Protoieria Moinesti   Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
   
 
 
FACEBOOK
 
ŞTIRI & EVENIMENTE
 
Abonare stiri (email)


29/11/2022

Concert de Colinde la Moinești

mai multe detalii

17/11/2022

Părintele Cristian-Ioan Balaban a fost condus pe drumul veșniciei

mai multe detalii

15/11/2022

IPS Ioachim a oficiat slujba stâlpilor pentru părintele Cristian Ioan Balaban

mai multe detalii

13/11/2022

Părintele Cristian Ioan Balaban a trecut la cele veșnice

mai multe detalii

09/11/2022

Întâlnirea Cercului Pastoral „Sfântul Nectarie” Valea Muntelui

mai multe detalii

31/10/2022

Parohia Rățeni și-a cinstit patronul spiritual

mai multe detalii

31/10/2022

Zilele duhovnicești ale Parohiei Leorda

mai multe detalii

24/10/2022

Bucurie și comuniune sub mantia mucenicească a Sfântului Dimitrie în Parohia Goioasa

mai multe detalii

21/10/2022

Întrunirea Cercului Pastoral ,,Sfântul Apostol și Evanghelist Luca” Dărmănești

mai multe detalii

17/10/2022

Viața Sfântului Dimitrie și Festival al bunătății de acasă în Parohia Leorda

mai multe detalii

10/10/2022

Întâlnire catehetică în Parohia Leorda

mai multe detalii

03/10/2022

Treime de arhierei la sfințirea bisericii din Lucăcești, Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

29/09/2022

Biserica Parohiei Înălţarea Domnului din Moinești va îmbrăca haina sfințirii

mai multe detalii

28/09/2022

Duminica satului romanesc omagiată în Cercul Pastoral „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” Moinești

mai multe detalii

26/09/2022

Comuniune și program catehetic în Parohia Leorda

mai multe detalii

24/09/2022

Părintele Ionuț Rusu a fost pomenit la 4 ani de la trecerea la cele veșnice

mai multe detalii

18/09/2022

Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești au ajuns la final

mai multe detalii

17/09/2022

Zilele cultural-duhovnicești au continuat la Moinești

mai multe detalii

16/09/2022

Cinci ierarhi au sfințit noul sediu administrativ al Protoieriei Moinești

mai multe detalii

15/09/2022

Pelerini din diferite zone ale țării au adus cinstire Brâului Maicii Domnului la Moinești

mai multe detalii
 
 
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021 || 2022 ||

» Ajunul Craciunului - zi de post aspru

  

Ajunul Craciunului este ultima zi de post din Postul Nasterii Domnului. Acest post, care incepe in ziua de 15 noiembrie si se incheie in ziua de 24 decembrie, ne aduce aminte de patriarhii si dreptii Vechiului Testament, care au petrecut timp indelungat, in post si rugaciune, asteptand venirea lui Mesia, Mantuitorul lumii.

Daca primele 39 de zile ale acestui post sunt mai usoare, din punct de vedere alimentar, intre ele existand mai multe zile in care Parintii Bisericii au randuit "dezlegare la peste", cea de-a patruzecea zi a postului este una de aspra postire, adica de ajunare. Obiceiul de a ajuna in aceasta ultima zi a postului este consemnat inca din secolul al IV-lea.

Astfel, in ajunul Craciunului [...]

 

mai multe detalii

» Să intrăm în taina păcii şi bucuriei aduse de Hristos*

 

* mesajul PS Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul

la Sărbătoarea Naşterii Domnului

şi a Anului Nou

2014  În fiecare an, în prejma sărbătorilor de Crăciun, Biserica îi cheamă pe creştini să reguste din fructul bucuriei dumnezeieşti, pentru că în această zi, „în cetatea Ierusalimului s-a născut Mântuitor”. Slava lui Dumnezeu a răsărit prin Hristos în peştera din Betleem, iar de acolo lumina s-a revărsat peste toata creaţia. Suntem chemaţi din nou să primim această lumină, iar mintea noastră să înţeleagă adevărul că Dumnezeu S-a aplecat către noi luând chip de om şi că vine să ne transforme din interior.

 

Naşterea Domnului înseamnă re-crearea lumii întru lumină, căci prin descoperirea tainei lui Dumnezeu, avem posibilitatea să devenim fiinţe noi prin Duhul Sfânt. Biserica ne invită să intrăm în taina luminii, a păcii şi a bucuriei aduse de Hristos pentru a fi iluminaţi de harul lui Dumnezeu. Inimile noastre trebuie să tresalte de bucurie în ziua Crăciunului, pentru darurile care se revarsă peste noi din prisosul iubirii Sale dumnezeieşti nesfârşite. Chiar dacă suntem săraci, să nu ezităm a ne apropia de peştera lui Iisus unde ne vom împlini de adevărata bogăţie cea în veci nepieritoare.

