Protoieria Moinesti   Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Sobor de ierarhi, în rugăciune, la mormântul Arhiepiscopului Eftimie Luca
Joi, 4 noiembrie 2021, cinci ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, s-au reunit în comuniune de rugăciune la mormântul vrednicului de pomenire Arhiepiscop Eftimie Luca, cu prilejul împlinirii a È™apte ani de la naÈ™terea sa în Cer. Ziua de 4 noiembrie are o rezonanță aparte în calendarul...

mai multe detalii
FACEBOOK

Mărturisitorii Ortodoxiei din Parohia Sfântul Spiridon din Comănești
Prima duminică a Postului Mare reprezintă o zi de mare sărbătoare pentru creÈ™tinii ortodocÈ™i. În această duminică, numită „Duminica Ortodoxiei”, creÈ™tinii ortodocÈ™i marchează triumful dreptei credinÈ›e asupra ereziei iconoclaste È™i asupra tuturor ereziilor, în general. Această zi de sărbătoare a fost instituită de...

mai multe detalii
MĂNĂSTIRI

• Mănăstirea ÃŽnălÅ£area Domnului

Această Sfântă mănăstire a luat fiinţă în anul 1937, funcÅ£ionând ca un schit de maici. În ciuda faptului că nu exista un drum de acces în aceasta zonă s-a reuÅŸit construirea unei mici biserici ÅŸi a unui corp de chilii. Acestea au fost distruse în urma unui incendiu devastator în anul 1956.

Datorită evlaviei ÅŸi credinÅ£ei populaÅ£iei din zonă a fost reconstruită aproape în totalitate deÅŸi aprovizionarea ÅŸi transportarea materialelor de construcÅ£ii au fost duse în mare parte cu ajutorul măgarilor sau cu ajutorul diferitelor bovinelor din localitate, în următorul an 1957.

În acelaÅŸi an 1957 a fost sfinÅ£ită de către P.S. Teofil Herineanu, în cadrul oficierii slujbei Sfintei Liturghii la care au participat multime de credinciosi veniti din imprejurimile zonei.

În anul 1959 prin decretul 410 aceasta este desfiinÅ£ată; inventarul Sfintei Mănăstiri fiind preluat de către biserica comunală din localitatea ZemeÅŸ.

DeÅŸi  sub opresiunea comunistă în anul 1986, la presiunile facute de către populaÅ£ia din zonă ÅŸi sub îndrumarea Ieromonahului Natanail AmuceliniÅ£ei această Sfântă mănăstire a fost redeschisă spre folosul obÅŸtesc nu numai al populaÅ£iei din zonă dar ÅŸi pentru susÅ£inerea credinÅ£ei noastre creÅŸtine strămoÅŸeÅŸti.

Astfel, a fost sfinÅ£ită în anul 1993 de către P.S. Ioachim Vasluianul, slujba oficiindu-se intr-un cadru cu totul deosebit, participând la Sfânta Liturghie atât un sobor numeros de preoÅ£i, cât ÅŸi autorităţile locale împreună cu mulÅ£ime mare de credincioÅŸi.

În anul 1994 în luna februarie a fost numit ca stareÅ£ Protosinghel Emilian Ciobanu, care va organiza o viaţă de obÅŸte, totodată continuând lucrările de consolidare ale bisericii ÅŸi punând bazele unui nou corp de chilii.

În anul 1999 va lua fiinţă Schitul Doamna, în localitatea BereÅŸti-Tazlău, ca filie a acestei Mănăstiri mai sus amintite.

Manastirea Inaltarea Domnului Manastirea Inaltarea Domnului

Manastirea Inaltarea Domnului Manastirea Inaltarea Domnului
STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.