Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Sobor de ierarhi, în rugăciune, la mormântul Arhiepiscopului Eftimie Luca
Joi, 4 noiembrie 2021, cinci ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, s-au reunit în comuniune de rugăciune la mormântul vrednicului de pomenire Arhiepiscop Eftimie Luca, cu prilejul împlinirii a șapte ani de la nașterea sa în Cer. Ziua de 4 noiembrie are o rezonanță aparte în calendarul evenimentelor care...

mai multe detalii
FACEBOOK

Zi de bucurie la început de An Bisericesc la Parohia Coșnea
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, anului bisericesc a debutat în biserica cu hramul „Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul” a Parohiei Coșnea, Protopopiatul Moinești, cu săvârșirea sfintei liturghii de către un sobor de preoți sub protia preacuviosului părinte protosinghel Paisie...

mai multe detalii
Protoieria Moineşti » CULTURĂ ŞI MISIUNE » Conferinţe
2016
----------------------------------------

2012
----------------------------------------

A. Conferinte preotesti

» Marti 14 mai: Sedinta preotilor din Protopopiatul Moinesti

» Marti 13 martie: Conferinţă Pastorală trimestrială

» Luni 17 ianuarie: Sinaxa preoţilor din Protoieria Moineşti 2012

B. Conferinte, concerte si seri duhovnicesti

» Serile duhovnicesti "Trepte spre Înviere" - ediţia a II-a

Şi în acest an, cu binecuvăntarea PS. Ioachim Băcăuanul, a continuat seria convorbirilor duhovniceşti aflate la a doua ediţie şi organizate de către Protoieria Moineşti în colaborare cu Primăria Municipiului şi Liceul Teoretic "Spiru Haret".

Conferinţele, care se vor desfăşura începând cu orele 1630 în Sala Mare a Primăriei, "se constituie într-un triptic ascetic", un "dialog duhovnicesc deschis", şi vor respecta următorul program:

1.
Duminică 18 Martie, invitat PS. Dr. Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului - "În Iisus Hristos suferinţa nu dezumanizează, ci transfigurează".

2.
Duminică 25 Martie, invitat pr. prof. univ. dr. Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna" din Sibiu.

3.
Luni 26 Martie, invitat pr. prof. univ. dr. Ioan Cristinel Teşu, profesor la Facultatea de Teologie "Dumitru Stăniloae" din Iaşi.-------------------------------------------

2011
-------------------------------------------

A. Conferinte preotesti


» 06 octombrie 2011, la biserica Sfântul Nicolae din municipiul Moineşti, Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul a venit în mijlocul preoţilor din Protoieria Moineşti pentru a comunica noi hotărâri sinodale şi decizii eparhiale de mare interes, dar mai ales pentru a ridica nivelul unei întâlniri sau şedinţe administrative la cel al unei întâlniri şi meditaţii duhovniceşti.
Tema meditaţiei, prefaţată de prologul Evangheliei după Sfântul Apostol Ioan,  a fost puterea Cuvântului şi, derivând din aceasta, mandatul şi lucrarea preoţească a propovăduirii Cuvântului. „De ce nu se măsoară puterea cuvântului? Cum cuantificăm cuvântul care distruge sau care zideşte, care transfigurează sau care desfigurează?” Iată întrebări prin al căror răspuns Preasfinţia Sa a readus atenţia tuturor spre lucrările cele duhovniceşti, îndemnându-ne “să declanşăm Rusaliile în fiecare zi”  şi invitându-I părinteşte pe toţi: “Să fiţi cât mai receptivi şi cât mai uniţi”.
După ce a prezentat cele două mari evenimente care vor avea loc în Biserica noastră, pe de o parte canonizarea a încă doi sfinţi, Andrei Şaguna şi Simion Ştefan, a căror proclamare solemnă va avea loc în curând, iar pe de altă parte organizarea zilelor Melchisedec la Roman, manifestare solemnă de mare amploare prin care se doreşte reafirmarea valorii marelui ierarh, Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul a readus discuţia la aspectele mai practice, dar de egală importanţă, ale vieţii bisericeşti. Amintind despre construirea noului sediu al Protoieriei Moineşti, „o construcţie vastă […] care să fie vrednică de demnitatea preoţilor şi credincioşilor de la Moineşti”, Preasfinţia Sa a evidenţiat pe părintele protopop Mareş Costel, arătând preoţilor: “aveţi un protopop vrednic, dinamic şi care ştie să lucreze cu râvnă!”. Detaliile privitoare la construirea Catedralei Mântuirii Neamului, concertul caritabil de Crăciun (având ca invitat pe maestrul Gheorghe Zamfir şi planificat a se desfăşura la Moineşti), aspectele legate de manifestările de la Slănic dar şi alte detalii, au constituit momentul final al discursului Preasfinţitului Ioachim care a dat cuvântul părintelui consilier administrativ P.C. sale pr. ic. stavr. Dan Alexandru ANTOCE şi domnului consilier economic Gheorghe PRICOPI, care au continuat prezentarea aspectelor de ordin administrativ.