Naşterea lui Hristos este cea mai mare dintre taine, cea mai densă, care a fost revărsată, din iubirea Tatălui, peste lume. Deci să nu avem teamă, ci să lepădăm toate grijile lumii şi să intrăm în taina iubirii lui Hristos, adică în acest fluviu de lumină şi iubire, să o percepem, şi apoi, încărcaţi cu energie, să o revărsăm mai departe peste lumea care este încă în umbra morţii şi în valea plângerii.

Mă rog Pruncului Iisus ca Anul mântuirii - 2014, sa va aducă tuturor multă sănătate sufletească şi trupească, să vă umple vistieria inimilor cu bogăţii sufleteşti neperisabile, să vă dea puteri înnoitoare izvorâte din energia necreată a lui Dumnezeu, să vă aducă pacea şi liniştea din pacea pe care El a revărsat-o peste lume la plinirea vremii, ca să aveţi dragoste unii faţă de alţii, iar iubirea milostivă a Preasfintei Treimi să aprindă candela stinsă şi în inimile celor care, din cauza neştiinţei sau a nerodirii credinţei, s-au îndepartat de Dumnezeu.

Sărbători binecuvântate! La mulţi ani!

 

mai multe detalii

» Concertul traditional de Craciun la Roman


Duminica dinaintea Naşterii Domnului a fost o adevărată pregustare a praznicului împărătesc la Catedrala arhiepiscopală ”Sfânta Cuvioasă Paracheva” din Roman.

Colindători din diferite zone ale eparhiei au venit în inima arhiepiscopiei pentru a vesti momentul alesei şi sfintei bucurii a Întrupării lui Dumnezeu Cuvântul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, în contextul zilei find oficiată şi o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român în decembrie 1989.

 

mai multe detalii

» ”Am plecat sa colindam” – Concert traditional de colinde la Roman

  

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, duminică, 22 decembrie, ora 17.00, în sala de festivități a Seminarului Teologic ”Episcop Melchisedec” din Roman va avea loc concertul tradițional de colinde organizat de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Sub genericul ”Am plecat să colindăm”, vor vesti Nașterea Domnului grupurile corale de la mănăstirile Bogdana, Ciolpani, Diaconești și Tisa Silvestri, precum și corala preoților din Protopopiatul Bacău.

Evenimentul va fi prefațat de Dumnezeiasca Liturghie ce va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, în Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, începând cu ora 9.00.

 

mai multe detalii

» TRINITAS TV are o noua grila de programe
Televiziunea TRINITAS  a Patriarhiei Române are începând de săptămâna aceasta o nouă grilă de programe. Dezbaterile, documentarele, emisiunile muzicale şi cele de actualitate religioasă au formate noi şi, la cererea telespectatorilor, au alte ore de difuzare.

 

   Jurnalul TRINITAS are începând de acum şi o ediţie la mijlocul zilei. Astfel, sinteza actualităţii religioase din Patriarhia Română poate fi urmărită la orele 8.00, 12.00, 18.30, 22.00. 

   Redacţia Ştiri va pregăti şi un nou program, SECVENŢE TRINITAS, un reportaj zilnic de 15 minute cu subiecte inspirate din viaţa socială şi religioasă, aspecte practice legate de învăţătura de credinţă sau de morala creştină. Programul poate fi urmărit în fiecare zi, de luni până vineri, la orele 19.00 şi 22.30, şi în reluare a doua zi.

    În seria de noutăţi pe care TRINITAS TV le pregăteşte în această perioadă sunt şi emisiunile [...] 

mai multe detalii

» Cercul Pastoral al preotilor moinesteni la Sfantul Ierarh Spiridon - Comanesti

 

Preasfinţitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, înconjurat de preoţii din Protopopiatul Moineşti, a oficiat slujba Sfintei Liturghii la biserica ”Sf. Spiridon” din Comăneşti. 

 

A fost atmosferă de sărbătoare la Comăneşti, unde astăzi - în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Spiridon, a fost serbat hramul bisericii ridicate în urmă cu două veacuri. Sute de credincioşi, unii dintre ei sosiţi din diferite colţuri ale eparhiei, au participat la Dumnezeiasca Liturghie oficiată de Preasfinţitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, alături de soborul preoţilor din Protopopiatul Moineşti. Răspunsurile la strană au fost date de corala ”Theotokos” a Protoieriei Moinești.

