Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Simpozion Melchisedec Stefanescu la Galati

 


La Galaţi a început, astăzi, 10 mai 2012, Simpozionul naţional studenţesc „Episcopul Melchisedec Ştefănescu - 120 de ani de la trecerea la cele veşnice”.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos în parteneriat cu Universitatea gălăţeană, prin Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie.

Invitaţii au participat, în cursul dimineţii, în Catedrala arhiepiscopală, la slujba de pomenire a ierarhului Melchisedec Ştefănescu, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a spus: ”Evocarea Episcopului Melchisedec Ștefănescu la 120 de ani de la mutarea în veșnicie ne arată câteva trăsături din bogata și înălțătoarea lucrare din viața sa pilduitoare și din memoria care rămâne din neam în neam prin slujire, prin participare la viața Bisericii sale, a neamului său și prin operele și ctitoriile sale, care ca și el, rămân din neam în neam făclii aprinse de înviere a neamului”.

Dezbaterile au continuat în Aula Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, fiind vernisată, pentru început, o expoziţie de carte cu lucrări ale eruditului ierarh. De asemenea, a fost vizionat şi un film despre principalele ctitorii ale episcopului evocat.

Evenimentul a reunit cadre didactice şi studenţi de la mai multe facultăţi de teologie din Patriarhia Română, 21 de studenţi şi masteranzi teologi susţinând referate.


Evocarea Episcopului Melchisedec va continua La Roman şi Bacău în perioada 14-20 mai, când 

 

 

ARHIEPISCOPIA ROMANULUI ŞI BACĂULUI

organizează:

ZILELE EPISCOP MELCHISEDEC STEFANESCU

 

editia a XII-a 

 

 după următorul program:

  

Luni 14 mai

Roman, Bacău – CONFERINŢĂ DE PRESĂ

prezentarea programului manifestărilor, promovarea acestuia prin posturile locale si centrale de televiziune  si in presa.

 

Marţi 15 mai

Roman - Parcul Episcop Melchisedec

ora1100 Premierea elevilor participanți la Concursul National dedicat  Episcopului Melchisedec -  coordonator  prof. Ana Bobu,   Sc. gen. nr. 5, Roman

Încheierea oficiala a lucrărilor de restaurare si reînnoire a ansamblului arhitectural din Parcul Melchisedec. Inaugurarea Complexului.

ZIUA PORŢILOR DESCHISE la Fundația Episcop  Melchisedec Ştefănescu - vizitarea complexului social-filantropic . Lansare de  carte.

 

Miercuri 16 mai

Catedrala Arhiepiscopala   Roman

Sf. Liturghie şi slujba de pomenire la împlinirea a 120 de ani de la trecerea în veşnicie a episcopului Melchisedec. Evocare.

 

Joi 17 mai 2012

Sala de festivităţi a Seminarului Sf. Gheorghe ROMAN

Ora 14 CONFERINTA SOLEMNA cu tema: “Episcopul Melchisedec Ştefănescu - 120 de ani de la nașterea în ceruri”.

Lansare de carte. 

Expoziţia foto documentară :”Mărturii ale credinţei” – imagini de epocă, cărţi si obiecte aparţinând episcopului Melchisedec.

 

Vineri 18 mai 2012

Roman – Bacău

Activităţi cu caracter social filantropic în toate Centrele sociale ale Eparhiei noastre, care îşi desfăşoară activitatea sub patronajul Fundaţiei Ep. Melchisedec.

 

Sâmbătă 19 mai 2012

Seminarul Teologic Sf. Gheorghe Roman

Proiectul: CULTURA,MUZICA BIZANTINA SI CAILE SPIRITUALE NEMTENE

Ora 12 Conferinţă Pr. Prof. Univ. Dr. Florin Bucescu - Iaşi

Concert de muzică religioasă: prezintă Coralele Seminariilor Teologice din judeţul Neamţ: Mănăstirea Neamţ, Agapia, Piatra Neamţ şi Roman

Ora 1600 Slujba Vecerniei la Catedrala Arhiepiscopală , oficiată de PS Ioachim Băcăuanul. Răspunsurile la strana vor fi date de coralele Seminariilor Teologice

 

Duminica 20 mai 2012

Catedrala Arhiepiscopala Roman

Sf. Liturghie arhierească

Ora 1130 preoţii romaşcani însoţiţi de credincioşi, vor veni la Catedrala arhiepiscopală, de unde  se va  pleca în pelerinaj la mormântul episcopului Melchisedec.  Slujba de pomenire , depunere de coroane si flori.  Evocări.

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.