» 13 septembrie 2011 - ”Familia preotului model pentru familia creştină
Persuasiv, elevat şi documentat”, aşa a descris Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul conferinţa ”Provocări actuale ale familiei” prezentată de
părintele Ioan Cristinel Teşu, profesor universitar doctor la disciplina Spiritualitatea Ortodoxă: Ascetica şi Mistica în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi. Susţinut de statistici şi de ultimele cercetări în domeniul sociologic, psihologic şi psihanalitic, părintele profesor de la Iaşi a prezentat pericolele ce pândesc familia în general şi familia creştină în mod special, în contextul societăţii contemporane în care conceptul de familie, aşa cum o cunoaştem noi în sens tradiţional, pare a fi murit.De duminică până marţi, 13 septembrie, peste 70 de familii de preoţi au avut ocazia să dezbată într-un cadru deosebit teme legate de familia creştină. La finalul întîlnirii, Preasfinţitul Părinte Episcop a evidenţiat încă o dată importanţa şi semnificaţia profundă a acestui subiect, a binecuvântat preoţii prezenţi împreună cu familiile lor şi a invitat pe toţi la promovarea şi afirmarea rolului familiei creştine în societate.

» 05 septembrie 2011 - Conferinţă preoţească la Slănic Moldova
Nu preoţii singuri, ci împreună cu familiile lor, nu doar preoţii unei anume protoierii, ci preoţii din toată eparhia, s-au întâlnit la Slănic-Moldova pentru a participa la conferinţe preoţeşti pastoral-misionare organizate cu binecuvântarea Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul.
Este anul familiei, al celor două taine care descind din familie, al Botezului şi Cununiei. Al Sfântului Botez, pentru că botezul ne introduce în Biserică, şi al Sfintei Cununii, pentru că prin cununie se continuă viaţa în Biserică. Aceasta ca scop aducerea de copii pe lume, botezul, educaţia şi creşterea lor”, a explicat Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul în cuvântul de deschidere, ţinut în faţa celor 100 de familii de preoţi prezente.
Invitat şi oaspete de seamă a fost pr. prof. Univ. Dr. Nicoale Achimescu, profesor de Istoria şi filosofia religiilor în cadrul Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Teologie Ortodoxă  „Patriarhul Justinian”, care a vorbit despre ”Familia preotului - model de comuniune într-o societate tot mai individualistă”.

» 02 septembrie 2011, „Seria conferintelor preotesti la Slanic Moldova”.
În perioada 5–26 septembrie, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului organizează anul acesta, proclamat de către Patriarhia Română ca „Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”, seria conferinţelor preoţeşti „Familia preotului model pentru familia creştină”.
Noutatea şi aspectul neaşteptat al evenimentului stau în aceea că anuul acesta seria conferinţelor transpune în practică,  într-o manieră inedită, partea teoretică a manifestărilor. Mai concret, conferinţele nu se vor ţine separat, în fiecare protoierie, ci se vor desfăşura într-o locaţie comună, aspectul cel mai important fiiind însă acela că vor participa toţi preoţii, din toate cele 6 (şase) protoierii, împreună cu familiile lor.
Astfel aproximativ 500 de preoţi, împreună cu familiile lor, vor avea nu doar ocazia să se cunoască mai bine ci şi să mărturisească şi să promoveze învăţătura de credinţă ortodoxă despre cele două Sfinte Taine, să afirme rolul familiei creştine, din punct de vedere religios, spiritual, cultural şi social.

» Marti 7 iunie 2011 - „Practici neortodoxe privind savârsirea Tainei Sfintei Cununii”. Din partea Centrului Eparhial a fost delegat P.C. Preot Eugen Ciuche, consilier în cadrul Sectorului social-filantropic si misionar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, iar tema a fost prezentata de P.C. Preot Adrian Tuglea de la Parohia Cotumba.

» Marti 22 martie 2011, - „Practici neortodoxe privind savârsirea Botezului”. Lucrarile sedintei au fost conduse de P.C. Preot Dragos Munteanu, inspector pe probleme de patrimoniu si constructii al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, în calitate de delegat al Centrului Eparhial. Preacucernicia sa a transmis arhieresti binecuvântari din partea ierarhilor nostri dupa care a dat cuvântul parintelui Iustin Alexandrescu, de la Parohia Darmanesti, cel care a pregatit si prezentat referatul pe marginea temei anuntate.

» Luni 17 ianuarie 2011 a avut loc la biserica „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Moinesti, prima sinaxa a preotilor, staretilor, staretelor, monahilor si monahiilor din cadrul Protopopiatului Moinesti. Sfânta Liturghie a fost oficiata de P.S. Ioachim Bacauanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, înconjurat de un sobor de 110 preoti si diaconi, care s-au împartasit din acelasi sfânt potir.

» 22.09.2010, ?Locul si importanta crezului ortodox ?n cultul divin?. Programul zilei a debutat cu primirea oficiala ?n mijlocul preotilor din Protopopiatul Moinesti a Preasfintitului Ioachim Bacauanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului dupa care a fost oficiata slujba Te Deumului de catre pr. Popa Grigore de la Parohia Zemes, pr. Prepelita Daniel de la Parohia Boistea II si pr. Nistor Dragos de la Parohia Sf. Gheorghe ? Moinesti. Prima parte a conferintei a constat ?n sustinerea unei meditatii de catre P.S. Episcop Ioachim Bacauanul pe tema ?Nuntii Fiului de ?mparat? din Evanghelia Duminicii a XIV-a dupa Rusalii (Matei 22, 1-14) si a Anului Nou bisericesc, la al carui ?nceput ne aflam.

B. Conferinte, concerte si seri duhovnicesti

» Concert de colinde Hristos se naste, Slaviti-L! - 12 decembrie 2010 corul ?Theotokos? al Protopopiatului corul ?Byzantion? din Iasi, corul Catedralei ?Sf?ntul Nicolae si Nasterea Maicii Domnului? din Moinesti ansamblul folcloric ?Florile din Cucuieti? grupul vocal ?Busuiocul? din Stanesti. Bucuria sarbatorii din 12 decembrie 2010, a fost amplificata de prezenta si binecuv?ntarea P.S. Ioachim Bacauanul, iar darurile pregatite si ?mpartie tuturor copiilor cu aceasta ocazie de catre parohiile ?Sf. Gheorghe? si ?Sf. Nicolae? ? Moinesti, Ardeoani, Stanesti si Poduri au completat imaginea icoanei din Betleem, unde ??ngerii cu pastorii slavoslovesc si magii cu steaua calatoresc?.

» Serile duhovnicesti "Trepte spre ?nviere"

     1. "Postul-exercitiu de tinerete ?n Hristos", conferinta sustinuta miercuri, 16 martie 2011, de catre Preot Conf. Dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Andrei Saguna" din Sibiu, ?n prezenta primarului Viorel Ilie, a parintelui protopop Costel Mares si a numerosi preoti si credinciosi.
     2. "Postul, pridvorul ?nt?lnirii noastre cu Dumnezeu" conferinta sustinuta marti, 29 martie 2011, de pr. lector Vasile Gavrila, de la Facultatii de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul" din Bucuresti.
     3. "Viata duhovniceasca, ?ntre chip si asemanare". Sub egida acestui titlu s-a desfasurat la Moinesti ultima ?nt?lnire din cadrul Serilor duhovnicesti "Trepte spre ?nviere". Conferinta care a ?ncheiat triada ?nt?lnirilor de suflet a fost sustinuta duminica, 3 aprilie 2011, de catre Preasfintitul Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, ?n prezenta primarului Viorel Ilie, a preotilor din Protopopiatul Moinesti, a autoritatilor locale si a numerosi credinciosi.ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

» Întâlnirea Cercului Pastoral „Sfântul Nectarie” Valea Muntelui

În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nectarie Cercul Pastoral de pe Valea Muntelui, Protopopiatul Moinești și-a cinstit ocrotitorul spiritual.

mai multe detalii

» Şedinţă administrativă a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

Marți, 2 august 2022la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Moinești a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IoachimArhiepiscopul Romanului și Bacăului, ședința administrativă semestrială a preoților din Protopopiatul Moineşti.

mai multe detalii

» Cerc pastoral în Parohia Sărata din Protopopiatul Moinești

Vineri, 27 mai 2022, la Parohia Sărata din Protopopiatul Moinești a avut loc întâlnirea preoților din Cercul Pastoral „Sfântul Ioan Rusul”.

mai multe detalii

» Şedinţă administrativă a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

Miercuri, 23 februarie 2022la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Moinești a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IoachimArhiepiscopul Romanului și Bacăului, ședința administrativă a preoților din Protopopiatul Moineşti.

mai multe detalii

» Şedinţe administrativ-tematice a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

Preoții din Protopopiatul Moinești s-au întâlnit în ședințe administrativ-tematice cu măsuri speciale. În acest trimestru, pentru ședințele stabilite în zilele de 3 și 5 noiembrie s-au luat măsuri de siguranță sanitară stricte.

mai multe detalii

» Şedinţă administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

Joi, 12 martie 2020, la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moinești, începând cu ora 9.00 a avut loc şedinţa administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

» Unirea Principatelor Române sărbătorită în Protopopiatul Moinești

Vineri 24 ianuarie 2020, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moinești, a avut loc prima ședinţă administrativă a preoţilor din Protopopiatul Moineşti, iar la această întrunire, ca delegat din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, a fost părintele consilier eparhial Alexandru Zamfir, de la Sectorul administrativ – bisericesc al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

mai multe detalii

» Şedinţă tematică a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

În cadrul manifestărilor organizate în Protoieria Moinești cu prilejul „Anului omagial al satului românesc” și „Anul comemorativ  patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, marți 19 noiembrie 2019, la biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moinești, a avut loc conferința tematică a preoților din Protopopiat.

mai multe detalii

» Părintele profesor Constantin Necula a conferențiat la Poduri

Duminică, 17 noiembrie 2019, prima din Postul Naşterii Domnului, părintele profesor Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a susținut în sala de festivităţi a Primăriei Poduri o conferință prilejuită de sărbătorirea a 600 de ani de atestare documentară a localităţii.

mai multe detalii

» Conferință preoțească în Protopopiatul Moinești

În cadrul manifestărilor organizate în Protoieria Moinești cu prilejul „Anului omagial al satului românesc” și „Anul comemorativ  patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, joi 17 octombrie 2019, la Parohia Goioasa, din Protopopiatul Moinești, a avut loc conferința de toamnă a preoților din Protopopiat.