  

mai multe detalii

» „Mainile prieteniei”, proiect de parteneriat educational la Moinesti

Tinerii moineșteni au marcat Ziua Internaţională a Voluntariatului într-un mod inedit. În ajunul zilei Sfântului Nicolae, joi, 5 decembrie 2013, a avut loc prima activitate din cadrul proiectului de parteneriat educațional „Mâinile prieteniei”. Elevii Școlii „Ștefan Luchian” din Moinești, județul Bacău, s-au deplasat, însoțiți de cadre didactice și părinți, în comuna Brusturoasa pentru a oferi cadouri copiilor de la grădinițele de aici.

mai multe detalii

» SFINŢIREA unui nou Aşezământ social-filantropic în Protopopiatul Moineşti

 

Duminică - 08 decembrie, Preasfinţitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a sfinţit Aşezământul social-filantropic „Sfânta Muceniţă Filofteia”  din Sălătruc, parohia Poiana II, oraşul Dărmăneşti, Protopopiatul Moineşti.  


În faţa bisericii „Naşterea Maicii Domnului”, însoţit de soborul de preoţi conduşi de părintele protopop Costel Mareş,  Preasfinţitul Părinte Episcop, aşa cum se cuvine unui oaspete de seamă, a fost întâmpinat cu pâine şi sare de un grup de copilaşi de la şcoala din localitate, îmbrăcaţi în frumoase costume tradiţionale,  şi de mulţimea credincioşilor prezenţi.

După oficierea slujbei de sfinţire a apei şi untdelemnului Preasfinţitul Părinte Ioachim a rostit rugăciunea de binecuvântare la sfinţirea aşezământului social-filantropic închinat Sfintei Muceniţe Filofteia. A rostit apoi rugăciunea de mulţumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu pentru toţi ostenitorii, ctitorii şi lucrătorii edificiului spiritual.

mai multe detalii

» Concurs de proiecte sociale

 

În perioada septembrie-noiembrie 2013, Federația Filantropia prin Centrul pentru Formare Continuă Dumitru Stăniloae, în parteneriat cu Banca Comercială Română-BCR și Fundația Erste a organizat un concurs de proiecte de incluziune socială având ca obiectiv principal: creșterea șanselor de integrare socială a unor persoane provenind din categorii sociale defavorizate, precum și capacitatea acestora de autoajutorare.

 

 

În urma deliberărilor dintre reprezentanții părților implicate (Fundația ERSTE, Banca Comercială Română și Federația Filantropia) clasamentul proiectelor finanțate este următorul:

Ciupercăria Sf. Sava – proiect propus de Fundația pentru Copii Sfântul Sava de la Buzău;

Fii apicultor, fii darnic! – proiect propus de Asociația Codrii Mamului-Fumureni în parteneriat cu Arhiepiscopia Râmnicului;

Programul: „Dacă bătrânețea ar putea și tinerețea ar ști” - propus de Asociația Sfântul Voievod Ștefan cel Mare HÂRJA;

Şcoala Christiana – Centru de Zi, proiect propus de Asociaţia Filantropică Medical-creștină CHRISTIANA – Filala Cluj
 

 

mai multe detalii

» Rapsodul Grigore Lese i-a colindat pe moinesteni

Catedrala "Naşterea Maicii Domnului" şi "Sfantul Ierarh Nicolae" a fost duminică, 1 decembrie, gazda unui concert extraordinarde colinde susţinut de rapsodul Grigore Leşe. Evenimentul a fost organizat, cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, de Protopopiatul Moineşti

mai multe detalii

» Eroii neamului pomeniti la Moinesti

 

O placă în cinstea eroilor din Primul Război Mondial a fost dezvelită sâmbătă, 30 noiembrie, la Moinești. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu părintele protopop Costel Mareș.

 

mai multe detalii

» CONCERT EXTRAORDINAR DE CRACIUN - Moinesti 2013


Arhiepiscopia  Romanului  şi  Bacăului

P R O T O P O P I A T U L   M O I N E Ş T I

vă invită

duminică, 1 decembrie 2013, orele 17:30,

în catedrala Sfântul Nicolae din Moineşti,la un

 

Concert Tradiţional de Crăciun

 

susţinut de maestrul GRIGORE LEŞE

 

 

Şi anul acesta, aşa cum s-au obişnuit deja, moineştenii sunt invitaţi la tradiţionalul Concert de Crăciun organizat de Protoieria Moineşti la iniţiativa Părintelui protopop Costel Mareş şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul.

