Protoieria Moinesti   Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
   
 
 
FACEBOOK
 
ŞTIRI & EVENIMENTE
 
Abonare stiri (email)


31/12/2022

“Bucuria de a face altora bucurii” în zi de Ajun la Parohia Poduri

mai multe detalii

23/12/2022

Daruri de Crăciun din partea Parohiei ,,Sfântul Arhidiacon Ștefan – Comănești”

mai multe detalii

20/12/2022

Cântăreții bisericești „Melozii Moineștiului” au intonat colinde la Catedrala Arhiepiscopală

mai multe detalii

19/12/2022

Concurs de șah „Cupa lui Moș Crăciun” în Parohia Poduri

mai multe detalii

18/12/2022

Corala Armonia în concert la Dărmănești

mai multe detalii

18/12/2022

Parastas de pomenire la 40 de zile pentru părintele Cristian-Ioan Balaban

mai multe detalii

16/12/2022

Colindători de la Liceul Teoretic „Spiru Haret” la Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

15/12/2022

A cincea ediție a proiectului social filantropic și misionar „Prin colind, suferința alinândˮ în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

14/12/2022

Prima ediție a atelierelor de tradiții și obiceiuri românești de iarnă în Parohia Cernu din Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

07/12/2022

Grupul psaltic Tronos al Patriarhiei a vestit Nașterea Domnului la Moinești

mai multe detalii

29/11/2022

Concert de Colinde la Moinești

mai multe detalii

17/11/2022

Părintele Cristian-Ioan Balaban a fost condus pe drumul veșniciei

mai multe detalii

15/11/2022

IPS Ioachim a oficiat slujba stâlpilor pentru părintele Cristian Ioan Balaban

mai multe detalii

13/11/2022

Părintele Cristian Ioan Balaban a trecut la cele veșnice

mai multe detalii

09/11/2022

Întâlnirea Cercului Pastoral „Sfântul Nectarie” Valea Muntelui

mai multe detalii

31/10/2022

Parohia Rățeni și-a cinstit patronul spiritual

mai multe detalii

31/10/2022

Zilele duhovnicești ale Parohiei Leorda

mai multe detalii

24/10/2022

Bucurie și comuniune sub mantia mucenicească a Sfântului Dimitrie în Parohia Goioasa

mai multe detalii

21/10/2022

Întrunirea Cercului Pastoral ,,Sfântul Apostol și Evanghelist Luca” Dărmănești

mai multe detalii

17/10/2022

Viața Sfântului Dimitrie și Festival al bunătății de acasă în Parohia Leorda

mai multe detalii
 
 
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

» O nouă apariţie editorială: Slujba Sfântului Maslu şi rugăciuni pentru bolnavi

La Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă a apărut, pentru prima dată în ediţie separată, rânduiala Sfântului Maslu, cartea purtând titlul „Slujba Sfântului Maslu şi rugăciuni pentru bolnavi”
mai multe detalii

» RUGĂCIUNEA Sfântului Efrem Sirul

Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul este unul din elementele liturgice definitorii ale Postului Mare. Este cunoscută încă din secolul al IV-lea şi se rosteşte în cadrul slujbelor începând cu miercurea din săptămâna lăsatului sec de brânză şi până la Denia din Sfânta şi Marea Vineri. 
mai multe detalii

» Preasfinţitul Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei  Ortodoxe Române a celor două Americi, a revenit în Protopopiatul Moineşti

Anul 2012 a fost declarat de Patriarhia Româna drept Anul omagial al Sfântului Maslu şi al celor aflaţi în suferinţă, fiind programate în acest sens numeroase activităţi cu scop caritabil. În cadrul acestui vast program naţional coordonat de Patriarhia Română, se află în judeţul Bacău Preasfinţitul Părinte Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi. 
mai multe detalii

» MIERCURI, 22 februarie si VINERI, 23 februarie - zile aliturgice

În această săptămână, zilele de miercuri şi vineri, conform calendarului Bisericii Ortodoxe, sunt zile aliturgice, adică nu se săvârşeşte Sfânta Liturghie. 
mai multe detalii

