Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Protoieria Moineşti (Parohia Valea Şoşii) premiată la Concursul Național „Sfânta Euharistie – lumina vieţii creştine”

 

 

La finalul Sfintei Liturghii oficiată în ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a premiat pe cei 29 de copii câștigători ai Concursului Național „Sfânta Euharistie – lumina vieţii creştine” și pe însoţitorii lor, preoţi sau profesori de religie. Printre premianți au fost și reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, respectiv pr. Ovidiu Daniel Hereș de la Parohia Valea Șoșii (Protopopiatul Moinești) împreună cu reprezentanta grupei de copii din parohie, Andreea Hereș. Ei au primit Diploma Omagială Sfinții Martiri Brâncoveni și Medalia comemorativă Anul Omagial Euharistic în Patriarhia Română cu reversul Anul Comemorativ Sfinții Martiri Brâncoveni – 2014, cărți și icoane. La momentul premierii, alături de reprezentații eparhiei noastre, a fost prezent, Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, care i-a felicitat pe tinerii moineșteni.

Proiectul care a reprezentat Arhiepiscopia Romanului și Bacăului poartă numele „Copilul împărtășit cu Hristos” și s-a desfășurat în Parohia Valea Șoșii, Protopopiatul Moinești, coordonat de Pr. Ovidiu Daniel Hereș. Cei 16 copii din parohie implicaţi în proiect, au desfășurat activităţi artistice, prin care au atras fonduri de la enoriașii parohiei și de la agenţi economici, pentru a procura medicamente și alimente pentru 12 bătrâni singuri și bolnavi din parohie, unii imobilizaţi la pat. În cele trei săptămâni ale derulării proiectului misionar-filantropic aceştia au fost vizitaţi, fiindu-le oferite daruri în valoare de 2200 lei. Prin activităţile desfășurate s-a întărit viaţa duhovnicească a micilor creștini și s-a readus zâmbetul pe feţele triste ale bătrânilor singuri.

“Acest concurs naţional are scopul de a stimula răspândirea credinţei, dar şi de a întări viaţa duhovnicească a tuturor creştinilor şi în special a copiilor şi a tinerilor. Are şi o dimensiune misionară, de angajare a copiilor şi tinerilor într-o pregătire de exprimare a modului în care ei simt bucuria Sfintei Euharistii în viaţa Bisericii. Concursul nu s-a ţinut la Patriarhie, ci s-a ţinut în Eparhii, dar eparhiile au trimis pe câştigători ca noi să îi confirmăm, să îi binecuvântăm şi să le oferim câte un mic dar ca semn de mare preţuire. Îi felicităm pe toţi cei care au dragoste faţă de Biserică şi faţă de şcoală, pentru că aici este o cooperare strânsă între Biserică şi Şcoală”, avea să precizeze în cuvântul său, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Reamintim faptul că, la nivelul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, în data de  5 mai 2014, la Centrul eparhial de la Roman s-a desfăşurat faza eparhială a Concursului naţional catehetic „Sf. Euharistie – lumina vieţii creştine“, organizat cu prilejul Anului omagial Euharistic și al Anului comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni. Evaluarea lucrărilor a fost făcută de o comisie  numită de către chiriarhul locului, ocupanta locului I fiind desemnată Parohia Valea Șoșii-Poduri din  Protopopiatul Moinești. În ziua de 16 mai a.c. , în contextul pomenirii vrednicului ierarh Melchisedec Ștefănescu, la serbarea celei de-a XIV-a ediții a ”Zilelor Episcop Melchisedec” în cadrul Liturghiei săvârșite la catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, copiii participanți la proiectul ”Sfânta Euharistie, lumina vieții creștine” din protopopiatele eparhiei, costumați în tradiționalul port popular românesc, au primit Sfânta Euharistie fiind premiați de către Preasfințitul Părinte Dr. Ioachim Băcăuanul. „Am participat cu mare bucurie la proiectul parohiei noastre împreună cu ceilalți copii, readucând zâmbetul pe chipurile triste ale bătrânilor. Am trăit o emoție deosebită participând astăzi la Sfânta Liturghie și primind premiul de la Patriarhul României. M-a bucurat mult că l-am avut alături de noi și pe Preasfințitul Episcopul nostru Ioachim Băcăuanul în momentul primirii premiilor” a declarat Andreea Hereș, eleva care a reprezentat eparhia noastră.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.