Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Premiile si castigatorii concursului de creatie al protoieriei Moinesti

 

 


      Astăzi, joi - 14 iunie 2012, în sala de şedinţe a Protoieriei Moineşti, părintele protopop Costel Mareş, cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, a împărţit premii câştigătorilor primei ediţii a concursului de creaţie plastică şi literar-religioasă "Cuvânt şi culoare din suflet de copil".

 

Peste 100 de elevi din clasele III-VIII, care învaţă în şcolile din localităţile de pe întreg cuprinsul Protoieriei, s-au înscris la «prima ediţie a acestui concurs care (organizat în cadrul Anului omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor) urmăreşte creşterea lor spirituală, oferindu-le totodată posibilitatea să se afirme, fiecare punându-şi în valoare predispoziţiile şi „talanţii” cu care au fost dăruiţi si care se cer a fi „înmulţiţi”», a spus părintele protopop Costel Mareş.

 

„2012 a fost consacrat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor. Este practic o invitaţie pentru toţi creştinii ortodocşi să înmulţească faptele milei creştine. Ştim cu toţii că indiferenţa ucide. De aceea, credem că e necesar să dezvoltăm în sufletele tinerilor noştri compasiunea şi iubirea pentru toţi aceia care sunt în suferinţă atât sufletească dar şi trupească. În acest demers se înscrie şi concursul nostru, activitate în cadrul căreia copiii au fost chemaţi să ne arate cum văd ei boala şi suferinţa, cunoaşterea şi asumarea unor valori morale precum demnitatea, altruismul, compasiunea sau sacrificiul de sine”, a mai spus părintele protopop, cel care a şi coordonat comisia de evaluare a lucrărilor.

 

Protopopiatul Moineşti mulţumeşte pe această cale tuturor colaboratorilor, atât copiilor cât şi profesorilor implicaţi în acest demers educaţional, comisiei de evaluare şi mai ales domnului profesor VĂSÂI IOAN, profesor de desen la Liceul Teoretic "Spiru Haret", Şcoala Ştefan Luchian şi Clubul Elevilor, Moineşti.

 

În mod special mulţumim partenerilor care au sprijinit în modul cel mai concret acest concurs, făcând posibilă existenţa unor premii consistente şi motivante, astfel încât festivitatea de premiere să fie mai mult decât simplu prilej-şablon de înmânare a unor diplome. Astfel, ne adresăm cu gratitudine S.C. BETULA-FARM S.R.L., S.C. PUNCTOFARM S.R.L., parohiilor Sfântul Spiridon – Comăneşti, Sfinţii Apostoli – Moineşti, fără să uităm a menţiona şi parohia Valea Şoşii, parohia Poduri, parohia Pietrosu, parohia Tescani, parohia Stăneşti, parohia Enăcheşti, parohia Tărâţa şi parohia Măgireşti.

 

Prezenţa copiilor, însoţiţi de părinţii şi profesorii lor, a adus culoare şi lumină în sediul Protopopiatului care a devenit, vreme de un ceas, casă a bucuriei, loc al împlinirilor şi şcoală a formării şi creşterii spirituale.

 

 

 

Premiul special al concursului (Premiul PROTOIERIEI) – 400 ron

 

Marian Vasile, clasa a IV-a, Şcoala cu clasele I-VIII, Solonţ.

 

 

 

 

SECŢIUNEA A1

„Iubirea creştină” – desen, pentru copiii din clasele III-IV

 

Premiul I – Hereş Andreea, clasa a IV-a B, Şcoala Ştefan Luchian Moineşti - 300 ron;

 Premiul II – Todiraş Georgiana, clasa a IV-a B, Zemeş - 200 ron;

 Premiul III – Merluşcă Denisa, clasa a IV-a A, Grup Şcolar Dărmăneşti - Premiul III 100 ron;

 Menţiune – Condreţ Cosmina, clasa a IV-a A, Şcoala cu clasele I-VIII, Solonţ - 50 ron;

 Menţiune – Nica Iulia Florentina, clasa a IV-a B, Zemeş - 50 ron;

  

 

 

SECŢIUNEA A2

„Iubirea creştină” – desen, pentru copiii din clasele V-VI

 

Premiul I – Murăraşu Elena, clasa a V-a C, Grup Şcolar Dărmăneşti - 300 ron;

 Premiul II – Huşanu Andreea, clasa a VI-a B, Şc. George Enescu, Moineşti - 200 ron;

 Premiul III – Barbălată Maria, clasa a V-a A, Şcoala Şt. Luchian Moineşti - 100 ron;

 Premiul III – Mihai Crina Teodora, clasa a V-a C, Grup Şcolar Dărmăneşti - 100 ron;

 Menţiune – Micu Silviu Alexandru, clasa a V-a C, Grup Şcolar Dărmăneşti - 50 ron;

 Menţiune – Mareş Ana Maria, clasa a V-a A, Şcoala cu clasele I-VIII, Solonţ - 50 ron;

 

 

 SECŢIUNEA B

„Sănătatea ca dar al lui Dumnezeu” (eseu argumentativ)

 

Premiul I – Alexa Sorina, clasa a VIII-a B, Grup Şcolar Dărmăneşti - 300 ron;

Premiul II – Avasiloaie Mălina Ioana, clasa a VII-a A, Şcoala Şt. Luchian - 200 ron;

Premiul III – Munteanu Andreea, clasa a VII-a A, Şcoala Şt. Luchian  - 100 ron;

Premiul III - Râcu Alina, clasa a VIII- a C, Şcoala "Ştefan Luchian" Moineşti - 100 ron;

Menţiune – Panţiru Cristina Elena, clasa a VIII-a B, Grup Şcolar Dărmăneşti - 50 ron;

Menţiune – Anişca Iulia, clasa a VII-a A, Şcoala Ştefan Luchian Moineşti - 50 ron;

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.