Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» 101 Bucurii pentru parinti si copii

  

 

Cea de-a treia ediţie a concursului de creaţie plastică şi literar-religioasă "Cuvânt şi culoare din suflet de copil", organizat de Protopopiatul Moineşti cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul în cadrul Anului omagial Euharistic şi al Sfinţilor Martiri Brâncoveni, a ajuns la final. 169 de elevi din clasele III-VIII, care învaţă în şcolile din localităţile de pe întreg cuprinsul Protoieriei, s-au înscris la această a treia ediţie a concursului.


Festivitatea de premiere a avut loc joi, 29 mai 2014, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Moineşti, fiind urmată de spectacolul 101 Bucurii pentru părinţi şi copii susţinut de profesorul de joacă Leon Magdan care s-a dorit a fi darul oferit de Biserică copiilor sărbătoriţi de 1 iunie.


Ca şi în anii precedenţi Protopopiatul Moineşti a oferit premii substanţiale, diplome de participare, cărţi şi reviste pentru toţi copiii participanţi la concurs. Elementul de noutate din acest an este gradul mult mai mare de adresabilitate al acestei manifestări, „dorinţa noastră fiind aceea de a cuprinde în această activitate a împreună-lucrării şi împreună-bucuriei cât mai mulţi tineri de toate vârstele, a subliniat părintele protopop Costel Mareş.


Cei peste 500 de copii au trăit la intensitate maximă spectacolul susţinut de profesorul de joacă Leon Magdan, care s-a dovedit a fi unul de real succes, copiii participând  activ, atât prin răspunsuri la întrebări cât şi prin rolul de „asistent” al profesorului de joacă pe care l-au avut unii dintre ei.


Totodată au primit sfaturi şi au învăţat multe lucruri noi cu zâmbetul pe buze. Memorabil rămâne momentul în care profesorul le-a demonstrat copiilor că adevăratele cuvinte magice nu sunt nicidecum Abracadabra sau Hocus-Pocus ci cuvintele „te rog frumos”, „mulţumesc” şi „te iubesc”.


S-au bucurat nu doar copiii ci şi părinţii, bunicii şi profesorii acestora, pentru că - aşa cum bine a spus Leon Magdan: „indiferent de vârstă, fiecare din noi rămâne în adâncul sufletului un copil. Copilul acesta, din sufletul nostru, are nevoie să se joace şi să se bucure.”


Protopopiatul Moineşti mulţumeşte încă o dată pe această cale tuturor colaboratorilor, atât copiilor cât şi profesorilor implicaţi în acest demers educaţional, şi în mod special sponsorilor si donatorilor, cei care au contribuit la organizarea acestui eveniment adresându-se cu gratitudine S.C. ARBOCON IMPEX  S.R.L., ASOCIATIEI "SFINTII VOIEVOZI", GRĂDINIŢEI "MOTANUL ÎNCĂLŢAT", parohiilor Sfântul Nicolae - Moineşti, Sfinţii Apostoli – Moineşti, Sfântul Spiridon – Comăneşti, Sfântul Nicolae – Poduri, Adormirea Maicii Domnului – Stăneşti, Sfinţii Împăraţi – Pietrosu şi Pogorârea Sfântului Duh – Valea Şoşii.


Câştigătorii din acest an ai concursului sunt:

 Premiul PROTOIERIEI - premiul special al concursului:

Mihai Crina-Teodora, clasa a VII-a, Liceul Tehnologic Dărmăneşti.


SECŢIUNEA A1

“Copilăria cu Hristos”– desen, pentru copiii din clasele III-IV

Premiul I – Hăineală Alexandru, clasa a IV-a, Şcoala Gimnazială Bolovăniş- Ghimeş.

Premiul II – Popa Andreea-Daria, clasa a IV-a, Şcoala Gimnazială Tristan Tzara” Moineşti.

Premiul III – Lovin Iasmina Teodora, clasa a III-a, Şcoala Ştefan Luchian” Moineşti. 

Menţiune – Bocancea Alis Maria, clasa a IV-a, Şcoala Gimnazială Măgireşti.

Menţiune – Maftei Teodora Ioana, clasa a IV-a B, Şcoala George Enescu”, Moineşti.


SECŢIUNEA A2

“Copilăria cu Hristos”– desen, pentru copiii din clasele V-VI

Premiul I – Munteanu Diana, clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială Tristan Tzara”, Moineşti.

Premiul II – Condreţ Cosmina, clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială Solonţ. 

Premiul III – Ţuglea Cristian, clasa a V-a, Şcoala Ciprian Porumbescu”, Comăneşti. 

Menţiune – Condrea Ciprian Ioan, clasa a V-a, Şcoala Tărhăuşi, Ghimeş-Făget.

Menţiune – Cernat Cristian, clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială Măgireşti. 


SECŢIUNEA B.

 “Domnitori români iubitori de Dumnezeu şi de neam” (eseu argumentativ)

Premiul I – Capătă Măriuca, clasa a VIII-a, Şcoala Ştefan Luchian”, Moineşti.

Premiul II – Marian Ionela, clasa a VII-a, Şcoala Liviu Rebreanu”, Comăneşti

Premiul III – Lovin Andra-Cătălina, clasa a VII-a, Şcoala Ştefan Luchian”, Moineşti. 

Menţiune – Alupei Teodora, clasa a VIII-a, Şcoala Ştefan cel Mare”, Zemeş. 

Menţiune – Vărvărici Marina, clasa a VII-a, Şcoala Gimnazială Scorţeni.

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.