Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Școala de vară de la Parohia Boiștea II – Dărmănești

 

            În contextul „Anului omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”, la Parohia Boiștea II Dărmănești a avut loc Școala de Vară „Apărătorii Ortodoxiei la poalele Nemirei“ Ediția a II-a.

         Activitățile s-au derulat în perioada 11-15 august cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

       Partenerii acestui proiect educațional sunt: Școala Gimnazială Nr. 2 Dărmănești, Ocolul Silvic Dărmănești, Dispensarul Medical Dărmănești și  Centrul de Informare și Promovare Turistică Dărmănești. Activitățile și atelierele de lucru desfășurate în această perioadă au avut un caracter creștin ortodox, în care bunele maniere creștine au stat la baza derulării acestui program socio-educațional.

         A fost o școală în care aproximativ 50 de copii au petrecut în mod creativ timpul liber, timp pe care credem că nu-l vor uita niciodată. Activitățile recreative au fost îmbinate armonios cu activități de cunoaștere bine pregătite și prezentate de voluntarii implicați în acest demers educativ, cum ar fi: doamna doctor Manea Mădălina, domnul Stoica Culiță – delegatul Ocolului Silvic Dărmănești, domnul Arcomiță Costel – director Centrul de Informare și Promovare Turistică Dărmănești, doamnele învățătoare Vîlcu Nicoleta, Cengher Ionela, Stoica Mihaela, Popa Marilena, doamnele profesoare Săndulescu Silvia, Arcomiță Irina, Ghineț Carmen și domnișoara psiholog Astănoaie Mihaela.

          Toate aceste activități au fost atent observate de doamna director, profesor Bindileu Cornelia și părintele paroh Ghineț Sebastian, care de fapt au fost și inițiatorii acestui proiect.

          Activitatea școlii s-a încheiat printr-o frumoasă excursie la Mausoleul de la Mărășești și prin organizarea unei expoziții de icoane pe lemn realizate sub îndrumarea doamnei învățătoare Nicodim Elena și a altor icoane pe suport de hârtie realizate de copii sub îndrumarea doamnelor profesoare si învățătoare implicate în proiect. Elevii au înțeles că pictarea unei icoane este mai mult decât un act artistic, este o rugăciune.

        Elevii participanți au fost răsplătiți de organizatori cu dulciuri, fructe, produse de patiserie făcute de gospodinele parohiei, cu diplome și iconițe.

          În această perioadă, biserica Parohiei Boiștea II, precum și Muzeul etnografic din incinta bisericii au fost vizitate de 60 de elevi din comunele Motoșeni, Dealul Morii, Măgura și Căbești. A fost un moment de bucurie pentru toți enoriașii parohiei noastre prezenți în acel moment la biserică, de prezența copiilor și a doamnelor care îi însoțeau și care admirau exponatele strânse de-a lungul celor 20 de ani de când există muzeul.

         Timpul petrecut de copii în „tinda bisericii“ în această Școală de vară a fost o adevărată sărbătoare, când toți ne-am gândit mai mult ca de obicei „la cer“, pentru că într-o frumoasă omilie Sfântul Ambrozie al Milanului afirmă: „Iisus Hristos reprezintă pentru noi totul. Vrei să-ți vindeci rănile? El este Doctorul. Ești însetat? El este Izvorul. Ai nevoie de ajutor? El este Puterea. Te temi de moarte? El este Viața.

          Copiii au concluzionat că, uitându-ne mai mult „la cer“ ne comportăm frumos pe pământ.

Mulțumim pe această cale Părintelui Protoiereu Costel Mareș, care ne-a încurajat în această activitate și nu în ultimul rând mulțumim tuturor celor ce au rupt din timpul dumnealor prețios și au venit lângă aceste daruri minunate pe care ni le dă Dumnezeu – copiii.

 

Pr. Paroh Ionel-Sebastian Ghineț


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.