Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
   
 
 
FACEBOOK
 
ŞTIRI & EVENIMENTE
 
Abonare stiri (email)


14/09/2021

Bucuria împlinirii în Parohia Poiana II Dărmănești

mai multe detalii

14/09/2021

Proiect filantropic desfășurat la Parohia ,,Sfântul Spiridon” din Comănești

mai multe detalii

13/09/2021

Slujbă de Te Deum la început de an școlar

mai multe detalii

12/09/2021

Proiect eparhial desfășurat în Parohia Berești-Tazlău, filia Turluianu

mai multe detalii

06/09/2021

Manifestări cultural-duhovnicești în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

02/09/2021

Şcoala de vară „Cǎlǎtorie ȋn lumea copilǎriei” ȋn Parohiile Tescani, Prisaca și Enǎchești

mai multe detalii

02/09/2021

Școala de vară ”Prietenia - flacăra vie a sufletului”

mai multe detalii

02/09/2021

Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul prăznuit în Parohia Coșnea

mai multe detalii

31/08/2021

Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești

mai multe detalii

30/08/2021

Școala de vară „Acasă la Rățeni” în Parohia Rățeni

mai multe detalii

29/08/2021

Școala de vară organizată la Parohia Sfinții Voievozi Lucăcești

mai multe detalii

27/08/2021

Tabăra copiilor din Cernu „FAPTe pentru zâmbetele lor”

mai multe detalii

23/08/2021

Concursul de șah „Biserica – casa sufletului romanesc” Poduri

mai multe detalii

22/08/2021

Școala de Vară, „Școala din Tinda Bisericii ”, ediția a III-a, Parohia Goioasa

mai multe detalii

20/08/2021

Bucurie şi credinţă în lumea satului

mai multe detalii

20/08/2021

Activitate catehetică în Parohia Pietrosu, în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului

mai multe detalii

17/08/2021

Școala de vara „Acasă la Sfântul Nicolae”, ediția a VI-a

mai multe detalii

17/08/2021

Şcoala de varǎ „Hristos ȋn mijlocul copiilor”, ȋn Parohia Enǎchești din Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

10/08/2021

Școala de vară „Episcop Dionisie Climescu – Întemeietorul Școlii Moineștene” derulată de Parohia Sf. Gheorghe Moinești la a șasea ediție

mai multe detalii

09/08/2021

„Ziua fiilor satului”, în Parohia Cernu

mai multe detalii
 
 
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021 ||» SFINŢIREA unui nou Aşezământ social-filantropic în Protopopiatul Moineşti

 

 

Duminică - 08 decembrie, Preasfinţitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a sfinţit Aşezământul social-filantropic „Sfânta Muceniţă Filofteia”  din Sălătruc, parohia Poiana II, oraşul Dărmăneşti, Protopopiatul Moineşti.  

 


În faţa bisericii „Naşterea Maicii Domnului”, însoţit de soborul de preoţi conduşi de părintele protopop Costel Mareş,  Preasfinţitul Părinte Episcop, aşa cum se cuvine unui oaspete de seamă, a fost întâmpinat cu pâine şi sare de un grup de copilaşi de la şcoala din localitate, îmbrăcaţi în frumoase costume tradiţionale,  şi de mulţimea credincioşilor prezenţi.

După oficierea slujbei de sfinţire a apei şi untdelemnului Preasfinţitul Părinte Ioachim a rostit rugăciunea de binecuvântare la sfinţirea aşezământului social-filantropic închinat Sfintei Muceniţe Filofteia. A rostit apoi rugăciunea de mulţumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu pentru toţi ostenitorii, ctitorii şi lucrătorii edificiului spiritual.

În cadrul Sfintei Liturghii a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul teolog Ioan Mirel Andronache, pe seama Parohiei Vultureni, Protopopiatul Sascut şi în treapta de preot pe PC Diacon Dumitru Pristavu, pe seama Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae”, Hociungi II, Protopopiatul Buhuşi. La momentul liturgic potrivit, Părintele Dumitru Pristavu a fost hirotesit duhovnic iar  părintelui paroh Ionel Sebastian Ghineţ pentru bogata activitate pastoral-misionară şi administrativă, i-a fost acordat rangul onorific de iconom-stavrofor.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a vorbit despre minunea săvârşită de Mântuitorul Iisus Hristos asupra femeii gârbove, eveniment consemnat în Evanghelia zilei. „Dumnezeu S-a întrupat la plinirea vremii ca persoană, pentru a intra în comuniune cu omul şi a-l readuce la starea iniţială, de fiu al lui Dumnezeu. Îndreptarea femeii gârbove este imaginea îndreptării omului, prin părăsirea păcatului şi lucrarea în comuniunea harului spre dobândirea sfinţeniei. Această evanghelie este pusă de Sfinţii Părinţi în această vreme premergătoare Crăciunului, pentru ca noi să înţelegem încă o dată că Hristos este Dumnezeu Care a venit în lume pentru noi şi a noastră mântuire. Datoria noastră, a creştinilor, este de a ne pregăti peştera inimii noastre curate pentru a-L lăsa să se sălăşluiască în ea, să se instaleze confortabil în cele dinăuntru ale noastre, să crească, să ne ajute ca şi noi să devenim oameni doritori şi râvnitori spre a ajunge la starea de sfinţenie, prin participarea la dragostea lui Dumnezeu. Să retrăim fiecare moment al Sfintelor Sărbători ale Crăciunului în dimensiunea lui sacră, înţelegând că Hristos se naşte şi trebuie să-L primim, Hristos vine din cer şi trebuie să-L întâmpinăm, Hristos vine pe pământ şi trebuie să ne înălţăm cu El în împărăţia lui Dumnezeu.”

La finalul Sfintei Liturghii părintele protopop Costel Mareş a mulţumit ierarhului pentru solicitudinea şi părinteasca purtare de grijă, pentru arhiereasca binecuvântare a celor ce s-au ostenit la zidirea aşezământului social iar părintele paroh Sebastian Ghineţ a adresat cuvinte de recunoştinţă tuturor celor ce au contribuit la împlinirea lucrărilor.   
©2013 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET.