Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Preasfintitul Ioachim Băcăuanul, Cetatean de Onoare al municipiului Roman


În cadrul şedinţei Consiliului Local Roman, din 25 aprilie 2012, Preasfinţitului Episcop-vicar Ioachim Băcăuanul i s-a acordat titlul de ”Cetăţean de onoare” al municipiului Roman, după cum ne-a precizat Părintele Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Susţinător a două proiecte cu fonduri europene în cadrul Fundaţiei ”Episcop Melchisedec” în municipiul Roman, respectiv un ”Centrul de zi pentru copii din familii în dificultate” şi ”Centrul Social Multifuncţional”, implicat în numeroase proiecte culturale şi social-filantropice atât în vechea cetate muşatină, cât şi în alte zone ale eparhiei Romanului şi Bacăului, PS Episcop Ioachim Băcăuanul s-a impus între personalităţile culturale ale regiunii. Hotârarea luată de edilii locali vine să recunoască eforturile depuse în ultimii 12 ani de ierarhul a cărui viaţă se împleşte armonios cu cea a comunităţii romaşcane şi nu numai.

”Am iniţiat această hotărâre, aprobată de Consiliul Local, nu doar ţinând cont că Preasfinţitul Ioachim este ierarh în cadrul unei eparhii reprezentative pentru viaţa Bisericii Ortodoxe Române, ci datorită faptului că Preasfinţia Sa este un om de cultură care a promovat valorile culturale, spirituale şi istorice ale acestei zone. Pentru noi, Preasfinţitul Părinte Ioachim este un ambasador al Romanului atât la nivel naţional, cât şi internaţional, prin participările la numeroase întruniri, simpozioane şi activităţi cultural-religioase, în mod deosebit în Franţa, Preasfinţia Sa fiind cel care a înfiinţat prima mănăstire ortodoxă în inima Parisului. De asemenea, nu trebuie uitat faptul că a susţinut un amplu proiect european în municipiul Roman, prin care se înfiinţează un complex social-filantropic de înaltă ţinută, cu multiple activităţi, o grădiniţă pentru copii şi multe altele. Totodată, Preasfinţia Sa se ocupă de amenjarea într-o manieră deosebită a Parcului Melchisedec, contribuind la definirea noii feţe a oraşului nostru”, a declarat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

De celalaltă parte, Preasfinţitul Părinte Episcop Ioachim a apreciat că titlul conferit de autorităţile romaşcane reprezintă în fapt o confirmare a activităţii Bisericii Ortodoxe Române în această zonă a Eparhiei Romanului şi Bacăului.

”Considerăm o onoare decizia care a fost luată în Consiliul Local Roman, de a ni se acorda acest titlu de ”Cetăţean de onoare”, prin care se recunoaşte nu persoana, ci demnitatea conferită de Biserică, aceea de episcop-vicar al acestei de Dumnezeu păzite eparhii, cărei istorie se împleteşte ab origine cu cea a acestui oraş. Cinstea conferită de forul administrativ al municipiului Roman o atribuim tuturor preoţilor, credincioşilor şi colaboratorilor noştri, care au conştiinţa lucrării sacerdotale în via Domnului şi care sunt împreună cu noi lucrători. Nu trebuie să uităm că indiferent ce responsabilităţi avem în Biserică, noi nu lucrăm în nume propriu, ci în numele Preasfintei Treimi. De aceea mulţumim lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să fim angajaţi la lucrarea Bisericii şi mulţumim oamenilor care apreciază lucrarea noastră în cadrul Bisericii lui Hristos”, a precizat Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul.

Ceremonia oficială de decernare a titlului de ”Cetăţean de onoare” va avea loc cu ocazia Zilelor Municipiului Roman, eveniment ce se va derula în perioada 15 – 21 mai.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.