Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» PROIECT EUROPEAN in Protopopiatul Moinesti

 

Începând de luni, 19 august 2013, la sediul Protopopiatului Moineşti din str. Vasile Alecsandri nr. 56 se desfăşoară, cu binecuvântarea Preasfinţitului IOACHIM BĂCĂUANUL, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, cursuri gratuite de croitorie adresate femeilor din mediul rural, cu vârsta cuprinsă între 18 – 60 ani, ocupate cu agricultura de subzistență, care vor să învețe arta croitoriei şi broderiei, pentru a-și deschide propria afacere sau pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă în domeniul confecțiilor.

„Acest curs se desfăşoară în cadrul proiectului FEMININ RURAL – Dezvoltarea spiritului antreprenorial”un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU 2007 – 2013 ”Investește în oameni” şi este o reală oportunitate prin care încercăm să venim în sprijinul persoanelor defavorizate din mediul rural”  - a subliniat părintele protopop Costel Mareş.  

„Proiectul acesta se derulează deja de câţiva ani - din 2011 şi până acum au fost organizate aproape 200 de sesiuni de curs în toată ţara – însă acum, la Moineşti, este pentru prima dată când acest program ajunge şi în Moldova. Au fost selectate deja 15 persoane care, la finalul celor 60 de ore de curs - desfăşurate pe  durata a 10 zile, vor primi un  atestat şi o diplomă eliberată de ANC (Autoritatea Naţională pentru Calificări), un manual de curs şi, ceea ce este mai important, o maşină de cusut” - a mai declarat părintele protopop.

Recrutarea și selecția cursantelor s-a realizat vineri 16 august 2013, de către membrii echipei de proiect, cu respectarea Procedurii europene stabilite în cadrul acestui program.

Proiectul ”FEMININ RURAL – Dezvoltarea spiritului antreprenorial” este implementat de S.C. ILE Trade Company S.R.L., Bucureşti, în calitate de beneficiară a finanţării POSDRU/83/5.2/S/56447.

„Acest proiect se încadrează la Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare” și Domeniul major de intervenție 5.2 ”Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă” şi îşi propune înzestrarea a 1440 de femei din mediul rural cu abilităţi şi competenţe noi, necesare dezvoltării personale şi integrării pe piaţa muncii - abilităţi de a coase, broda, călca, folosind maşini mecanice sau electrice” – a precizat domnul Giani Muşat, trainer şi membru al echipei de proiect.

Sesiunea de curs va avea o durată de 10 zile, câte 6 ore pe zi și se va desfășura de luni până vineri, în perioada 19 – 30 august. Pe parcursul celor 10 zile de curs, cursantele vor acumula cunoștințe teoretice și practice, vor  învăța să coasă, să calce și să brodeze, folosind mașini casnice și industriale, vor acumula cunoștințe de antreprenoriat pentru deschiderea propriei afaceri, vor primi informații despre proiect și obiectivele, activitățile și rezultatele urmărite în proiect, vor fi instruite în ceea ce privește protecția muncii, vor beneficia de servicii de consiliere profesională, fiind ajutate să își deschidă propria afacere sau să îşi găsească un loc de muncă în domeniul confecțiilor.

La finalul celor 10 zile de curs, în prezenţa unei comisii ANC, va avea loc o sesiune de evaluare şi verificare a cunoștințelor acumulate. În urma absolvirii cursului, cele 15 participante vor primi:

* diplomă de absolvire a cursului de iniţiere în ocupaţia de operator confecţioner industrial, eliberată de ANC (Autoritatea Naţională pentru Calificări)

* o diplomă de participare, pentru atestarea participării la un curs organizat în cadrul unui proiect cu finanțare din fonduri europene,

*  un manual de curs,

*  o maşină de cusut casnică,

*  un manual pentru mașina de cusut.

Fiecare persoană va avea acces la Centrul de Consiliere şi Ajutor în Carieră, creat în cadrul proiectului, unde va putea primi sprijin, consultanţă şi ajutor.

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.