Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» BISERICI vs SPITALE !

BISERICI vs SPITALE  !

 

Oricât de ciudat o să vi se pară, nu pot să nu-i „felicit” pe cei care au reuşit să creeze acest brand... aaa şi mai există unul: BISERICI vs ŞCOLI ( dar acesta este folosit mai mult în luna septembrie, sau cu ocazia altor evenimente şcolare majore).  DE CE ? Pentru că mesajul este pervers de simplu si diabolic. Este precum ciocolata cu ardei iute, zăpăceşte creierul, te enerveză, nu-i înţelegi gustul şi atunci consumi ca PROSTUL.  

Care este SCOPUL ? Este simplu : „Divide et impera”, adică reuşeşte să încaiere o comunitate, să-i abată atenţia de la fondul problemei, s-o abată de la ADEVĂR ! 

Dar care este ADEVĂRUL ???? 

Auzim că în România se construiesc BISERICI în detrimentul SPITALELOR ! – 

FALS, FALS, FALS !!!

1. În primul rând NU EXISTĂ O COMPETIŢIE între cele două, AMBELE SUNT PENTRU OAMENI, nu împotriva oamenilor ( Eu mă tratez într-un SPITAL şi mă rog într-o Biserică, am nevoie atât de MEDIC cât şi de PREOT)

2.  Dacă Bisericile ar fi nefolositoare, de ce sunt pline ? Simplu: pentru că prezenţa lor este cerută de comunitatea respectivă

3. Biserica construieşte biserici pentru că asta este menirea ei, dar asta nu înseamnă că nu construieşte şi spitale sau şcoli ( de ex. în Bucureşti avem spitalul Sf Nectarie ( pt. tratament paliativ) şcolile Sf Sofia sau Sf Macrina ( în ambele se pregătesc în jur de 200 de copii).( La Mărgineni există o scoală construită de Biserică şi are o capacitate de 150 de locuri) Lista exemplelor e lungă, dar o putem detalia oricând dacă este cazul. De multe ori se întâmplă şi invers, adică Spitalele construiesc capele în incinta lor !

4. APROPO ! Aveţi idee cât sânge a fost colectat prin campania BISERICII „DONEAZĂ SÂNGE SALVEAZĂ O VIAŢĂ”  ? :  cel putin 7  TONE de SÂNGE ! ( Pr Ciprian Grădinaru a dat startul încă de saptămâna trecută celei de-a noua campanie, iar sângele care a fost folosit pentru victimele de la Colectiv, de acolo fusese colectat – ce ironie, nu-i aşa ? ( apropo, acolo tot Biserica a dat autorizaţiile de funcţionare ? Mă gândeam eu ca NU ! 

5. De ce s-au închis ŞCOLILE şi SPITALELE ? Simplu: pt că de 25 de ani suntem conduşi de bolnavi mintal si analfabeţi ( pe care, în aparentă, tot noi i-am votat). Pentru că în cei 25 de ani, de la Revoluţie, urmaşii comuniştilor nu aveau nevoie de un popor sănatos şi inteligent, ci de niste oi care să poată fi manipulate  la urna de vot ! Faceţi un calcul simplu: Costă mai puţin un cozonac, o sticlă de ţuică şi un pui recongelat, o data la 4 ani, decât şcolarizarea unui elev timp de 16 ani

6. Cine a închis spitalele ? Un număr de 67 de spitale au fost închise la 1 aprilie 2011 !!! DE CE ? DE CE ? DE CE ?  Cine le-a închis ? Biserica ? NUUU ! GUVERNUL, POLITICIENII !!! 

7. De ce nu se construiesc SPITALE ? Pentru că tot „ei” le-au închis ! Pentru că dacă am avea SPITALE moderne n-am mai avea bolnavi, dacă nu avem bolnavi nu mai cumpară nimeni medicamente !!! ups !!! mi-e frică să continui ...

8. Când se construieşte o BISERICĂ este nevoie de un preot care deserveşte cel puţin 200 de credincioşi. Tot ei în mare măsură îi asigură salarizarea. Apropo de salariul popilor: Preotul primeşte de la buget o parte din bani ( vreo 5-6 mil) iar de la parohie işi completează veniturile. Atunci când plăteşte impozitele o face pe toată suma, adica plăteste Statului, mai mult decat primeşte !

9. Cand se construieşte un SPITAL ( dacă se construieşte) e nevoie de cel puţin 50-100 de medici şi asistente (păi oamenii aceştia trebuie şcolarizaţi, plătiti ...  dacă cheltuim banii de la buget pe ei, n-or să ne mai rămână pentru autostrăzile fictive, sau alea care pleacă singure la vale, pentru borduri şi panseluţe ... )

10. Apropo de medici ... aproape toţi prietenii doctori ( şi nu sunt puţini) au plecat sau sunt pe punctul de a pleca din ţara ( iar motivul nu este BISERICA ! ci tratamentul jegos pe care STATUL îl are fată de ei) 

11. NU sunt bani pentru SĂNATATE ! BA DA sunt fooooarte muuuulţi bani, dar ATENŢIE cine îi împarte şi cum !

12. Nu BISERICA ţine posturile blocate în SĂNĂTATE ci ... stilourile cu „cerneală magică” ale ...( aţi ghicit !!! ) aceloraşi politicieni influenţi şi ale „funcţionarilor de casa”. 

Ps

1. Concluziile vă rog să le trageţi fiecare. Este clar cine sunt papuşarii din spatele acestei piese triste, cei care servesc de fiecare dată la "timpul potrivit" melodia pe care încep să tzopăie diferiţii "formatori" ...

2 .Am o curiozitate: de ce aceste suflete active ale societăţii care sunt deranjate de construirea bisericilor nu-şi canalizeaza energia construind de ex un spital ???  e simplu: din IPOCRIZIE, scopul lor nu este să creeze SOLUŢII ci CONFUZII ... iar acest lucru le iese foarte bine !

3. AŞADAR, dragilor :

Deschideţi ochii şi gândiţi cu mintea voastră ! Avea dreptate Mark Twain încă de acum 200 de ani : „Dacă nu citeşti ziarele eşti neinformat,dacă le citeşti eşti dezinformat” ... 

„Cunoasteţi Adevărul iar Acesta  vă va face LIBERI !”


autor: teologul George Grigoriu jurnalist la Realitatea Tv   

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.