Protoieria Moinesti   Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Sobor de ierarhi, în rugăciune, la mormântul Arhiepiscopului Eftimie Luca
Joi, 4 noiembrie 2021, cinci ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, s-au reunit în comuniune de rugăciune la mormântul vrednicului de pomenire Arhiepiscop Eftimie Luca, cu prilejul împlinirii a È™apte ani de la naÈ™terea sa în Cer. Ziua de 4 noiembrie are o rezonanță aparte în calendarul...

mai multe detalii
FACEBOOK

Mărturisitorii Ortodoxiei din Parohia Sfântul Spiridon din Comănești
Prima duminică a Postului Mare reprezintă o zi de mare sărbătoare pentru creÈ™tinii ortodocÈ™i. În această duminică, numită „Duminica Ortodoxiei”, creÈ™tinii ortodocÈ™i marchează triumful dreptei credinÈ›e asupra ereziei iconoclaste È™i asupra tuturor ereziilor, în general. Această zi de sărbătoare a fost instituită de...

mai multe detalii
MĂNĂSTIRI

• Mănăstirea DiaconeÅŸti

Com. Agăş, jud. Bacău
Mănăstire cu obşte de maici
Stareţă: Monahia Evloghia Chirvase
Duhovnic: Ieromonah Amfilohie Brânză
Viaţă de obşte
Hramul bisericii: Adormirea Maicii Domnului

Tel. 0234 382570

Situată pe Valea TrotuÅŸului, între MunÅ£ii Ciucului ÅŸi Tarcăului, Mănăstirea DiaconeÅŸti a fost înfiinÅ£ată în anul 1998 din mila lui Dumnezeu ÅŸi cu binecuvântarea Prea SfinÅ£itului Episcop Eftimie al Romanului.

Rostul acestui aÅŸezământ monahal a fost acela de a statornici în această zonă o rânduială de vieÅ£uire călugărească de slujbe ÅŸi rugăciune precum ÅŸi acela  de a promova valorile duhovniceÅŸti ÅŸi culturale ale Ortodoxiei ÅŸi neamului nostru pe aceste meleaguri.

Ctitorii acestei mănăstiri sunt localnicii, prin a căror râvnă ÅŸi osteneală s-a început construcÅ£ia acestui aÅŸezământ monahal. În anul 2000 s-a terminat construcÅ£ia primului corp de chilii, prevăzut cu  bucătărie, trapeză ÅŸi  un mic Paraclis, cu hramul Sf. Arhangheli Mihail ÅŸi Gavriil. SfinÅ£irea Paraclisului ca ÅŸi a locului pentru biserica mare s-a făcut pe 17 septembrie 2000 de către Prea SfinÅ£ia Sa, Arhiereul Ioachim Băcăuanul, cu un sobor numeros de preoÅ£i.

În anul 2002 s-au început lucrările pentru ridicarea bisericii mari, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Biserica este din lemn, în stil moldovenesc ÅŸi urmează a fi pictată în interior.

În anul 2004-2005 s-a construit al doilea corp de chilii prevăzut la mansardă cu un spaÅ£ios atelier de pictură.

ObÅŸtea numără în prezent un număr 29 de maici ÅŸi surori.

Se au în proiect lucrări de amenajare a incintei mănăstirii, de izolare a pereÅ£ilor exteriori ai bisericii, de împodobire a sfântului locaÅŸ cu pictură ÅŸi sculptură bisericească.

Rânduiala slujbelor cuprinde  zilnic cele ÅŸapte Laude ÅŸi Sfânta Liturghie, alături de citirea Psaltirii.

Specificul mănăstirii este unul misionar, prin rânduiala de rugăciune ÅŸi slujbe, prin păstrarea valorilor autentice ale Ortodoxiei -cântăre bisericească ÅŸi iconografie-, prin cuvânt de folos ÅŸi spovedanie.

STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.