Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Agentia de pelerinaj BASILICA TRAVEL are scop misionar, nu comercial


Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează:

În legătură cu opiniile exprimate public de către reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) despre pelerinajele în străinătate organizate de Biserică, Patriarhia Română precizează:

1. Prin hotărârea nr. 2080 din 3 martie 2010 a Permanenţei Consiliului Eparhial a Arhiepiscopiei Bucureştilor, au fost interzise pelerinajele în străinătate, organizate în mod individual de către preoţi şi monahi. Pelerinajele sunt organizate numai prin agenţiile de pelerinaj ale Patriarhiei Române şi ale unor eparhii din ţară. În situaţia în care ANAT are cunoştinţă de organizarea de pelerinaje de către persoane particulare, recomandăm asociaţiei să se adreseze organismelor abilitate ale statului, iar dacă sunt clerici să aducă la cunoştinţa Patriarhiei Române.

2. Agenţia de pelerinaj BASILICA TRAVEL a Patriarhiei Române, membră a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), este organizată ca societate comercială potrivit legislaţiei române şi europene în vigoare, cu autorizare de funcţionare şi brevet din partea Ministerului Turismului, fiind plătitoare de taxe şi impozite, inclusiv de TVA, asemenea celorlalte agenţii de turism din România. Diferenţa constă în faptul că, spre deosebire de agenţiile de turism, veniturile realizate de BASILICA TRAVEL sunt folosite pentru opera socială şi educaţională a Bisericii şi pentru susţinerea radioului şi televiziunii TRINITAS, care sunt instituţii media misionare, iar nu comerciale şi nu difuzează publicitate plătită pentru autofinanţare.

3. În ceea ce priveşte comentariile răuvoitoare la adresa preţurilor ofertelor pentru pelerinajele externe organizate de BASILICA TRAVEL, spre deosebire de multe agenţii turistice care la preţul afişat practică o evaziune fiscală camuflată prin perceperea în timpul excursiei a unor taxe suplimentare pentru obiective turistice opţionale, BASILICA TRAVEL include transparent, în preţul afişat al pelerinajelor toate costurile suplimentare (taxele de aeroport, preţurile biletelor de intrare la diferite obiective turistice, alte cheltuieli legate de transportul pelerinilor cu autoturisme de teren la obiective religioase greu accesibile). De exemplu, în luna iunie 2012, unul dintre preoţii de la Biroul de Presă al Patriarhiei Române a participat cu un grup de credincioşi din parohie la un pelerinaj în Israel organizat de BASILICA TRAVEL. În aceeaşi perioadă s-a aflat în excursie în Israel un alt grup de turişti al unei agenţii importante de turism din România. Deşi ambele grupuri au călătorit cu aceeaşi companie aviatică şi au fost cazaţi de multe ori în aceleaşi hoteluri, preţul plătit de pelerinii care au apelat la BASILICA TRAVEL a fost cu aproximativ 25 % mai mic decât cel practicat de agenţia de turism. Această situaţie a creat nedumerire în rândul celor care au apelat la serviciile agenţiei de turism.

4. Informăm reprezentanţii ANAT că la Aşezământul românesc de la Ierihon condiţiile de cazare sunt comparabile celor din hotelurile de trei stele. Pelerinii români au început să prefere tot mai mult cazarea la Aşezământul românesc de la Ierihon pentru că au posibilitatea să participe la Sfânta Liturghie, să se spovedească şi să se împărtăşească, precum şi pentru condiţiile oferite şi ospitalitatea personalului monahal.

Patriarhia Română a înfiinţat Birouri de pelerinaje cu respectarea legislaţiei în vigoare pentru a veni în întâmpinarea dorinţei unui număr tot mai mare de credincioşi de a merge în pelerinaj la locurile sfinte creştine. Spre deosebire de excursiile organizate de agenţiile de turism din România, pelerinajele organizate de Patriarhia Română au o importantă dimensiune religios-duhovnicească. De aceea, fiecare grup de pelerini este însoţit de un preot care acordă permanent asistenţă religioasă şi răspunde la întrebările adresate de pelerini. În fiecare dimineaţă şi seară de pelerinaj se face rugăciune, iar pelerinii au posibilitatea să participe la Sfânta Liturghie. Fiecare pelerin primeşte Biblia, un ghid al pelerinului cu informaţii şi explicaţii la fiecare obiectiv religios vizitat şi un dvd cu traseul pelerinajului. De aceea, un număr tot mai mare de români din ţară şi din diaspora română preferă agenţiile de pelerinaj ale Patriarhiei Române.

În concluzie, BASILICA TRAVEL nu este în competiţie cu agenţiile de turism din România, deoarece are un scop pastoral misionar, iar nu comercial. 

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.