Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
   
 
 
FACEBOOK
 
ŞTIRI & EVENIMENTE
 
Abonare stiri (email)


14/03/2021

Proiectul Național Catehetic „Biserica - familia românilor de pretutindeni” în Parohia Pietricica

mai multe detalii

12/03/2021

Şedinţă administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

mai multe detalii

10/03/2021

Prinos de rugăciune pentru părintele Cernat Vasile la 40 de zile de la mutarea la Domnul

mai multe detalii

09/03/2021

Ziua femeii celebrată la Parohia ,,Sfântul Spiridon” din Comănești

mai multe detalii

09/03/2021

Debutul Proiectului educațional- catehetic ”Biserica – casa sufletului românesc” în Parohia Poduri

mai multe detalii

09/03/2021

Proiectul „Primăvara bucuriei” al Parohiei Sărata a ajuns la final

mai multe detalii

01/03/2021

Un Mărțișor pentru fiecare în Parohia Bereşti-Tazlău

mai multe detalii

01/03/2021

Instalare de preot în Parohia Schitu Frumoasa, Protoieria Moinești

mai multe detalii

01/03/2021

Proiectul Național Catehetic „Biserica - familia românilor de pretutindeni” implementat în Parohia Sărata

mai multe detalii

26/02/2021

Programul Școală după Școală în Parohia Cernu

mai multe detalii

24/02/2021

Instalare de preot în Parohia Balcani-Marginea, Protoieria Moinești

mai multe detalii

19/02/2021

CONCURSUL CUVÂNT ŞI CULOARE DIN SUFLET DE COPIL 2021

mai multe detalii

01/02/2021

Părintele Vasile Cernat a fost condus pe drumul spre veșnicie

mai multe detalii

29/01/2021

Părintele VASILE CERNAT de la Parohia Schitu Frumoasa din Protopopiatul Moinești a trecut la Domnul

mai multe detalii

28/01/2021

Şedinţă administrativă a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

mai multe detalii

25/01/2021

Restaurare și resfințire a unui epitaf în Parohia Enachești

mai multe detalii

24/01/2021

Unirea Principatelor Romane sărbătorită în Parohia Rățeni

mai multe detalii

24/01/2021

Te Deum de ziua Unirii Principatelor la Parohia Poduri

mai multe detalii

19/01/2021

Prima întâlnire a Consiliului Duhovnicesc în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

16/01/2021

Poetul naţional Mihai Eminescu a fost comemorat în Parohia Rățeni

mai multe detalii
 
 
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021 ||» LASATI COPIII SA VINA LA MINE SI NU-I OPRITI

  
 
 

   În aceste prime zile ale anului bisericesc, prilejuit de apropierea noului început de an şcolar şi iniţiat de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, se derulează un amplu proiect în eparhia noastră, proiect aşezat sub semnul cuvintelor Mântuitorului: «Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi!»
 
   Început la Buhuşi iar acum continuat la Moineşti,  proiectul  îşi propune să vină în sprijinul copiilor aflaţi la început de an şcolar, urmând a se desfăşura - până la 16 septembrie, în toate protopopiatele Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.
   
   Astfel, sâmbătă – 7 septembrie, începând cu orele 14:00, în cadrul procesiunii «Calea Sfinţilor» de la Moineşti, s-a desfăşurat şi proiectul  «Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi!». Sărbătoarea întâlnirii de suflet cu şcolarii, aflaţi încă în vacanţă, a debutat în comuna Zemeș unde PS Părinte Ioachim Băcăuanul, prezent în mijlocul credincioşilor din această localitate, a binecuvântat începutul noului an școlar și al anului bisericesc. Cu această ocazie au fost oferite din partea ierahului,  pentru copiii ce provin din familii defavorizate, ghiozdane echipate cu rechizite pentru noul an şi 29 de uniforme şcolare.
 
       În jurul orelor 16.00, toți cei prezenți - ierarh, preoți consilieri și inspectori ai Centrului Eparhial, protopopi și preoți slujitori din cadrul protopopiatului Moinești, alături toată suflarea ortodoxă din oraș și împrejurimi, însumând peste 4000 de credincioși, s-au adunat la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (Găzărie), unde a fost oficiată slujba Vecerniei. Ulterior, în armonia acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva, s-au îndreptat în procesiune spre Catedrala Sf. Nicolae din centrul orașului, unde au fost expuse spre închinare cele două icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului și racla cu sfintele moaște - aduse de la catedrala Arhiepiscopală din Roman. 
       Pe o scenă special amenajată "a fost oficiată slujba de sfinţire a apei şi binecuvântare a copiilor la început de an, după care toţi copiii prezenţi au primit din partea Centrului Eparhial şi a Protopopiatului Moineşti daruri şi rechizite care să le fie de folos în noul an şcolar ce stă să înceapă” - a declarat părintele protopop Costel Mareş.

      "Voi, copilaşi din acest ţinut al Moineştilor, Comăneştilor şi Dărmăneştilor, aţi venit să cereţi milostivirea lui Dumnezeu, să vă rugaţi ca Dumnezeu să vă înţelepţească pentru ca anul acesta să fiţi cei mai buni copii, să învăţaţi bine, să faceţi bucurie părinţilor voştri dar şi dascălilor, care vor semăna în sufletele voastre înţelepciune şi învăţătură.
      Picăturile acestea de aghiazmă consideraţi că sunt nişte picături de har care coboară în sufletele voastre ; aceste picături de de har vă vor ajuta ca voi să rodiţi ca o floare - roadele Duhului Sfânt [...] vă vor ajuta ca voi să dobândiţii ştiinţă, să dobândiţi înţelepciune, ca să deveniţi oameni între oameni.  [...]
      Iată ne-am adunat aici în faţa icoanei Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, care şi ea a fost pruncă mică, la fel ca şi voi, ca şi noi! Ne-am adunat apoi în faţa Crucii, semnul identităţii noastre, semnul biruinţei. [...]  Consideraţi-vă, copii, că v-aţi aşezat în braţele Maicii Domnului şi în braţele Mântuitorului Iisus Hristos!  [...]   Fiţi binecuvântaţi [...]! " - a spus Preafinţitul Ioachim în cuvântul său de învăţătură şi binecuvântare, dialogând cu cei peste 600 de copii aflaţi în faţa bisericii Sfântul Nicolae din Moineşti.

       La final peste 250 de copii ce provin din familii cu o situație financiară precară au primit din partea ierahului ghiozdane cu rechizite pentru noul an. Bucuriei darurilor oferite celor mici s-a adăugat și prezentarea parohiilor care, din fonduri proprii vor susține aproape 300 de elevi la studiu în ciclul primar, gimnazial și liceal, atât în Moineștii cât și în alte localități. De asemenea, s-a adăugat și promisiunea copiilor în fața Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim că se vor strădui să fie nu doar modele pentru semenii lor prin comportament și mod de viață, ci și mai silitori și aplecați spre studiu. 

 

 

 

   
©2013 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET.