Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Parintele IOAN MUNTEAN a trecut la Domnul

 

 

 

 

După o perioadă de grea suferinţă, în urma unei boli necruţătoare,

 

părintele IOAN  MUNTEAN, de la parohia  Solonţ - protopopiatul Moineşti,

 

a trecut la Domnul.

 

 

 

    Părintele iconom stavrofor IOAN  MUNTEAN, slujitor la parohia Solonţ, a trecut la Domnul miercuri seară, după o perioadă de grea suferinţă trupească.

  

   Credincioşii parohiei Solonţ, colegii preoţi din protopopiatul Moineşti şi familia conduc în aceste zile, pe ultimul drum, trupul neînsufleţit al părintelui IOAN  MUNTEAN, după ce sufletul său s-a mutat la cele veşnice.

 

   Născut la 16 februarie 1952 în localitatea Poienile–Izei, jud. Maramureș, fiul lui Vasile și Ana Muntean urmează cursurile Seminarului Teologic Curtea de Argeș și ale Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț. Licențiat al Institutului Teologic de grad universitar București, se căsătoreşte la 27 septembrie 1980, cu profesoara Victoria Mariș, primind apoi, în acelaşi an, şi hirotonia intru preot.

 

    Pe 1 noiembrie anul acesta ar fi împlinit 33 de ani de preoţie, în tot acest răstimp slujind cu dăruire în parohiile: Frunteşti (Protopopiatul Bacau), Nadişa şi Solonţ (Protopopiatul Moineşti).

 

    În aceste momente de dureroasă despărţire transmitem condoleanţe familiei greu încercate, rugând pe Milostivul Dumnezeu să-i dăruiască putere, sprijin şi ocrotire, iar sufletul adormitului robului Său, preotul IOAN fratele nostru, să-l primească în Împărăţia Sa.

   Veşnică să-i fie pomenirea!

 

    

 

Colegiul preoţilor din

 

Protoieria Moineşti

 

 

 

 

Pr. IOAN MUNTEAN

 

(Biografie)

 

 

Parintele Ioan Muntean s-a nascut in anul 1952 la 16 februarie in localitatea Poienile Izei, comuna Botiza, judetul Maramures.

 

Parintii, Vasile si Ana, au fost oameni simpli dar cu o credinta puternica. L-au invatat mai intai frumusetea slujbelor bisericesti si a rugaciunii.

 

In casa lor, copil fiind, a vazut cum se practica virtutea crestina cu adevarat.

 

Dupa terminarea scolii generale de 8 ani, a urmat cursurile Seminarului Teologic Curtea de Arges pe care l-a absolvit in anul 1977, iar in perioada 1980-1982 a continuat cursurile Seminarului Teologic de la Manastirea Neamt.

 

In anul 1990 s-a inscris la facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti pe care a absolvit-o cu succes in anul 1994.

 

A ales ca tema de licenta „Virtutea in viata crestinului” sub indrumarea Pc. Pr. Prof. Dr. Dumitru Radu.

 

In anul 1980 a fost hirotonit preot pe seama parohiei Fruntesti – Episcopia Romanului, dupa care in anul 1981 a fost transferat la parohia Nadisa, in aceeasi episcopie.

 

In anul 1986 a fost transferat la parohia Solont – Episcopia Romanului, unde a reconstruit din temelie biserica. Sfintirea a avut loc in anul 1994, ocazie cu care a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor de catre PS Eftimie al Romanului.

 

A slujit în această parohie până în anul 2009 când o boală necruţătoare l-a împiedicat, pentru o perioada de 4 ani si 2 luni, să mai slujească cele ale preoţiei sau să fie sprijin familiei. Cu toate acestea şi-a arătat într-un mod deosebit dragostea şi grija pentru cei 7 copii: 4 băieţi şi 3 fete, în care vedea realizarea şi împlinirea vieţii sale.


 Ziua de 27 martie 2013 ramâne pentru soţia, copiii şi nepoatele sale, pentru credincioşii săi păstoriţi şi pentru colegii preoţi, ziua naşterii sale în ceruri, Paştile sau ziua trecerii la viaţa veşnică.

 

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PATRIA SA CEREASCĂ !!!

 

 

 

 

 

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.