Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Profesorul Theodor Paleologu va conferenția la Moinești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului IoachimArhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, în Protopopiatul Moinești continuă seria întâlnirilor duhovnicești organizate în perioada Postului Mare.

 

Duminică 1 aprilie 2018, începând cu ora 18.00, la Sala Mare a Primăriei Moinești, va avea loc cea de a doua întâlnire din seria convorbirilor duhovnicești „Trepte spre Înviere” organizate de Protopopiatul Moinești în Postul Mare.

 

Astfel,  părintele protopop Costel Mareș, coordonatorul evenimentului, îl va avea ca invitat pe profesorul, eseistul, fostul ambasador și ministru al culturii, Theodor Paleologu (*), ce se va afla pentru prima dată la Moinești și va susține conferința „Despre prietenie - reflecții la Sâmbăta lui Lazăr”.

 

Între cele două părți, conferința propriu-zisă și sesiunea de întrebări și răspunsuri, Corul Resurrectio al Liceului Teoretic ”Spiru Haret” din Moinești, dirijat de doamna prof. Gabriela Biea, va oferi un microrecital în ton cu perioada prepascală.


Intrarea la eveniment este liberă și în limita locurilor disponibile!


(*) Bibliografie


Tinerețea, studiile, cariera academică, familie


Theodor Paleologu s-a născut la București, în familia scriitorului Alexandru Paleologu. A absolvit liceul german din orașul natal, după care a studiat la Sorbona și la École Normale Supérieure, în Franța. După studii liceale la Colegiul Henri IV din Paris (1992-1994), a fost stagiar la École Normale Supérieure din Paris (1996-2001); a obținut o diplomă de studii aprofundate în filosofie în 1998, la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne. În 2001, a obținut doctoratul în științe politice la EHESS (École des Hautes Études en Sciences Sociales) și de la Universitatea Ludwig Maximilian din München.


A fost lector la Colegiul din Boston în 1999 și 2000. A devenit apoi profesor asistent și director al școlii de vară la Colegiul European de Arte Liberale de la Berlin. A fost "post-doctoral fellow" la Universitatea Notre-Dame, Institutul Erasmus (2001-2002) și la Universitatea Harvard (2002-2003), fiind și profesor invitat la Deep Springs College în Statele Unite ale Americii, în perioada mai-iunie 2003.


Cariera diplomatică și politică


Din 2005, a devenit ambasador al României la Copenhaga, și ulterior la Reykjavík, dar a renunțat la diplomație pentru a candida la alegerile legislative din 2008 din România. În urma acestui scrutin, a devenit deputat de București în Parlamentul României și ministru al culturii.


Lucrări publicate


Volume originale


Despre conservatism, în volumul "Nostalgia Europei", coordonat de Cristian Bădiliță și Tudorel Urian (Ed. Polirom, Iași, 2003);

Joseph de Maistre sau bunul simț ca paradox, postfață la antologia "Joseph de Maistre, Providență și istorie" (Ed. Anastasia, București, 1998).

Sous l'oeil du Grand Inquisiteur– katékhon ou Antéchrist? Contribution à la théologie politique (Editions du cerf, Paris, Collection „Passages“).

De la Karl Marx la stenograme (Ed. Curtea Veche, București, 2005).

Era supărăcioșilor (Ed. Curtea Veche, București, 2009)


Traduceri


Carl Schmitt – Nehmen/Teilen/Weiden, în revista "Commentaire".


(Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Theodor_Paleologu)

 

 

În prezent este președintele Fundației Paleologu ce ”continuă o tradiție familială, construiește o comunitate de prieteni în jurul casei și actualizează modelul școlilor antice de filozofie și retorică. Tradiția familială este cea a intelectualului angajat și responsabil față de comunitate.” (Theodor Paleologu)­

 

Cristian Balaban

STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.