Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Patriarhia Romana reprezentata la Congresul de teologie de la Volos-Grecia

 
 
   Patriarhia Română este reprezentată la Congresul de teologie de la Volos din Grecia care se desfăşoară în perioada 20-25 august 2012.

  Mai multe informaţii a oferit, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Timotei Aioanei, Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale: „Cu binecuvântarea Patriarhia Română reprezentată la Congresul de teologie de la Volos-GreciaPreafericitului Părinte Patriarh Daniel o delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române condusă de Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal participă în aceste zile la Volos (Grecia) în Mitropolia de Dimitriada şi Almyrou la un congres de teologie cu tema "Pelerinajul în Elada şi în ţările ortodoxe", la care participă reprezentanţi ai Bisericilor Ortodoxe din Rusia, Serbia, România, Bulgaria, Grecia şi Cipru. Luni, 20 august, la Primăria din Volos delegaţiile bisericilor ortodoxe au fost primite de către primarul localităţii şi de alte autorităţi. În numele tuturor bisericilor ortodoxe reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse, Episcopul Tihon, a adresat un cuvânt de mulţumire primarului localităţii şi celorlalte autorităţi pentru primirea călduroasă. În cuvântul pe care l-a rostit în sala de protocol a primăriei primarul localităţii a amintit principalele momente ale istoriei localităţii, dar şi a zonei Magnezia din Tesalia Greciei”.

   A doua zi, la Mitropolia de Dimitriada şi Almyrou din Volos au început lucrările congresului, a mai precizat Preacuviosul Părinte Arhimandrit Timotei Aioanei: „Au participat delegaţiile celor şase biserici ortodoxe, autorităţi locale, senatori, profesori, teologi, invitaţi, reprezentanţi ai unor agenţii de turism şi ai agenţiei de turism Basilica Travel a Patriarhiei Române. În după amiaza aceleaşi zile la Mănăstirea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil din Mitropolia de Dimitriada şi Almyrou s-a oficiat slujba Vecerniei care a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal. În cuvântul pe care l-a rostit Preasfinţia Sa la sfârşitul slujbei a amintit de relaţiile Bisericii Ortodoxe Române cu Biserica Greciei şi a subliniat faptul că începând cu anul 1996, mai întâi în Moldova şi apoi în ultimii ani la Bucureşti, moaştele unor sfinţi sau odoare sfinte din Grecia, aşa cum a fost şi Brâul Maicii Domnului sau Capul Sfântului Andrei, moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur şi alte sfinte moaşte, au fost aduse pentru binecuvântarea credincioşilor în România în pelerinajele care au avut loc cu prilejul sărbătoririi Sfintei Cuvioase Parascheva la Iaşi sau a Sfântului Dimitrie cel Nou la Bucureşti”.

   De asemenea, „în seara zilei de miercuri, 22 august, Delegaţia Bisericii Ortodoxe Române a participat alături de celelalte delegaţii ale bisericilor ortodoxe la slujba hramului Mănăstirii Kato Xenias, acolo unde se află o parte din Brâul Maicii Domnului adus cu ani în urmă în pelerinaj în România la Iaşi. Au slujit toţi ierarhii care reprezintă bisericile ortodoxe participante la congres şi clerici din Grecia. Totodată, au participat câteva mii de credincioşi care au asistat la slujba Privegherii ce s-a încheiat cu Slujba Prohodului Maicii Domnului. Astăzi, 23 august, s-a oficiat Sfânta Liturghie de către aceiaşi ierarhi, iar Episcopul Tihon reprezentând Biserica Ortodoxă Rusă a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură. În seara zilei de 23 august 2012, de la orele 18:00, este prevăzută o întâlnire cu presa la primăria din Volos şi astfel lucrările acestei întâlniri cu participarea delegaţiilor Bisericilor Ortodoxe Rusă, Sârbă, Română, Bulgară, Greacă şi Cipriotă continuă”.

   Conform Preacuviosului Părinte Timotei Aioanei în cadrul lucrărilor congresului accentul se pune „pe importanţa întăririi comuniunii între bisericile ortodoxe, a realizării pelerinajelor în Grecia, dar şi în celelalte ţări, deoarece fiecare biserică are oferta ei şi astfel s-au schimbat programe de pelerinaje. Totodată, Mitropolitul de Dimitriada şi Almyrou a propus o întâlnire pe viitor a clericilor şi tinerilor din aceste biserici participante la acest congres, oferind posibilitatea găzduirii gratuite timp de o săptămână”.

   Lucrările congresului se vor încheia sâmbătă, 25 august 2012.
 

STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.