Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Mesajul de condoleante al Patriarhului Romaniei la slujba inmormantarii presbiterei Dr. Ana Cornelia Achimescu

 

La trecerea la cele veşnice a Doamnei Dr. Ana Cornelia Achimescu,

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a adresat un mesaj de condoleanţe familiei îndoliate a Preacucernicului Părinte Profesor Univ. Dr. Nicolae Achimescu. Mesajul a fost citit de către Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patrirahal, la slujba înmormântării oficiată la Mănăstirea Cernica. În continuare, redăm conţinutul mesajului de condoleanţe:Familiei Preacucernicului Părinte
Profesor NICOLAE ACHIMESCU

Îndoliată familie,
Întristată adunare,Cu profundă durere creştinească am aflat vestea trecerii la cele veşnice, după o grea suferinţă, a Doamnei Ana Cornelia Achimescu, soţie devotată, mamă jertfelnică şi fiică evlavioasă a Bisericii noastre.

Iubită de cei din jur şi de familia sa, Doamna Ana Cornelia Achimescu reprezintă pentru cei care au cunoscut-o şi iubit-o modelul de „soţie şi mamă creştină”, care şi-a dedicat întreaga viaţă familiei sale, având conştiinţa profundă a datoriei împlinite.

Cu mare dragoste faţă de Dumnezeu şi de valorile familiei creştine, Doamna Ana Cornelia Achimescu a înţeles că familia este un sprijin deosebit pentru preot în activitatea pastorală, asumându-şi astfel dificultăţile vocaţiei familiei preoţeşti şi urmând soţul acolo unde Biserica l-a chemat la slujire: mai întâi la Seminarul Teologic din Caransebeş (1986-1991), la Facultatea de Teologie din Iaşi (1993-2008), iar în ultimii ani la Facultatea de Teologie din Bucureşti. Ea a fost martorul şi ajutorul lucrării pedagogice şi scriitoriceşti a părintelui profesor Nicolae Achimescu, precum şi a tuturor realizărilor familiei sale.

De asemenea, Doamna Ana Cornelia Achimescu şi-a dedicat viaţa profesiei, fiind un medic apreciat, cu o disponibilitate extraordinară de a ajuta pe cei aflaţi în suferinţă. Profesia sa de medic a fost dublată de o spiritualitate creştină, fiind în acelaşi timp un medic competent şi un prieten bun al pacienţilor săi.

Încercată de o suferinţă grea, ea a dat dovadă de o mare credinţă şi de nădejdea trăirii veşnice în Împărăţia lui Dumnezeu.

Familia, prietenii şi apropiaţii ei trăiesc astăzi această pierdere ca o durere profundă care nu poate fi alinată decât prin rugăciune şi prin comemorare pioasă şi recunoscătoare pentru ceea ce Doamna Cornelia Achimescu a dăruit de-a lungul întregii sale vieţi.

În aceste momente de întristare şi doliu ne aducem aminte de îndemnul Sfântului Apostol Pavel care zice: “Nu vă întristaţi ca cei care nu au nădejde; pentru că de credem că Iisus a murit şi a înviat, tot aşa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiţi întru Iisus, îi va aduce împreună cu El” (I Tesaloniceni 4, 13-14).

Dincolo de vremelnicia acestei vieţi, cei care au trăit în credinţă pe pământ au posibilitatea să se întâlnească în Împărăţia lui Dumnezeu, într-o veşnică comuniune de iubire, în lumina cea neapusă a Preasfintei Treimi.

În aceste momente grele pentru întreaga familie şi pentru cei care au cunoscut-o şi preţuit-o, Vă încredinţăm de întreaga noastră compasiune.

Ne rugăm Milostivului Dumnezeu să odihnească sufletul ei împreună cu drepţii întru Împărăţia Cerurilor, iar pe cei îndoliaţi să îi întărească întru nădejdea Învierii celei de obşte şi a iubirii milostive a Mântuitorului nostru Iisus Hristos Cel răstignit şi înviat.

Veşnica ei pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti binecuvântări şi condoleanţe pentru familia îndoliată,† D A N I E L
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române 

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.