Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Maica Domnului, mister nepătruns și inepuizabil izvor de daruri duhovnicești
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Astăzi cinstim Nașterea Maicii Domnului, în fața căreia depunem toate grijile vieții noastre cotidiene. Intrarea Fecioarei Maria în lume este prilej de a medita la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu într-o manieră diferită. Să nu uităm că ea a fost în prealabil angajată ca și Marta,...

mai multe detalii
FACEBOOK

Capernaum și Calcedon
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   În arşiţa verii, în luna lui Cuptor,Iisus Mântuitorul, eternul călător,Trecea cu ucenicii prin Capernaum.Doi orbi Îl întâlniră, rugându-L chiar în drum: „Miluieşte-ne, Doamne, fiul lui David,Redă-ne vederea, te rugăm fervid”.Iisus nu-i ascultă, şi-n casă...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Deschiderea Proiectului ,,Școală după școală în satul Cernu”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, miercuri 28 august 2019, începând cu ora 10, a avut loc prezentarea și deschiderea Proiectului ,,Școală după școală în satul Cernu”, ce va funcționa, în mod gratuit, în sala special amenajată în cadrul Așezământului social-filantropic din Parohia Cernu, care de curând, în data de 21 iulie 2019 a îmbrăcat „haina sfințirii”.


Acest proiect este destinat elevilor claselor I-IV, după orele de curs, în intervalul orar 12-16, începând din data de 16 septembrie 2019. Copiii vor lua masa, apoi, alături de cadrele didactice ca voluntari, vor efectua temele și vor participa la activități creative, recreative și educative.


Proiectul este susținut de Asociația F.A.P.T.- Mai bine împreună! și Parohia Cernu, în colaborare cu cadrele didactice, cu Primăria Poduri și cu oamenii care doresc să se implice în mod concret în educația copiilor și a generațiilor viitoare.


La acest eveniment, alături de părintele coordonator Laslău Codrin, preotul paroh al Parohiei Cernu, au mai fost prezenti, părintele Eugen Ciprian Ciuche, consilier eparhial în cadrul Sectorului social-filantropic şi misionar, ca delegat din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, părintele protopop Costel Mareș, autoritățile locale, prin prezența doamnei primar Albu Narcisa Diana și a personalului de la sectorul social al UAT Poduri, precum și cadre didactice ca și voluntari în acest proiect, părinți și copii, ca și benefiaciari ai acestui program.


Deschiderea eevenimentului a avut loc în sala special amenajată în cadrul Așezământului social-filantropic printr-o slujbă oficiată de preoții prezenți, după care copiii au avut parte de câteva activități, jocuri și surprize pregătite de niște animatori de la Grupul ,,Hapciu” din Bacău.


În tot acest timp, preoții, invitații, cadrele didactice și părinții copiilor s-au retras într-o altă sală unde părintele coordonator Laslău Codrin le-a prezentat tuturor un program cadru, încercând să evidențieze care sunt beneficiile acestui proiect.


Părintele consilier Eugen Ciprian Ciuche, a transmis binecuvântarea din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, asigurându-l pe părintele coordonator, dar și pe beneficiarii acestui proiect de toată susținerea și dragostea părintească a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim. Totodată, părintele consilier a apreciat implicarea tuturor factorilor în implementarea acestui proiect,  a împărtășit celor prezenți din experiența sa în astfel de proiecte oferind câteva sfaturi ce le vor fi de folos, și s-a angajat ca să-l sprijine pe părintele Codrin Laslău în tot acest demers.


Părintele protopop Costel Mareș a apreciat și a felicitat pe părintele coordonator pentru acest proiect ambițios, cu un program foarte bine structurat și în același timp destul de complex, și care este și dovada clară că acolo unde există voință, Dumnezeu îți dă putere. Părintele protoiereu a felicitat comunitatea și pe toți responsabilii și cei care se vor implica de acum înainte, și s-a oferit la rândul său ca să se implice pentru ca acest proiect să fie unul longeviv.


Doamna primar Albu Narcisa Diana, primarul Comunei Poduri a felicitat pe părintele Codrin pentru inițiativă și l-a asigurat de tot sprijinul.


În continuare s-a trecut la un dialog deschis cu toți cei prezenți, și care sunt și factori decizionali pentru acest proiect, pentru a pregăti în amânunt organizarea și susținerea acestui program ,,Școală după școală”.

 

Pr. Cristian-Ioan Balaban
STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.