Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Concursul de șah online „Părinții...prima ta icoană”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului părinte Ioachim, Arhiepiscopul  Romanului și Bacăului,  sâmbătă 11 iulie 2020,  a avut loc, online,  Concursul de Șah „Părinții...prima ta icoană”cu ocazia  Anului omagial al pastorației părinților și copiilor și Anului  comemorativ al filantropilor ortodocși româniîn Parohia Poduri.

Pentru a preveni și limita efectele răspândirii epidemiei, această competiție sportivă, aflată la a XII-a ediție, s-a desfășurat online, pe  platforma de șah playchess.com pusă la dispoziție în colaborare cu Asociația Club Sportiv „Elisabeta Polihroniade” București, copiii participanți utilizând de acasă telefonul, tableta sau calculatorul, conectate la rețeaua de internet.

  Concursul de șah rapid s-a desfășurat în sistem „open elvețian”, cu cinci runde de joc, la care au evoluat  20 de sportivila două categorii de vârstă: ciclul primar si ciclul gimnazial, fiecare sportiv având la dispoziție 10 minute pentru fiecare partidă. Copiii au avut parte de o experiență unică, instructivă, interesantă uneori buclucașă, datorită unor mici probleme de rețea și conexiune, însă, până la urmă, au reușit să aibă o prestație foarte frumoasă, bucurându-se de acest joc minunat, acest sport al minții care este considerat un test de inteligență, o poezie a  luptei, o gimnastică intelectuală,un univers comprimat, un  joc inepuizabil  asemănător vieții,  o artă ce dezvoltă memoria, gândirea logică,  creativitatea, capacitatea de luare a deciziilor, răbdarea, respectul față de semeni și alte aptitudini , atitudini și abilități.

Duminică, 12 iulie, după Sfânta Liturghie, în curtea bisericii cu hramul „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” Poduri, a avut loc, respectând măsurile de prevenție, premierea participanților la concurs în prezența autorităților locale, reprezentate de doamna primar, Diana Narcisa Miclăuș, și a membrilor Consiliului parohial, întruniți pentru ședința anuală.

Preotul paroh, Popa Vasile a înmânat câștigătorilor 12 icoane reprezentând pe Sfinții Părinți  Ioachim și Ana și diplome personalizate, iar pentru toți  șahiștii podureni, icoane, diplome și dulciuri oferite de Parohia Poduri. 

Cu această ocazie părintele Parfene Dumitru, arbitru și instructor de șah, a rostit o alocuțiune despre importanta educației creștine in familie, i-a felicitat pe toți participanții la această activitate și a adus mulțumiri celor implicați în proiect:

„Mulțumim  Înaltpreasfințitului părinte  Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului pentru arhiereasca binecuvântare,  părintelui  protopop Costel Mareș care se implică cu dăruire în buna desfășurare  a tuturor programelor educative desfășurate cu tinerii  în parohia noastră și în Protoieria Moinești. Multumim domnului Gabăr Iulian din București care a asigurat arbitrajul și asistenta tehnică de specialitate necesară defășurării competiției. Multumesc părinților care au înțeles rolul important al acestor activități educative  in viața copiilor lor. In mod deosebit adresez mulțumiri și aprecieri copiilor care s-au adaptat repede la noile condiții impuse în perioada pandemiei participând cu entuziasm la acest concurs și la alte activități șahiste organizate online în această vară. In felul acesta menținem comuniunea și solidaritatea  între noi, atât de importante in contextul actual, sprijinim părinții in relația cu copiii lor,  ne bucurăm de realizările si implinirile fiecăruia, ne încurajăm reciproc în această perioadă grea și încercăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să păstrăm vie flacăra credinței, a nădejdei și a dragostei creștine”


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.