Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» CRACIUN cu suflet

 

Credinţa tinerilor moineşteni încălzeşte sufletele persoanelor cu dizabilităţi din Comăneşti

 

Tinerii de la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Moineşti şi preoţii din Protopopiatul Moineşti şi-au unit eforturile pentru a aduce o rază de bucurie pe chipurile celor internaţi în „Centrul de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap” din Comăneşti, oferindu-le, în preajma sărbătorii Naşterii Domnului, câte un pachet cu alimente. Acţiunea se înscrie în cadrul celei de-a VIII-a ediţie a Campaniei „Din suflet pentru suflet”, derulată de Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moineşti în parteneriat cu Protopopiatul Moineşti, în perioada 03 - 20 decembrie.

 

Pentru realizarea acestui demers, elevii liceului sub îndrumarea coordonatorilor Elena Chelaru şi Constantin Popa, profesori de religie ortodoxă, Irina Corina Barbu, profesor de biologie, şi Gabriela Biea, profesor de muzică, au desfăşurat activităţi ce au vizat strângerea de fonduri pentru alcătuirea unor pachete conţinând bunuri alimentare. Voluntarii au mers din clasă în clasă, au prezentat colegilor proiectul iar în urnele special confecţionate au strâns donaţiile. Elevii liceului au prezentat proiectul şi au strâns fonduri şi în şcolile

„Ştefan Luchian”,

„Tristan Tzara Nr.4”,

„Alexandru Sever” din Moineşti şi în

C.T „Grigorie Cobălcescu”.

 

A doua fază a colectei s-a desfăşurat în cadrul mai multor parohii din Protopopiatul Moineşti. Tinerii sprijiniţi de preoţii parohi au strâns fonduri în parohiile:

„Sfântul Ierarh Nicolae”,

„Sfântul Gheorghe”,

„Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Moineşti,

Parohia „Sfinţii Arhangheli” Lucăceşti,

Parohia „Sf. Cuv. Parascheva” Prăjeşti,

Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Leontineşti,

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Stăneşti,

Parohia „Naşterea Maicii Domnului” Pârjol,

Parohia „Pogorârea Duhului Sfânt”Ardeoani,

Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Valea Arinilor,

Parohia „Sf. Mc. Gheorghe” Tescani,

Parohia „Cuvioasa Parascheva” Văsâieşti şi

Parohia „Naşterea Maicii Domnului” Măgireşti.

 

Parohiile din Moineşti şi Parohia Leontineşti au fost vizitate de membrii corului „Resurrectio” al L.T. „Spiru Haret” Moineşti care au susţinut un concert de colinde. Corul Ressurectio a avut o importantă contribuţie în desfăşurarea acestei campanii deoarece prin colinda lor oferită oamenilor din bisericile şi instituţiile din Moineşti au reuşit să atragă cele mai multe fonduri pentru cei aflaţi in suferinţă.  

 

"S-au alcătuit 140 de pachete conţinând produse alimentare pentru toate persoanele aflate în îngrijirea centrului, în valoare de peste 20 lei fiecare, la fel ca şi în anii precedenţi - a subliniat părintele protopop Costel Mareş. Darul în sine, şi mai ales prezenţa şi tinereţea acestor copii minunaţi, aduc zâmbet, mângâiere şi bucurie persoanelor internate în centrul de la Comăneşti. Ortodoxiei îi este străin sentimentul distanţei lui Dumnezeu, spunea părintele Stăniloae, şi tocmai de aceea nu trebuie să punem distanţe nici între noi ci să fim mereu mai aproape de aproapele nostru".

 

Acţiunea a culminat cu vizita tinerilor moineşteni la „Centrul de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap” din Comăneşti. Aceasta a avut loc joi, 20 decembrie, când elevii, însoţiţi de profesorii coordonatori, au colindat şi au împărţit pachetele persoanelor cu dizabilităţi din grija centrului, oferindu-le totodată şi 70 de cozonaci pentru masa de Crăciun, organizată de conducerea centrului.

 

 

Prof.  Constantin POPA

 

 

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.