Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Arhiepiscopia Romanului si Bacaului a castigat locul I la etapa nationala a Concursului de creatie „Alege Scoala” – sectiunea multimedia

 

 

Proiectul educaţional „Alege Şcoala” al Patriarhiei Române a început să se desfăşoare din septembrie 2009 în cuprinsul Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei şi Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, implicând 1206 preoţi (dintre care 300 de profesori de religie), beneficiarii fiind 28.000 de copii de vârstă şcolară, aflaţi sub riscul abandonului şcolar, participanţi la proiect.

 

Obiectivul general al proiectului este prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi prevenirea delincvenţei juvenile prin dezvoltarea unor soluţii alternative de tip „şcoala de duminică”. Se urmăreşte dezvoltarea unor comportamente şi atitudini pozitive faţă de şcoală şi semeni pentru copiii din mediul rural şi urban, cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, aceştia fiind asistaţi în însuşirea educaţiei morale de bază, în dezvoltarea motivaţiei necesare rămânerii în şcoală prin intermediul participării la „şcoala de duminică”, la concursuri şi la tabere de creaţie.

 

În cadrul acestui proiect educaţional derulat în Patriarhia Română, se desfăşoară Concursul „Alege Şcoala!”, care are trei secţiuni: literară, artistică şi multimedia. Concursul a avut 4 etape, la următoarele niveluri: parohie, protopopiat, eparhie şi patriarhie. La fiecare nivel de concurs, elevii câştigători au fost premiaţi în cadru festiv, subliniindu-se importanţa catehezei şi a activităţilor educative în cadrul fiecărei parohii.

 

Reprezentantul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului la faza naţională a acestui concurs de creaţie, la secţiunea multimedia a obţinut Premiul I. El se numeşte Alexandru Zamfir, are 13 ani şi a fost îndrumat de Pr. Ovidiu Daniel Hereş şi de Prof. de religie Elena Hereş, în Parohia Valea Şoşii, Protopopiatul Moineşti.

 

Tema concursului la etapa naţională a fost: „În Şcoală şi în Biserică – educaţie pentru viaţă”. Filmul realizat de reprezentantul Arhiepiscopiei noastre s-a intitulat: „Biserica şi Şcoala – punţi ale copilăriei spre viaţa veşnică”.

 

„Am încercat să redau în acest film frumuseţea satului în care m-am născut, a oamenilor care mă înconjoară şi a parohiei în care mă apropii de Dumnezeu şi mă formez pentru viaţă. De asemenea, am prezentat cele mai importante activităţi ale copiilor la biserica noastră şi la Şcoala de Duminică”, a spus Alexandru Zamfir.

 

Frumuseţea meleagurilor acestor locuri binecuvântate de Dumnezeu a impresionat, se pare, şi comisia de evaluare a lucrărilor de la Bucureşti, conferind filmului nostru Premiul I, la secţiunea multimedia. Duminică seara, pe 20 mai, la Palatul Patriarhiei a avut loc vernisajul expoziţiei „Alege Şcoala!”, unde a fost proiectat şi filmul nostru.

 

La 21 mai 2012, la hramul istoric al Catedralei Patriarhale „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, Părintele Patriarh Daniel, al Bisericii Ortodoxe Române, a premiat câştigătorii la faza naţională a Concursului „Alege Şcoala!”, precum şi pe îndrumătorii lor: preoţi şi profesori de religie. „Este o mare binecuvântare pentru noi ca să primim acest premiu de la Părintele Patriarh Daniel. Acesta vine ca o încununare pentru activităţile desfăşurate cu tinerii în parohia noastră, dar şi ca o încurajare şi o motivare în plus, ca să continuăm, ceea ce am început în urmă cu 16 ani. Mulţumim lui Dumnezeu pentru cele primite. Mulţumim şi Preasfinţitului Părintelui nostru Ioachim Băcăuanul pentru binecuvântare şi celor care au avut încredere în noi, ca să reprezentăm Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului la etapa naţională a acestui concurs”, a spus după premiere Pr. Ovidiu Daniel Hereş.

 

Întrebat de reporterii Trinitas TV care sunt cele mai importante lucruri pe care le-a învăţat, participând la acest concurs, Alexandru Zamfir a concluzionat: „să nu părăsesc niciodată şcoala, până la terminarea ei şi să fiu bun, să ajut pe oamenii care au nevoie.”

 

 

 

Pr. Ovidiu Daniel Hereş 

 

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.