mai multe detalii

» Părintele Profesor Constantin Coman a conferențiat în Protopopiatul Moinești

Serile convorbirilor duhovnicești întitulate „Trepte spre Înviere” în Protopopiatul Moinești au continuat duminică 7 aprilie 2019 în Sala de Festivități a Primăriei Moinești.

mai multe detalii

» Părintele Profesor Constantin Coman va conferenția în Protopopiatul Moinești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în Protopopiatul Moinești va avea loc o nouă întâlnire duhovnicească, de această dată cu părintele profesor Constantin Coman, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian”, Universitatea din București, care va susține conferința „Despre post și pocăință”.

mai multe detalii

» Scriitorul Mihail Neamțu a conferențiat la Moinești

Cea de a IX-a ediție a conferințelor organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în perioada Postului Mare în Protopopiatul Moinești, a debutat duminică 24 martie 2019, cu prezența la Moinești a scriitorului Mihail Neamțu.

mai multe detalii

» Ediția a IX-a a conferințelor din Postul Mare în Protoieria Moinești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, anul acesta va avea loc cea de a IX-a ediție a conferințelor organizate în perioada Postului Mare în Protopopiatul Moinești.

mai multe detalii

» Şedinţă administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

Miercuri, 6 martie 2019, la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moinești, începând cu ora 9.30 a avut loc şedinţa administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

» Conferință preoțească în Protopopiatul Moinești

Părintele profesor Sava Viorel de la Facultatea de Teologie "Dumitru Stăniloae" din Iași a conferențiat în Protopopiatul Moinești.

mai multe detalii

» Şedinţă administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

Joi, 3 mai 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, la Protopopiatul Moineşti, începând cu ora 9 s-a desfășurat şedinţa administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moineşti.

Delegați din partea Centrului Eparhial au fost părintele consilier Eugen Ciprian Ciuche, Sectorul social-filantropic şi misionar, și părintele Ionuț Avram, directorul Agenției de turism Meteora Bacău, care au a transmis, din partea Înalpreasfințitului Părinte Ioachim, arhiereasca binecuvântare.

mai multe detalii

» Un eveniment de anvergură în Protopopiatul Moinești

O nouă seară duhovnicească a avut loc în Protopopiatul Moinești, miercuri 11 aprilie la Comănești. De această dată, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, părintele protopop Costel Mareș l-a avut ca invitat pe părintele conferențiar Constantin Necula de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”.

mai multe detalii

» Părintele Profesor Constantin Necula va conferenția în Protopopiatul Moinești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în Protopopiatul Moinești va avea loc o nouă întâlnire duhovnicească, de această dată cu părintele conferențiar Constantin Necula.

mai multe detalii

» Prietenia pentru virtute o prietenie de durată

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, pe 1 aprilie, în Duminica Floriilor, începând cu ora 18ºº, s-a desfășurat la Sala Mare a Primăriei Moinești, cea de a doua întâlnire din seria convorbirilor duhovnicești „Trepte spre Înviere” organizate de Protopopiatul Moinești în perioada Postului Mare.

Pentru prima data la Moinești, publicul, destul de numeros, s-a bucurat de prezența domnului profesor Theodor Paleologu, eseist, fost ambasador și ministru al culturii, care a susținut conferința „Despre prietenie - reflecții la Sâmbăta lui Lazăr”.

mai multe detalii

» Profesorul Theodor Paleologu va conferenția la Moinești

Duminică 1 aprilie 2018, începând cu ora 18.00, la Sala Mare a Primăriei Moinești, va avea loc cea de a doua întâlnire din seria convorbirilor duhovnicești „Trepte spre Înviere” organizate de Protopopiatul Moinești în Postul Mare.

mai multe detalii

» Părintele Profesor Dr. Vasile Mihoc a conferențiat la Moinești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, și sub directa coordonare a părintelui protopop Costel Mareș, în Protopopiatul Moinești a debutat ediția a VIII-a a convorbirilor duhovnicești „Trepte spre Înviere”, sâmbătă 17 martie 2018, la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Moinești.

