Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Manifestari la Patriarhia Romana - HRAMUL ISTORIC al catedralei patriarhaleAnul 2013 a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena la împlinirea a 1 700 de ani de la Edictul de libertate religioasă de la Milano (313) şi Anul comemorativ „Dumitru Stăniloae” (1903-1993) la împlinirea a 110 de ani de la naştere şi a 20 de ani de la trecerea la cele veşnice a celui mai important teolog român.

Cu prilejul sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, hramul istoric al catedralei patriarhale, Patriarhia Română organizează o serie de manifestări care se vor desfăşura după următorul program:

Marţi, 21 mai 2013, orele 7.00, sfintele moaşte ale Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina, Vindecătorul de boli, vor fi scoase în procesiune şi aşezate în baldachinul de pe Dealul Patriarhiei pentru a fi venerate de către credincioşi.

De la orele 9.00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, pe un podium special amenajat în curtea Catedralei patriarhale.

După Sfânta Liturghie, de la orele 11.30, va avea loc anunţarea şi premierea câştigătorilor celor patru concursuri naţionale pentru copii şi adulţi organizate în anul 2013 de Patriarhia Română:

1) “Bucuria de a fi creştin”, concurs de interpretare şi recitare a unei cântări bisericeşti sau a unui cântec popular, a unei poezii religioase sau populare sau a unui text literar în proză,

 

2) “Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naştere şi 20 de ani de la trecerea la cele veşnice”, concurs de teologie dogmatică pentru elevii seminarişti şi studenţii de la şcolile de teologie ortodoxă din ţară,

 

3) “Alege Şcoala!”, concurs de creaţie literară, artistică şi multimedia şi

 

4) “Icoana ortodoxă – lumina credinţei”, concurs pentru pictori iconari în frescă şi mozaic din întreaga ţară.

De la orele 13.00, în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, va avea loc vernisajul expoziţiei “Icoana ortodoxă - lumina credinţei”. Expoziţia cuprinde lucrările realizate de către participanţii la concursul organizat de către Patriarhia Română.

Premierea câştigătorilor celor patru concursuri naţionale va fi precedată luni, 20 mai 2013, orele 19.00, de difuzarea în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei a filmului realizat de către postul de televiziune TRINITAS TV despre Concursul naţional “Bucuria de a fi creştin” organizat în eparhiile Patriarhiei Române.


*  *  *


În perioada 21 – 24 mai 2013, la Palatul Patriarhiei va avea loc Congresul Internaţional de Teologie - Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, promotori ai libertăţii religioase şi susţinători ai Bisericii, organizat de Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române.

Vor participa profesori de la Facultăţile de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, Sibiu, Cluj, Atena (Grecia), Sarajevo (Bosnia şi Herţegovina), de la Universităţile din Heidelberg (Germania), Erlangen-Nürnberg (Germania) şi Freiburg (Elveţia), Institutul Pontifical Patristic Augustinian din Roma (Italia), Facultatea de Teologie Evanghelică din Kiel (Germania) şi cercetători de la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa, Institutul de Cercetări Arheologice din Crimeea (Ucraina) şi Academia de Ştiinţe din Bulgaria.

În deschiderea Congresului, vor adresa mesaje participanţilor reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale, Secretariatului de Stat pentru Culte, Academiei Române şi Universităţii Bucureşti.


BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.