Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Școala de Vară de la parohia Boiștea II – Dărmănești

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a derulat în perioada 1-8 august 2016 în parohia Boiștea II – Dărmănești Școala de vară „Vestitorii Ortodoxiei la poalele Nemirei“. Această școală de vară s-a dorit a fi o activitate concretă în parohie a „Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox“, așa cum a fost stabilit anul 2016 de către Sfântul Sinod al Bisericii noastre.

Activitatea școlii a început cu 35 de copii dar pe parcurs numărul participanților a crescut la 50. Copiii au lucrat în mai multe ateliere: de pictură, cunoașterea de sine și a celorlalți, cateheză, alimentație sănătoasă, protejarea mediului înconjurător, limba engleză, cântare religioasă. Copii au avut parte de voluntari minunați care au antrenat sufletul, mintea dar și trupul celor prezenți.

În cea de-a patra zi a acestui timp petrecut „în tinda bisericii“, 20 de copii au fost într-o excursie de neuitat la mănăstirile din județul Neamț, excursie ce am numit-o „Pelerinaj pe urmele sfinților nemțeni“. Cu această ocazie copiii au avut marea bucurie să-l vadă pe scena frumos amenajată în incinta Seminarului de la Neamț pe Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei – venit pentru a sluji în perioada 4-7 august în aceste oaze de ortodoxie românească.

Activitățile desfășurate împreună de cei mari și de cei mici au dat posibilitatea tuturor să comunice, să se cunoască, iar spiritul de aventură, creativitate, meditație și voia bună vor da profunzime amintirilor născute în acest timp numit de organizatori „timp al cunoașterii“.

Mulțumim pe această cale Părintelui Protoiereu dr. Costel Mareș care ne-a încurajat și a fost mereu alături de noi, aducem mulțumiri Părintelui Inspector Școlar de la ISJ Bacău Ionuț Căsăneanu pentru prezența la începutul acestei activități și pentru frumoasele cuvinte adresate copiilor și voluntarilor și domnului profesor Mihai Buzatu, viceprimar al Orașului Dărmănești. Nu în ultimul rând mulțumim tuturor celor ce au rupt din timpul dumnealor prețios și au venit lângă aceste daruri minunate pe care ni le dă Dumnezeu – copiii.

Proiectul Școlii de vară a fost organizat și coordonat de preotul paroh Ionel-Sebastian Ghineț și de doamna prof. Carmen Ghineț. Dumnealor s-au adăugat doamna doctor Manea Mădălina, domnișoara psiholog Mihaela Astănoaie, domnul inginer silvic Balaș Dăduț, familia pictorilor Ramona și Liviu Bejan, doamna profesor pentru învățământ primar Ionela Cengher, doamna prof. Silvia Săndulescu și nu în ultimul rând menționăm că toată activitatea a fost urmărită atent de doamna director a Școlii Gimnaziale Nr. 2 Dărmănești prof. Cornelia Bindileu și de doamna Ioana Pădureanu Iacob, director al Centrului Național de Informare Turistică Dărmănești.

Luni, 8 august activitatea acestei Școli de vară s-a încheiat prin prezentarea unui frumos spectacol cu un titlu sugestiv perioadei în care s-a desfășurat activitatea „Maica Domnului – ocrotitoarea noastră“.

Mulțumim părintelui protopop Costel Mareș care a dăruit, din partea Protoieriei Moinești, prin tragere la sorți, o bicicletă elevei Arcomiță Mădălina din clasa a IV-a. De asemenea, mulțumim domnișoarei Mocanu Andreea care a oferit tot prin tragere la sorți: o tabletă și două telefoane. Toți copiii au primit din partea organizatorilor iconițe, cărți religioase și dulciuri.

Pr. Paroh Ionel-Sebastian Ghineț


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.