» Ajutor pentru sinistraţi din partea parohiilor Protopopiatului Moineşti

Mai bine de 40 de credincioşi inimoşi din parohia „Pogorârea Sfântului Duh” – Asău, împreună cu părintele lor, PC. Preot Paroh Balcanu Vasile-Cristinel, au mers luni 20.02.2012 în comuna Slobozia Bradului - jud. Vrancea, pentru a veni în ajutorul celor care au avut de suferit din cauza zăpezii şi a viscolului. 
mai multe detalii

» Protopopiatul Moineşti în sprijinul persoanelor afectate de viscol

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului vine din nou în sprijinul persoanelor afectate de viscol. Protopopiatul Moineşti a demarat o campanie de sprijinire a persoanelor afectate de ninsori şi viscol prin organizarea unei colecte. 
mai multe detalii

» Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În zilele de 16-17 februarie 2012, în Sala Sinodală din Reşedinţa patriarhală, a avut loc şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. 
mai multe detalii

» 189 de ani de la naşterea Episcopului Melchisedec Ştefănescu, «părintele» autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române

Astăzi se împlinesc 189 de ani de la naşterea marelui ierarh al Bisericii Ortodoxe Române Melchisedec Ştefănescu. Acesta a luptat alături de mari personalităţi ale vremii pentru unirea Principatelor Romane si pentru recunoasterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Romane de catre Patriarhia Ecumenica. Bogatele sale cunostinte teologice, istorice, didactice, literare si filologice au contribuit la alegerea sa ca membru activ al Academiei Române. 
mai multe detalii

» Mai multă solidaritate în vreme de criză

Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la şedinţa anuală de lucru a Consiliului Naţional Bisericesc din data de 14 februarie 2012. 
mai multe detalii

» Fototeca Ortodoxiei Româneşti -  un proiect inedit în lumea ortodoxă

Proiectul „Fototeca Ortodoxiei Româneşti”, singurul de acest gen al unei Biserici ortodoxe, a primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, încă din octombrie 2010, când a fost iniţiat şi dezvoltat de Adrian Nicolae Petcu, cercetător şi colaborator al publicaţiilor „Lumina”. 
mai multe detalii

» Liturghie arhierească în parohia Chilii Bolătău, Protopopiatul Moineşti

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul a slujit duminică 5 februarie în biserica „Sfântul Grigore Teologul” din parohia Chilii Bolătău, Protopopiatul Moineşti.
mai multe detalii

» Duminica Ceaiului Cald în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

În bisericile din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a fost oferit astăzi - duminică 5 februarie, imediat după slujba Sfintei Liturghii, un ceai cald credincioşilor care au înfruntat gerul şi vremea neprielnică.
La iniţiativa PS Ioachim Băcăuanul şi îndemnul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, această acţiune, desfăşurată în chiar prima duminică a Triodului, a stat sub semnul milosteniei şi purtării de grijă pentru aproapele.
mai multe detalii

» COMUNICAT - Să fim solidari cu cei ce suferă!

Biroul de Presă al Patriarhiei Române, ne informează:
Întrucât situaţia actuală de profundă nemulţumire în care se află poporul român este deosebit de grea, ca urmare a crizei morale şi economice din societate, în cadrul viitoarelor şedinţe ale Adunării Naţionale Bisericeşti şi Sfântului Sinod ale Bisericii Ortodoxe Române din 15-16 februarie 2012 va fi dezbătută cu prioritate problema cum poate contribui Biserica, prin cuvânt şi faptă, la schimbarea stării actuale de criză a societăţii româneşti.
mai multe detalii

» Unirea principatelor române - 153 de ani

Anul acesta, în 24 ianuarie, românii de pretutindeni aniversează 153 de ani de la Unirea Principatelor Române.  La Iaşi, în 5/17 ianuarie 1859 Adunarea electivă a Moldovei, prezidată de mitropolitul Moldovei Sofronie Miclescu, l-a ales Domnitor pe Alexandru Ioan Cuza. Apoi, la Bucureşti, în dimineaţa zilei de 24 ianuarie 1859, după participarea tuturor deputaţilor la slujba de Te-Deum oficiată în actuala Catedrală patriarhală, Adunarea electivă a fost deschisă la orele 11.00 sub preşedinţia Mitropolitului Nifon al Ţării Româneşti. Lucrările Adunării Elective a Ţării Româneşti s-au desfăşurat pe Dealul Mitropoliei, în clădirea aflată lângă Catedrala Patriarhală. În cadrul şedinţei, la propunerea lui Vasile Boerescu, a fost ales în unanimitate domn Alexandru Ioan Cuza, deja ales domn al Moldovei din 5 ianuarie 1859, înfăptuind astfel Unirea celor două Principate Române.
mai multe detalii

» Şedinţe eparhiale la început de an!

Joi, 19 ianuarie şi sâmbătă, 21 ianuarie 2012, au avut loc două şedinţe importante ale începutului de an pentru Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Primul eveniment, întrunirea Consiliului Eparhial, a pregătit şi desfăşurarea celuilalt.  Şedinţa anuală a Adunării eparhiale a debutat, aşa cum era şi firesc, cu o slujbă de Te Deum, oficiată începând cu orele 9.00 în catedrala  Arhiepiscopală ”Sfânta Cuvioasă Parascheva”. La finalul slujbei, Preasfinţia Sa a ţinut un scurt cuvânt în care a subliniat rolul pe care membrii Adunării Eparhiale, clerici sau mireni, îl au în viaţa Bisericii. 

Apoi, au urmat lucrările pe secţiuni, după care, în sala mare, raportorii comisiilor au făcut cunoscute tuturor membrilor Adunării Eparhiale rezultatele obţinute în anul 2011, membrii Adunării aprobând în unanimitate hotărârile luate cu acest prilej. De asemenea, s-au făcut cunoscute şi propunerile pentru activităţile ce se vor derula în noul an, între care, un loc important revine momentului când se vor împlini 120 de ani de la trecerea în veşnicie a marelui episcop academician Melchisedec Ştefănescu, ”cel mai erudit episcop al veacului său”, prilej cu care la Centrul Eparhial se vor derula mai multe programe culturale şi social-filantropice. 

Totodată, în contextul anului omagial al Sfântului Maslu şi îngrijirii bolnavilor, PS Părinte Ioachim Băcăuanul a vorbit despre implicarea mai activă a tuturor fiilor şi fiicelor Bisericii în activitatea de slujire a aproapelui, amintind de proiectele filantropice aflate în derulare sau în curs de desfăşurare la nivelul întregii Eparhii.

» SINAXA preotilor din PROTOIERIA MOINESTI

In luna ianuarie a noului an (mai exact pe 17 ianuarie 2012) va avea loc obişnuita sinaxă a preotilor din întreg cuprinsul Protopopiatului Moineşti, la care vor participa deopotrivă preoţii de mir precum si cei din mănăstirile şi schiturile Protoieriei. Partea centrală şi esenţială a întâlnirii, în jurul căreia se va desfăşura întregul eveniment, va fi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie oficiată de PS. Ioachim Băcăuanul, din mâna căruia se vor împărtăşi TOŢI cei aproape 100 de preoţi participanţi.
mai multe detalii

» 15 ianuarie 2012 - Aniversăm 162 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu

Astăzi, 15 ianuarie 2012, poetul Mihai Eminescu a fost omagiat, la împlinirea a 162 de ani de la naşterea sa, de către românii de pretutindeni. Tot acum este şi Ziua Naţională a Culturii.

În cuvântul rostit la finalul Sfintei Liturghii oficiate în Biserica „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a arătat că Mihai Eminescu a susţinut construirea Catedralei Mântuirii Neamului: „Mihai Eminescu şi Ioan Slavici au fost printre primii care au lansat ideea construirii unei catedrale ca semn de mulţumire adusă lui Dumnezeu după Războiul de Independenţă din 1877-1878. Deci, avem o mulţime de mărturii grăitoare care ne îndeamnă să realizăm un ideal în care se exprimă credinţa, suferinţa şi biruinţa poporului român, trecând prin multe încercări”.
mai multe detalii

» Cuvânt de Crăciun

Trăim realitatea unor vremuri, în care şi la noi în ţară, la fel ca peste tot în lume, Crăciunul se arată foarte devreme, scăldat într-o risipă de culori şi lumini.  Ai crede că toate jocurile de artificii ale lumii, împrăştiate în milioane  de jerbe sclipitoare, s-au aliniat  în copaci, pe balcoane, pe stâlpi, prin grădini şi pe acoperişurile clădirilor în ghirlande sărbătoreşti.
mai multe detalii

» Moş Crăciun nu i-a uitat pe copiii din Moineşti !!!

mai multe detalii

» Concert de Crăciun la Comăneşti 2011

Vineri, 16 decembrie 2011, la orele 17:00, în sala de festivităţi a Colegiul Tehnic Dimitrie Ghica din Comăneşti va avea loc un concert de colinde cu participarea corului Theotokos al Protopopiatului Moineşti; de asemenea, vor concerta Corul mănăstirii Diaconeşti alături de corul Anima al Colegiul Tehnic Dimitrie Ghica, corul Armonia al Şcolii Generale Ciprian Porumbescu şi cvartetul  Voces din Comăneşti.
La eveniment sunt aşteptaţi toţi iubitorii de cânt şi poezie, intrarea fiind liberă, doar o condiţie se cere a fi îndeplinită; porţile inimilor să fie deschise spre a deveni biserică, peşteră din Betleem transfigurată în sanctuar primitor pentru cer, casă de oaspeţi în care Pruncul Iisus să fie preamărit de magi înţelepţi.

» Concert de Crăciun 2011

Catedrala „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Moineşti, judeţul Bacău, a găzduit duminică, 4 decembrie, Concertul de Crăciun Sus la `naltul cerului.
Organizat de Protoieria Moineşti cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, concertul l-a avut ca invitat special pe maestrul Gheorghe Zamfir, românul care a colindat şi a cucerit întreg mapamondul; cariera de aproape 60 de ani a unui artist care este considerat printre primii zece muzicieni din lume, cele peste 120 de discuri de aur şi platină câştigate, sutele (!!) de discuri înregistrate şi cele mai bine de 120 de milioane de albume vândute nu pot lăsa pe nimeni indiferent şi impresionează, evident. Însă ce impresionează şi mai mult este smerenia artistului şi modestia acestui instrument străvechi pe care-l stăpâneşte cu atâta virtuozitate.
mai multe detalii

» Concert de Crăciun 2011

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, P R O T O P O P I A T U  L    M O I N E Ş T I
vă invită duminică, 4 decembrie, orele 17:00, în catedrala Sfântul Nicolae din Moineşti, la concertul de Crăciun SUS LA 'NALTUL CERULUI.
mai multe detalii

» Pelerini în Sfântul Munte

Loc ales, Gradină Maicii Domnului şi tărâm al pelerinilor, Muntele Athos este o republică monastică autonomă în interiorul statului grec, înconjurată de ape. Cu o istorie tulburătoare, muntele ortodox al bătrânului continent, Agion Oros – cum îi spun grecii, stă sub ocrotirea Maicii Domnului. După Sinai şi Tabor, muntele sfânt al creştinilor este Athosul; oriunde te-ar purta paşii nu simţi decât chemarea şi mireasma rugăciunii.
mai multe detalii

» Sfinţire Enăcheşti

Duminică 02 octombrie 2011, credincioşii de pe Valea Tazlăului au venit la Biserica "Sfânta Cuvioasă Parascheva" din parohia Enăcheşti, Protopopiatul Moineşti, pentru a participa la slujba Sfintei Liturghii care a fost oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a sfinţit aşezământul social-filantropic şi cultural ocrotit de Sfântul Dimitrie cel Nou din Basarabi.
mai multe detalii

» Protopopul de Moineşti, părintele Costel Mareş - doctor în teologie

Părintele Costel Mareş a susţinut joi, 22 septembrie a.c., la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi, teza de doctorat cu titlul: „Instituţia catehumenatului şi rolul ei în dezvoltarea cultului divin în tradiţia răsăriteană”, sub îndrumarea Prof. Dr. Pr. Viorel Sava.
mai multe detalii


»
Slujbă arhierească de Zilele Moineştiului

În chiar perioada de înainteprăznuire a Naşterii Maicii Domnului, în Protoieria Moineşti, ca o anticipare şi pregustare a marii sărbători, programul liturgic a fost intensificat, fiind adusă de la Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.
Aşa cum au anunţat din timp, preoţii şi credincioşii parohiei Sfântul Nicolae din Moineşti au invitat la lucrare duhovnicească pe toţi cei care nu vor să rămână străini şi indiferenţi la ritmul Bisericii.
mai multe detalii


»
Seria conferinţelor preoţeşti la Slănic Moldova

În perioada 5–26 septembrie, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului organizează anul acesta, proclamat de către Patriarhia Română ca „Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”, seria conferinţelor preoţeşti „Familia preotului, model pentru familia creştină".
mai multe detalii


»
Reconsolidarea bisericii şi construirea unui aşezământ social-filantropic

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a resfinţit duminică Biserica 'Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil' din parohia Româneşti-Bereşti, Protopopiatul Moineşti. Cu acest prilej a fost sfinţit şi noul aşezământ social-filantropic cu hramul 'Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul', ridicat de ctitorii Daniel şi Mihaela Rusu pentru folosul comunităţii. 'PS Ioachim Băcăuanul a acordat, din partea Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, distincţii de vrednicie domnului Ioan Neculce şi domnului Daniel Rusu. De asemenea, părintele Dragoş Nistor, cel care a demarat lucrările de reconsolidare la biserică, a primit rangul de iconom stavrofor, iar părintele paroh Emilian Lazăr, care a continuat şi finalizat şantierul, a primit rangul de iconom', a declarat pentru ziarul LUMINA, pr. protopop Costel Mareş.
mai multe detalii


»
Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului este pentru credincioşii din Moineşti nu doar cel de-al doilea hram al catedralei Sfântul Nicolae ci şi prilej de sărbătorire a zilelor Moineştiului. Deloc întâmplătoare, această rânduială a fost statornicită din momentul când P.S. dr. Ioachim Băcăuanul şi Primăria Moineşti, au aşezat municipiul nostru sub ocrotirea Maicii Domnului.
mai multe detalii


» Duminică
28 August 2011, credincioşii de pe Valea Tazlăului vor participa la cel mai important eveniment din istoria recentă a parohiei şi satului Româneşti, comuna Bereşti-Tazlău; Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul va sfinţi biserica satului, recent pictată, după consistente lucrări de consolidare imperios necesare; tot acum se va inaugura, imediat dupa sfinţire, şi noul Aşezământ social sau casa praznicală pe care ctitori vrednici au ridicat-o spre folosul comunităţii şi creştere duhovnicească.

» Sâmbătă 27 August 2011
, Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul va oficia slujba de sfinţire a Aşezământului social din parohia Băhnăşeni, comuna Pârjol.

»
Slujbă de resfinţire în parohia Boiştea II, Moineşti

Biserica "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din parohia Boiştea II, Protopopiatul Moineşti, a fost resfinţită ieri de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.
mai multe detalii


»
Să-l ajutăm pe părintele Vasile Florariu să se facă bine!

Cont EUR: RO65BRDE240SV86989232400
Cont RON: RO69BRDE240SV86989152400
deschise la BRD Iasi

Cât este Belceştiul de mare, nu-i om care să nu-ţi poată spune o vorbă bună despre părintele Vasile Florariu. De când a venit în comună, la Satu-Nou mai exact, a muncit necontenit. A ctitorit două biserici, iar pe cea din parohia pe care o păstoreşte a renovat-o capital. Munca neîncetată, stresul, grijile unei familii numeroase, toate i-au şubrezit încet starea de sănătate. Azi, părintele Vasile Florariu se află internat într-o clinică medicală din Germania, necesitând de urgenţă un transplant de ficat. Un ajutor cât de mic din partea fiecăruia dintre noi ar putea face ca acest vrednic părinte să se întoarcă acasă şi în satul lui drag, sănătos, aşa cum era odinioară.
mai multe detalii

» Sfântul Atanasie Atonitul cinstit la Schitu Frumoasa

Marţi 7 iunie 2011, a avut loc la sediul Protopopiatului Moineşti, conferinţa preoţească pastoral-misionară şi administrativă în cadrul careia a fost prezentată  tema: „Practici neortodoxe privind săvârşirea Tainei Sfintei Cununii”.
mai multe detalii

»
Rusalii în Inima Carpaţilor

Duminică 12 iunie 2011, va avea loc la Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Ghimeş-Făget, judeţul Bacău, Protopopiatul Moineşti, Sfânta Liturghie arhierească săvârşită de P.S. Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, înconjurat de un sobor impresionant de preoţi şi credincioşi.
mai multe detalii

» Conferinţă preoţească la Moineşti

Marţi 7 iunie 2011, a avut loc la sediul Protopopiatului Moineşti, conferinţa preoţească pastoral-misionară şi administrativă în cadrul careia a fost prezentată  tema: „Practici neortodoxe privind săvârşirea Tainei Sfintei Cununii”.
mai multe detalii