Pentru prima seară, din seria întâlnirilor organizate în perioada Postului Mare, moineștenii l-au avut ca invitat pe părintele profesor dr. Vasile Mihoc, de la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Părintele profesor a susținut conferința „Viața în Hristos – izvor de bucurie duhovnicească”.

mai multe detalii

» Ediția a VIII-a a conferințelor din Postul Mare în Protoieria Moinești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului IoachimArhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, Protopopiatul Moinești continuă seria întâlnirilor duhovnicești organizate în perioada Postului Mare, ajunsă anul acesta la ediția a VIII-a.

mai multe detalii

» Şedinţă administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

Luni, 5 martie 2018, la biserica "Sfântul Gheorghe"  Moinești, începând cu ora 9.30 a avut loc şedinţa administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moinești

Delegați din partea Centrului Eparhial la întâlnirea preoților moineșteni au fost părintele consilier administrativ Daniel Alexandru Zamfir, părintele consilier cultural Valentin Băltoi și dl. consilier financiar Gheorghe Pricopi.

mai multe detalii

» Unirea cea Mică a Principatelor Române sărbătorită în Protopopiatul Moinești

În data de 24 ianuarie 2018, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moinești, preoți și credincioși, de pe cuprinsul Protopopiatului Moinești, s-au întâlnit în rugăciune și în cânt, comemorând pe făuritorii Unirii Principatelor Moldova și Țara Românească de acum 159 de ani, și aducând mulțumire Bunului Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra poporului român.

mai multe detalii

» Sfinte odoare aduse spre cinstire la Moinești

Racla cu Sfintele Moaște și icoana Maicii Domnului Pantanassa de la Catedrala Arhiepiscopală, au ajuns și în cercul pastoral ”Episcop Dionisie Climescu” Moinești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și la inițiativa părintelui protopop Costel Mareș, și cu prilejul ”Zilelor cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești”.

mai multe detalii

» Seară culturală la Moinești

O seară culturală de excepție, ce a avut loc sâmbătă, 16 septembrie, la Centrul Cultural Lira din Moinești, a continuat seria evenimentelor desfășurate cu prilejul ”Zilelor cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești”, organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și sub directa coordonare a părintelui protopop Costel Mareș.

mai multe detalii

» Clipe culturale și de înduhovnicire pentru credincioșii Comunei Poduri

mai multe detalii

» Comunitatea din Dărmănești sub ocrotirea Maicii Domnului și a sfinților lui Dumnezeu

mai multe detalii

» Seria evenimentelor cultural-duhovnicești din Protopopiatul Moinești continuă

”Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești”, organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și sub directa coordonare a părintelui protopop Costel Mareș, vor continua cu două evenimente de excepție.

mai multe detalii

» Actorul Dorel Vișan participă la Zilele Cultural-Duhovnicești ale Protopopiatului Moinești

mai multe detalii

» Oferta Bisericii pentru lumea de astăzi

mai multe detalii

» Profilul duhovnicesc al preotului mărturisitor Arsenie Papacioc

mai multe detalii

» Şedinţă administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moineşti – marți, 17 mai 2016

mai multe detalii

» "Rana lumii este consumul. Hrana este contemplarea, dezvoltarea spirituală." Pr. Adrian Sorin Mihalache

mai multe detalii

» Părintele Sorin Mihalache va conferenția la Moinești

mai multe detalii

» Conferința ”Bătrânii frumoși și liberi” - Prof. Cornel Constantin Ciomâzgă

mai multe detalii

» Călătorind spre cer

mai multe detalii
STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.