Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Concurs interdisciplinar in PROTOIERIA MOINESTI

 

A IX-a ediţie a Concursului interdisciplinar 'Un copil bun pentru o lume mai bună' s-a desfăşurat sâmbătă, 5 mai, la Şcoala cu clasele I-VIII 'Ştefan Luchian' din Moineşti, judeţul Bacău. Anul acesta, concursul a reunit 213 copii de la 21 de şcoli din municipiile Bacău, Oneşti, Moineşti, Dărmăneşti, Comăneşti şi din localităţile învecinate.

Elevii au fost organizaţi pe echipe de lucru, purtând nume simbolice precum: 'Muguri de lumină', 'Sofia', 'Candela iubirii', 'Prietenii îngerilor', 'Serafimii', 'Albinuţa', 'Veselii heruvimi', 'Flacăra credinţei' şi multe altele. Aceştia au lucrat pe parcursul a 90 de minute la realizarea unui portofoliu, ce a cuprins fişe de lucru la Religie, la Educaţie civică şi Desen. 'Acest concurs reprezintă o mare realizare şi pentru noi adulţii, cei care ne-am implicat în organizarea şi buna desfăşurare a acestuia, deoarece prin şi pentru copii ne-am întâlnit într-un gest de solidaritate, pentru a le face o bucurie acestora şi pentru a crea împreună o lume mai bună', a spus prof. Elena Hereş, organizatorul şi iniţiatorul concursului.

Concursul interdisciplinar judeţean 'Un copil bun pentru o lume mai bună', adresat elevilor claselor a III-a şi a IV-a din judeţul Bacău, a fost conceput ca o modalitate atractivă de exersare a cunoştinţelor la disciplinele Religie, Educaţie civică şi Desen, fiind, totodată, un bun prilej de trezire a interesului pentru cunoaşterea de sine şi de semeni, de dezvoltare a afinităţilor de grup şi colectivitate, de promovare a dragostei, armoniei şi toleranţei între oameni. 'Anul acesta avem un record de participare. Copiii au venit cu mare dragoste şi au aşteptat cu mult interes acest concurs încă de la începutul anului. Noi, ca şi cadre didactice, ne gândim la cât de mult contează acest concurs interdisciplinar. Faptul că ei se apleacă cu dragoste asupra cunoştinţelor de morală creştină, asupra cunoştinţelor de civică, îşi exersează şi aptitudinile pe care le au din punct de vedere plastic este pentru noi un câştig. Doamna profesoară Elena Hereş inspirat a pus numele acestui concurs 'Un copil bun pentru o lume mai bună''; este ceea ce ne dorim cu toţii: să avem nişte copii deosebiţi, crescuţi frumos civilizat şi cu nişte principii morale creştine puse la baza educaţiei lor. Dacă noi îi creştem şi îi educăm aşa, avem speranţe că lumea poate va deveni mai bună, când aceşti copilaşi vor deveni mai mari,' a declarat prof. Irina Leonte, inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău.

'Dacă vom avea o relaţie apropiată cu Dumnezeu, vom avea şi o relaţie apropiată între noi'

La eveniment a fost prezent şi părintele Costel Mareş, protoiereul Protopopiatului Moineşti, care a felicitat organizatorii şi copiii înscrişi în competiţie. 'Faptul că acest concurs reuneşte mai multe discipline studiate de cei mici arată că religia nu este ceva separat, ci este ceva integrat, că face parte din viaţa noastră de zi cu zi şi este foarte important ca la un asemenea concurs să fie prezenţi atâţia copii din judeţul nostru. Vreau să felicit pe toţi copiii participanţi şi astăzi ne rugăm la Dumnezeu ca să vă lumineze mintea să faceţi lucrări bune, care să vă facă cinste vouă, părinţilor voştri, dar şi cadrelor didactice care v-au pregătit şi vă ajută să deveniţi persoane care au o relaţie apropiată cu Dumnezeu, pentru că dacă vom avea o relaţie apropiată cu Dumnezeu, vom avea şi o relaţie apropiată între noi. Cel care nu are prieteni în adevăratul sens al cuvântului nu-L are în primul rând prieten pe Dumnezeu. De aceea, este bine să-L aveţi prieten pe Dumnezeu, să vă fie apropiat sufletelor voastre, pentru că în felul acesta veţi descoperi în celălalt, în colegul vostru, chipul lui Dumnezeu,' a declarat părintele protopop Costel Mareş. 

La finalul concursului, fiecare copil a primit câte un cadou din partea Protopopiatului Moineşti şi a Primăriei Moineşti.

Concursul judetean interdisciplinar religie – civică – desen “Un copil bun pentru o lume mai buna” se desfăşoară cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, al Protopopiatului Moineşti, al Parohiei Valea Şoşii, al Poliţiei Moineşti şi al Primăriei Moineşti. 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.