Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Festivitatea de premiere a castigatorilor concursului de creatie - Protopopiatul Moinesti.

 


       Astăzi, joi - 6 iunie 2013, în sala de şedinţe a Protoieriei Moineşti, părintele protopop Costel Mareş, cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, a împărţit premii câştigătorilor Concursului de creaţie plastică şi literar-religioasă "Cuvânt şi culoare din suflet de copil", aflat acum la cea de-a doua ediţie.


       Mai bine de 100 elevi din clasele III-VIII, care învaţă în şcolile din localităţile de pe întreg cuprinsul Protoieriei, s-au înscris la «acest concurs care urmăreşte creşterea lor spirituală, oferindu-le totodată posibilitatea să se afirme, fiecare punându-şi în valoare predispoziţiile şi „talanţii” cu care au fost dăruiţi si care se cer a fi „înmulţiţi”», a spus părintele protopop Costel Mareş în cuvântul de deschidere a primei ediţii din anul trecut

 

       „2013 a fost consacrat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind Anul omagial  al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena în Patriarhia Română. Nu este altceva decât o invitaţie de a urmări viaţa sfinţilor şi a urma exemplul lor. Avem convingerea că este imperios necesar ca tinerii să caute şi alte repere decât cele pe care le propune societatea de astăzi. Într-o lume dezorientată, sau care este orientată mai mult pe orizontală, pierzându-şi dimensiunea verticală, Biserica propune reperele credinţei. 

 

      În acest demers se înscrie şi această a doua ediţie a concursului nostru, activitate în cadrul căreia copiii au fost chemaţi să ne arate cum înţeleg ei libertatea ca dar al lui Dumnezeu, sau cât de importante sunt familia şi educaţia pentru dezvoltarea şi devenirea noastră. La vârsta copilăriei, răspunsurile lor, în cuvânt sau culoare, sunt uimitoare, şi întotdeauna ne surprind prin prospeţime şi sinceritate, a ţinut să sublinieze părintele protopop.

 

     "Roditori de fapte bune, Sfinţii Împăraţi-Apostoli sunt chipuri de trăire şi icoane ale unei credinţe vii; prin zelul pentru educaţia creştină şi dărnicia lor în susţinerea lucrării sociale şi filantropice a Bisericii, Sfântul Împărat Constantin cel Mare, împreună cu mama sa Elena, reprezintă un reper atât spiritual, cât şi existenţial, pentru tinerii de toate vârstele.

 

    Fără Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, lipsiţi de lumina credinţei, cu siguranţă creştinismul dar şi societatea noastră ar fi arătat altfel",  a mai spus părintele protopop Costel Mareş, care a şi coordonat comisia de evaluare a lucrărilor.


     Tot acum a fost proiectată şi o scurtă prezentare în imagini a festivităţii de premiere de anul trecut, forma concentrată a eforturilor încununate dar şi a bucuriei şi emoţiilor primei ediţii. Prezenţa copiilor, însoţiţi de părinţii şi profesorii lor, a adus culoare şi lumină în sediul Protopopiatului care a devenit, vreme de un ceas, casă a bucuriei, loc al împlinirilor şi şcoală a formării şi creşterii spirituale. 


   Protopopiatul Moineşti mulţumeşte pe această cale tuturor colaboratorilor, atât copiilor cât şi profesorilor implicaţi în acest demers educaţional, comisiei de evaluare şi în mod special sponsorilor si donatorilor, cei care sustin material acest concurs oferind copiilor premii consistente.

 

     Câştigătorii din acest an ai concursului de creaţie literar-religioasă şi plastică "Cuvânt şi culoare din suflet de copil", sunt:

 

 

Premiul PROTOIERIEI - premiul special al concursului:

Hereş Teodor, clasa a VII-a, Şcoala Ştefan Luchian Moineşti, 400 RON.SECŢIUNEA A1

„Educaţia şi familia creştină” – desen, pentru copiii din clasele III-IV


Premiul I – Cărăuşu Alexandru, clasa a III-a, Şcoala Gimnazială Enăcheşti, 300 RON.

Premiul II – Ciuhat Nicoleta, clasa a IV-a, Şcoala Gimnazială Bucşeşti - Poduri, 200 RON.

Premiul III – Popa Vasilica Mădălina, clasa a III-a, Şcoala Gimnazială Enăcheşti, 100 RON.

Menţiune – Stătescu Alexandra, clasa a IV-a, Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare, Zemeş, 50 RON.

Menţiune – Grăjdan Mihaela, clasa a III-a, Şcoala Liviu Rebreanu, Comăneşti, 50 RON.SECŢIUNEA A2

„Educaţia şi familia creştină” – desen, pentru copiii din clasele V-VI


Premiul I – Irimia Ilinca, clasa a VI-a, Şcoala Ştefan Luchian, Moineşti, 300 RON.

Premiul II – Marian Ionela Andreea, clasa a VI-a, Şcoala Liviu Rebreanu, Comăneşti , 200 RON.  

Premiul III – Luca Teodora Adelina, clasa a V-a, Şcoala Gimnazială Bucşeşti - Poduri, 100 RON.  

Menţiune – Murăraşu Elena, clasa a VI-a, Liceul tehnologic Dărmăneşti, 50 RON.

Menţiune – Chiosa Brânduşa, clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare - Zemeş, 50 RON.  
SECŢIUNEA B.

"Libertatea ca dar al lui Dumnezeu" (eseu argumentativ)

Premiul I – Florariu Daniel, clasa a VII-a, Şcoala Ştefan Luchian, Moineşti, 300 RON.

Premiul II – Ştefania Ciucă, clasa a VIII-a, Şcoala Ştefan Luchian, Moineşti, 200 RON.

Premiul III – Cojocaru Iustina, clasa a VII-a, Liceul tehnologic Dărmăneşti, 100 RON.

Menţiune – Diaconu Diana Gabriela, clasa a VII-a, Şcoala Ion Creangă - Zemeş, 50 RON.  

Menţiune – Spânu Viviana, clasa a VII-a, Liceul tehnologic Dărmăneşti, 50 RON.

 

     Mulţumim în mod special partenerilor care au sprijinit în modul cel mai concret acest concurs, făcând posibilă existenţa unor premii consistente şi motivante, astfel încât festivitatea de premiere să fie mai mult decât simplu prilej-şablon de înmânare a unor diplome. Astfel, ne adresăm cu gratitudine S.C. BETULA-FARM S.R.L., parohiilor Sfântul Nicolae - Moineşti, Sfinţii Apostoli – Moineşti, Sfântul Spiridon – Comăneşti, fără să uităm a menţiona şi  parohia Poduri parohia Stăneşti, parohia Cornet, parohia Pietrosu, parohia Poiana II, parohia Valea Şoşii, parohia Valea Arini, parohia Asău, parohia Vermeşti, parohia  Cucuieţi, parohia Prohozeşti II, parohia Băseşti, parohia Tescani,  parohia Scorţeni şi parohia  Sulţa. 

 

 

 

 

 

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.