» Elevi din protopopiatul Moineşti premiaţi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

Copiii care au câştigat faza pe eparhie a Concursului naţional de creaţie creştină "Copilul în familie" au fost invitaţi la Bucureşti, pentru a fi premiaţi în cadrul manifestărilor prilejuite de hramul istoric al Catedralei patriarhale, în zilele de 20-21 mai 2011.
mai multe detalii

» Protopopiatul Moineşti a câştigat faza pe eparhie a Concursului „Copilul în familie”

Peste 1.000 de copii cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani din 29 de eparhii ale Patriarhiei Române au participat încă de la mijlocul lunii aprilie şi până pe 15 mai la una dintre cele mai importante competiţii cu tematică religioasă din România: Concursul naţional "Copilul în familie". Copiii au participat la cele două secţiuni ale concursului: Creaţie literară şi Creaţie artistică. Pentru Secţiunea literară, copiii au avut de alcătuit un eseu, o poezie sau altă lucrare literară cu tema "Botezul meu", pornind de la modul în care se reflectă în viaţa copilului evenimentul major al botezului propriu.
mai multe detalii

» Sfinţire la Prăjeşti

Dumminică 15 mai 2011, Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a pus piatra de temelie pentru construirea unui nou locaş de închinare în satul Prăjeşti, comuna Măgireşti, Protopopiatul Moineşti.
mai multe detalii

» Sfinţirea locului unui nou aşezământ social-filantropic la Poduri

Cu binecuvântarea P.S. Ioachim Băcăuanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, duminică, 8 mai 2011, a avut loc în Parohia Poduri sfinţirea locului unde va fi ridicat un Aşezământ social-filantropic necesar desfăşurării activităţilor sociale, culturale şi pastoral-misionare din această parohie.
mai multe detalii

» Minunea Învierii - o neîncetată invitaţie la cunoaşterea lui Dumnezeu. Mesajul de felicitare al P.S. Episcop Ioachim, la Praznicul Învierii Domnului


De douăzeci de secole, an de an, lumina Învierii se aprinde de pe mormântul lui Hristos pentru fiecare şi se răspândeşte în tot Universul, luminându-l şi transfigurându-l. S-a aprins şi anul acesta, iar cei ce aşteaptă mântuirea cântă din adâncul inimii: „Hristos a înviat din morţi cu moartea pre moarte călcând şi celor din mormânturi viaţă dăruindu-le”.
mai multe detalii

» Veniţi de luaţi Lumină!

Cu binecuvântarea P.S. Ioachim Băcăuanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, duminică 24 aprilie 2011, ora 12:00, la Catedrala „Naşterea Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Nicolae” din Moineşti, va fi oficiată slujba Vecerniei din Duminica Paştelui (Învierea a doua) de un sobor de preoţi condus de P.C. Preot Costel Mareş, protoiereu al Protopopiatului Moineşti.
mai multe detalii

» Lumina Sfântă va ajunge şi la Moineşti

Cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, o delegaţie a Eparhiei se va deplasa la Aeroportul din Suceava, în seara zilei de 23 aprilie, pentru a lua din Lumina Sfântă adusă special de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. În jurul orei 22:00, delegaţia de preoţi va sosi la Centrul Eparhial de la Roman, unde va fi întâmpinată de PS Ioachim, înconjurat de preoţi şi diaconi, precum şi de numeroşi credincioşi.
mai multe detalii

» Conferinţă despre viaţa duhovnicească la Moineşti

Serile duhovniceşti "Trepte spre Înviere" organizate de Protoieria Moineşti, Primăria municipiului şi Liceul Teoretic "Spiru Haret" au ajuns la final. Conferinţa care a încheiat triada întâlnirilor de suflet a fost susţinută duminică, 3 aprilie, de către Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, în prezenţa primarului Viorel Ilie, a preoţilor din Protopopiatul Moineşti, a autorităţilor locale şi a numeroşi credincioşi.
mai multe detalii

