Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Concursul de sah „Cupa Tinerilor Creștini” în Protopopiatul Moinești

 

Protoieria Moinești a organizat sâmbătă 20 august 2016 la Așezământul Social - Filantropic ”Sfântul Nicolae” din Parohia Poduri,  a VIII-a ediție a Concursului de șah intitulat ”Cupa Tinerilor creștini”,  în contextul anului omagial dedicat educației tinerilor.

Și anul acesta ne-am bucurat de prezența unui număr impresionant de participanți (160 de copii, tineri și adulți) proveniți din Bacău, Onești, Comănești, Moinești,  Poduri  și comunele învecinate, toți dovedind răbdare, voință și concentrare, calități care sporesc abilitatea de a concura într-o manieră sportivă și captivantă.

Cu prilejul acestui concurs am avut în mijlocul nostru  pe vicepreședintele Asociației „Club Sportiv Elisabeta Polihroniade” din București, pe domnul Stelian Azimioara, pe doamna primar Diana Narcisa Albu, pe doamna Ciubotaru Iulia coordonator Unicef Bacău, pe preotul  paroh Popa Vasile, antrenori , arbitri șah, profesori.

Concursul, coordonat de preotul Parfene Dumitru, instructor și arbitru de șah, s-a desfășurat pe durata a cinci runde de joc, in sistem elvețian, cu table, piese  și ceasuri omologate, iar pentru înscriere, runde și rezulate s-a folosit programul de sah Swiss Perfect.

În pauzele dintre runde, participanții la concurs și însoțitorii lor au putut asculta cântece  interpretate  vocal și la chitară de copiii Parohiei Poduri,  îndrumați de doamna profesor de muzică, Biea Gabriela. După runda a treia au fost servite tuturor participanților aperitive, ceai, cafea, apă minerală și prăjituri.

La finalul concursului au fost acordate 7 cupe pentru câștigătorii de categorie,  30 de medalii ”de aur, argint, și bronz”, diplome  și premii în bani în valoare  totală de 1000 lei , sumă oferită de Protoieria Moinești prin bunăvoința părintelui protoiereu   Costel Mareș . Tot la această festivitate,  Protoieria Moinești  a acordat o bicicletă prin tragere la sorți elevei Zaharia Roxana participantă la Școala de  vară Poduri.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate, pentru vremea frumoasă, Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului pentru arhiereasca binecuvântare, părintelui protopop Costel Mareș care s-a implicat în mod constant în buna desfășurare  a tuturor competițiilor șahiste desfășurate în Protopopiatul Moinești  până acum , domnului Dan Gabăr președintele Asociației Club Sportiv „Elisabeta Polihroniade” pentru materialele puse la dispoziție,  copiilor, profesorilor, antrenorilor, arbitrilor,  părinților și tuturor participanților la acest concurs.

Copiii participanți la concurs dar și cei care urmează cursurile de inițiere și pregătire in tainele șahului ce au loc saptămânal la parohia  Poduri, au înțeles   că șahul nu poate fi niciodată plictisitor deoarece două partide nu seamănă una cu cealaltă, șahul dezvoltând printre altele și capacitatea de a prevedea consecințele propriilor acțiuni, bazate pe propriul raționament, lucru foarte important și în viață.

„Într-o lume a tehnicii moderne în care socializarea este percepută la un click distanță cei 160 de participanți au ales să petreacă timp de valoare în apropiierea Biserici, să lege prietenii noi, să cunoască oameni interesanți iîntr-o lume reală”  a precizat parintele Parfene Dumitru.

Clasamentul final după cele 5 runde de joc este următorul:


Categoria Sub 10 ani

  Baieți

1.     Ienasoaie Gabriel – Bacău

2.     Ienăsoaie Rafael – Bacău

3.     Munteanu Vlad – Onești

 

            Fete

1.  Trifan Bianca- Băsești

2.  Andraș Mihaela- Onești

3.  Niculescu Maria – Moinești


Categoria Sub 12 ani

Băieți

1.Mazilu Ștefan – Bacău                                                

2.     Ferrant Luc – Onești

3.     Liță Eduard - Moinești

          Fete

1.   Lovin Iasmina – Moinești

2.   Militaru Iulia – Moinești

3.   Lăzărică Mariami - Poduri


Categoria Sub 14 ani

  Băieți

1.  Capmare David – Onești

2.  Marian Constantin – Băsești

3.  Alexandrescu Dragoș – Băsești

 

         Fete

1.     Parfene Gabriela – Poduri

2.     Popa Anastasia – Poduri

3.     Ciosu Bianca - Poduri


Categoria Sub 18 ani

Băieți

1.                 Toma Ștefan – Onești

2.                 Pricop Tudor – Onești

3.                 Orzu Robert – Onești

 

          Fete

 

1.      Stanciu Cristina – Băsești

2.     Marcu Alexandra – Băsești

3.     Moisă Irina – Onești

 

Categoria Seniori –peste 18 ani

 Băieți

1.    1. Niculescu Nicolae – Moinești

2.   2.   Negureanu Valentin – Tg. Ocna

3.     3. Ciotloș Nicolae - Comănești

 

Fete

1. Stanciu Mălina - Băsești


 

Micii sahiști de 6 ani, 7 ani sau 8 ani(16 jucători),  care au evoluat cu mult entuziasm și combativitate la Categoria   Sub 8 ani și au rezistat până la finalul celei de a cincea rundă disciplinându-și astfel răbdarea,  au fost premiați fiecare cu o medalie  „de aur”

pr. Dumitru Parfene

 

 

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.