătate” a menționat părintele protoiereu.


          Apelul părintelui protoiereu și-a găsit răspuns în inimile milostive și pline de dragoste ale celor prezenți, care au donat pentru Tudor suma de 5422 lei, ce va fi virată în contul familiei acestuia.

 

              Mulțumim partenerilor noștri care s-au implicat în buna desfășurare a acestei activități cultural-filantropice Pensiunea Mario Moinești, Banca Comercială Română Sa, CAR CFR Comănești-IFN și Parohia „Sfântul Spiridon”.

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.