» Postul Mare – urcuş spre Înviere

Serile duhovniceşti „Trepte spre Înviere”, organizate de Protoieria Moineşti, Primăria Municipiului şi Liceul teoretic „Spiru Haret”, se vor încheia duminică 3 aprilie 2011, prin prezenţa în mijlocul preoţilor şi a credincioşilor din protopopiat a Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Ariepiscopiei Romanului şi Bacăului.
mai multe detalii

» Postul – pridvor al întâlnirii cu Dumnezeu

Serile duhovniceşti "Trepte spre Înviere", organizate de Protoieria Moineşti, Primăria municipiului şi Liceul Teoretic "Spiru Haret", au continuat la Moineşti, în judeţul Bacău, cu cea de-a doua conferinţă intitulată "Postul, pridvorul întâlnirii noastre cu Dumnezeu".
mai multe detalii

» "Trepte spre Înviere" pentru credincioşii din Moineşti

Cu binecuvântarea P.S. Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, la Moineşti a debutat ciclul serilor duhovniceşti "Trepte spre Înviere", organizate de Protoieria Moineşti, Primăria Municipiului şi Liceul Teoretic "Spiru Haret".
mai multe detalii

» Hristos în mijlocul nostru

Luni 17 ianuarie 2011 a avut loc la biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Moineşti, prima sinaxă a preoţilor, stareţilor, stareţelor, monahilor şi monahiilor din cadrul Protopopiatului Moineşti. Sfânta Liturghie a fost oficiată de P.S. Ioachim Băcăuanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, înconjurat de un sobor de 110 preoţi şi diaconi, care s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos din acelaşi sfânt potir, mărturisind comuniunea euharistică întru Hristos Cel care „este şi va fi totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor”.
mai multe detalii

» Eveniment religios la Moineşti

Seria conferinţelor preoţeşti continuă în Eparhia Romanului şi Bacăului. Luni, 17 ianuarie 2011, în ziua de prăznuire a Sfîntului Antonie cel Mare, PS Episcop Ioachim Băcăuanul va oficia slujba Sfintei Liturghii alături de preoţii din Protopopiatul Moineşti, la biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din localitate, în cadul sinaxei cu slujitorii sfintelor altare din această zonă a Eparhiei.
mai multe detalii

» Protoieria Moineşti are un nou protopop

Miercuri, 7 aprilie 2010, în Catedrala „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Municipiul Moineşti, a avut loc ceremonia de învestire în funcţia de protopop al Protoieriei Moineşti a părintelui dr. Costel Mareş, preot paroh la parohia „Pogorârea Duhului Sfânt“ - Ardeoani şi asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi. Învestirea s-a făcut în mod solemn, prin hirotesie, în cadrul unei slujbe de Te Deum, oficiată de Preasfinţitul Părinte Dr. Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.
mai multe detalii

» Rusăieşti 470 de ani

BISERICA „SFINŢII VOIEVOZI” DIN RUSĂIEŞTI 470 DE ANI DE CONTINUĂ EXISTENŢĂ

În ziua de 13 noiembrie a avut loc în Parohia Poduri simpozionul cu titlul amintit, la care au participat numeroşi invitaţi, dar şi un public generos. Pe lângă programul artistic asigurat de Corul „ LIGHISMA” şi de grupul folcloric condus de doamna profesoară de muzică Gabriela Biea, s-a urmărit videoproiecţia filmului de prezentare a bisericii sărbătorite. Au conferenţiat apoi:
mai multe detalii

» Hristos se naşte, Slăviţi-L!

Bucuria Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos a fost marcată anul acesta în cadrul Protopopiatului Moineşti într-un mod deosebit, prin organizarea unui concert de colinde în cadrul căruia corul “Theotokos” al Protopopiatului a lansat o invitaţie corului “Byzantion” din Iaşi, de a aduce bucurie în inimile celor prezenţi, alături de corul Catedralei “Sfântul Nicolae şi Naşterea Maicii Domnului” din Moineşti şi împreună cu ansamblul folcloric “Florile din Cucuieţi” şi cu grupul vocal “Busuiocul” din Stăneşti.
mai multe detalii» Daruri pentru copii

Miercuri 15 decembrie 2010 Protopopiatul Moineşti a oferit daruri copiilor integraţi în programul "Şcoală după şcoală" care se derulează în cadrul Şcolii Prăjeşti, comuna Măgireşti şi Şcolii nr. 4 din Municipiul Moineşti.
   
©2010 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si promovare site - SANNET.