Şi în această a treia ediţie evenimentul va îmbrăca haina unui concert de binefacere, Protoieria Moineşti dorind să sublinieze caracterul social-filantropic şi de caritate al manifestării.

Invitatul de onoare al evenimentului va fi anul acesta maestrul Grigore Leşe, care va susţine acest concert în catedrala Sfântul Nicolae, duminică 1 decembrie a.c., începând cu orele 17:30. În deschidere vor cânta grupul „Cetiniţa” de la Şcoala Gimnazială Tristan Tzara şi ansamblul folcloric Florile din Cucuieţi, condus de preot Irinel Cernat.

 Vorbind despre colind, Grigore Leşe a precizat: [...]

mai multe detalii

» Calendarul alegerilor pentru organismele deliberative si executive in Biserica Ortodoxa Romana

 

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a stabilit calendarul alegerilor pentru organismele deliberative şi executive din BOR (perioada 2014 - 2018), care vor fi organizate după următorul program:

 

mai multe detalii

» Noi lucrari la Catedrala Mantuirii Neamului

 


Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului continuă. Echipele de muncitori lucrează la edificiul principal sau la suprastructura catedralei care cu fiecare zi ce trece prinde contur şi se înalţă spre cer. Aspectul lăcaşului poate fi asemănat acum de privitori cu o pădure de armătură şi stâlpi de beton. Inginerul Dan Dumitrescu, diriginte de şantier din partea Patriarhiei Române, ne-a oferit detalii despre lucrările care se desfăşoară în această perioadă pe şantierul viitoarei Catedrale patriarhale.

 

mai multe detalii

» PASTORALA Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane cu prilejul Anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena in Patriarhia Romana

 

PASTORALA

SFÂNTULUI SINOD AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE

cu prilejul

ANULUI OMAGIAL AL SFINŢILOR ÎMPĂRAŢI CONSTANTIN ŞI ELENA

 PREACUVIOSULUI CIN MONAHAL,

PREACUCERNICULUI CLER

ŞI PREAIUBIŢILOR CREDINCIOŞI

DIN CUPRINSUL PATRIARHIEI ROMÂNE,Har, milă şi pace de la Dumnezeu Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh, iar de la noi părinteşti binecuvântări!

Preacuvioşi şi Preacucernici Părinţi,

Iubiţi fraţi şi surori în Domnul,

Anul 2013 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română, întrucât se împlinesc 1700 de ani de la emiterea, de către Sfântul Împărat Constantin cel Mare, a Edictului de libertate religioasă de la Mediolanum (Milano), în anul 313. Prin acest document unic, deosebit de important prin consecințele sale în viața Bisericii, a fost garantată libertatea credințelor religioase și proclamarea încetării persecuţiei împotriva creştinilor pe tot cuprinsul vastului Imperiu Roman.

După aproape 300 de ani în care Imperiul Roman adoptase faţă de creştinism o atitudine ostilă, [...] 

mai multe detalii

» Cerc pastoral-misionar la MOINESTI

 

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, 32 de preoţi din Protopopiatul Moineşti s-au întâlnit  joi 14 Noiembrie, în ziua prăznuirii Sfântului Apostol Filip şi a Sfântului Grigorie Palama, în cadrul Cercului misionar-pastoral Moineşti, la Biserica Parohiei Sfântul Gheorghe din municipiu.


Cercul Pastoral Moinești este unul din cele 8 cercuri pastorale ce activează în cadrul Protopopiatului şi cuprinde un număr de 10 parohii și 2 capele (Sfântul Pantelimon în incinta SMU Moinești și Sfântul Ștefan în incinta Unităţii militare de pompieri, Moineşti).

 
Întâlnirea a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii, oficiată de un sobor de 11 preoți sub protia părintelui protopop Costel Mareș, răspunsurile la strană fiind date de corul “Theotokos” al Protopopiatului Moinești.

În începutul cuvântului de învățătură, PC Pr. Costel Mareș a subliniat motivele prezenţei Cercului Pastoral la biserica parohiei Sfântul și Marele Mucenic Gheorghe, mulţumind Preasfinţitului Părinte Ioachim pentru părinteasca purtare de grijă şi transmiţând celor prezenţi arhiereşti binecuvântări.

mai multe detalii

» Au fost depuse semnaturile romanilor pentru initiativa ”Unul dintre noi”


Luni, 11 noiembrie 2013, au fost depuse la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, formularele cu semnăturile susţinătorilor Iniţiativei cetăţeneşti europene „Unul dintre noi”. Prin această inițiativă se propune ridicarea nivelului de protecţie juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane, începând de la concepţie. Patriarhia Română a susţinut această inițiativă, implicându-se, prin eparhiile sale, în procesul de strângere de semnături.

„Numărul voluntarilor este absolut necunoscut. Nu avem idee câţi au participat, ştim că s-a participat foarte intens în special din Mai – Iunie când Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dat binecuvântarea pentru această iniţiativă, fapt pentru care noi îi suntem foarte recunoscători. Avem peste 140.000 de semnături. Astăzi încă am mai primit semnături; în orice caz am depăşit în România 140.000 de semnături, iar în UE 1.891.000 de semnături ceea ce situează iniţiativa Unul dintre noi pe primul loc ca număr de semnături între primele iniţiative europene care s-au desfăşurat până în acest moment şi care s-au încheiat”, a declarat pentru TRINITAS TV, Daniela Păun, coordonator naţional al proiectului.

 

mai multe detalii

» 150 DE ANI DE LA ADOPTAREA LEGII SECULARIZARII AVERILOR MANASTIRESTI DIN 1863Cuvântul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,

la deschiderea lucrărilor Sesiunii de comunicări ştiinţifice sub genericul

„Secularizarea averilor bisericeşti (1863). Motivaţii şi consecinţe”,

organizată de Patriarhia Română şi Academia Română,

marţi, 12 noiembrie 2013:

 


La finele anului 2013 se împlinesc 150 de ani de la adoptarea, în vremea domniei lui Alexandru Ioan Cuza, a Legii pentru secularizarea averilor mănăstireşti, din decembrie 1863, act legislativ semnificativ prin sorgintea şi conţinutul său propriu-zis, dar şi controversat prin urmările sale atât imediate, cât şi pe termen lung, în cadrul procesului de transformare statală din perioada modernă a istoriei României.

După cum se ştie, în urma unor pregătiri susţinute, proiectul legii a fost prezentat, de către Guvernul condus de Mihail Kogălniceanu, Camerei Deputaţilor la 13/25 decembrie 1863, fiind adoptat, apoi promulgat şi publicat câteva zile mai târziu, la 17/29 decembrie acelaşi an.

Problema a cărei rezolvare se urmărea, în primul rând, prin adoptarea acestei legi, avea rădăcini istorice vechi şi era generată, mai cu seamă, de [...]

mai multe detalii

» Innoire binecuvantata la biserica din Parjol


În ziua de serbare a Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, credincioșii din Pârjol au avut bucuria de a participa la slujba de resfințire a bisericii ”Nașterea Maicii Domnului”, oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți.

Cu acest prilej, sfântul locaș a primit și hramul sfântului Nectarie Taumaturgul, devenind prin aceasta ”singura biserică din Protoieria Moinești care are acest patron”, după cum a precizat pr. Costel Mareș, protopop de Moinești.

 

mai multe detalii

» Rugăciune pentru jurnalistii trecuti la Domnul si prezentarea noului calendar 2014


  A devenit o obişnuinţă ca, în ultimul trimestru al anului, departamentul de relaţii cu presa din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului să organizeze o întâlnire cu jurnaliştii băcăuani în care să se discute despre realizări şi perspective,  o întâlnire  în care Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Eparhiei Romanului și Bacăului, să prezinte calendarul creștin-ortodox pentru anul care vine. În acest an, cu binecuvântarea Preasfinţiei Sale, la biserica Precista, înainte de întâlnirea cu mass-media, s-a săvârșit o slujbă de pomenire pentru jurnaliştii strămutaţi la cele veşnice. În frunte cu părintele episcop, preoți, redactori de radio, televiziune, presă scrisă ori cea din mediul virtual, cameramani și fotoreporteri s-au rugat pentru sufletele colegilor lor Cezara Duţă, Claudiu Boangiu-Poe, Gina Baciu, Alexandru Ungureanu, Mircea Lupu şi alţii nenumiţi dar cunoscuţi lui Dumnezeu. 

"Jurnalistul - a subliniat în predica sa PS episcop Ioachim - nu practică doar o meserie, ci are o misiune sacră de căutare a adevărului și de zugrăvire a lumii lui Dumnezeu. De aceea e bine ca, din când în când, să ne adunăm întru rugăciune pentru pomenirea celor care nu mai sunt și pentru sănătatea celor care practică această nobilă profesie."

 

Prezentarea calendarului creştin-ortodox pentru anul 2014

mai multe detalii

Pagini: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12
   
©2013 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET.