Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Slujba înmormântării părintelui Ionuț Rusu va avea loc joi, 4 octombrie 2018


Cei ce doresc să își ia rămas bun, o pot face la Biserica "Sfântul Dumitru" din satul Rățeni.


Programul liturgic din aceste zile va fi următorul:

  1. Marți, 2 octombrie, de la ora 18.00 se va săvârși Slujba Stâlpilor.
  2. Miercuri, 3 octombrie, ora 9.00 Sfânta Liturghie, iar seara de la ora 18.00, Slujba Stâlpilor
  3. Joi, 4 octombrie, ora 9.00, Sfânta Liturghie, iar de la ora 11.00 Slujba înmormântării.

Dumnezeu să-l odihnească!
Vesnică pomenire!


* S-a născut pe data de 22 februarie 1982, în localitatea Valea Arinilor din comuna Măgirești, a urmat școala primară în satul său, apoi seminarul Teologic „Sf.Gheorghe”din Botoșani, promoția 2001. 

A absolvit facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași în anul 2007, apoi a urmat studiile de master în cadrul aceleași facultăți.

În 2007 s-a căsătorit cu Anca –Monalisa și are un fiu.

A fost hirotonit preot în 21 octombrie 2008 pe seama parohiei Rățeni, pe care a păstorit-o cu devotament, atât în plan liturgic cât și administrativ-gospodăresc.

A încetat din viață în după amiaza zilei de 30 septembrie 2018 într-un cumplit accident rutier.

Scrie Doamne în Cartea Vieții pe credinciosul slujitor, preot Ionuț Rusu.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu drepții!


-------------------------------------------------

Cu adâncă durere în suflet pentru plecarea prematură din această viață a unui slujitor tânăr al Eparhiei Romanului și Bacăului, dar cu nădejde în dragostea Mântuitorului Hristos, Cel ce este Calea Adevărul și Viața, aducem un gând de compasiune tuturor, în aceste clipe de despărțire de unul dintre slujitorii Bisericii noastre: Pr. Ionuț Rusu.

 

Preacucernici Părinţi,

Mult îndurerată familie,

Ca aleși ai lui Dumnezeu, vorbim lumii despre viața omului ca fiind o zbatere, o luptă, uneori nedreaptă, în care punându-ne încrederea în Dumnezeu, avem convingerea că biruim orice piedică, având a cunoaște răsplata ostenelilor despre care vorbește Sfântul Apostol Ioan: Şi aceasta este făgăduinţa pe care El ne-a făgăduit-o: Viaţa veşnică!” (I Epistola sobornicească a Sf. Ap. Ioan, 2, 25).

Parcurgem etapele acestei vieții și ne străduim să facem planuri pentru familie, pentru misiunea încredințată, pentru cei dragi și pentru satisfacția personală, însă toate acestea rămân ca un vis, atunci când un accident stupid pune capăt tuturor gândurilor.

Nu acesta era planul părintelui Ionuț, nu știm de ce o clipă a schimbat totul în acest plan, știm însă că avem datoria de a ne strădui să împlinim binele în această viață, pentru ca Dumnezeu să se regăsească în faptele noastre: Pentru că a Lui făptură suntem, zidiţi în Hristos Iisus spre fapte bune, pe care Dumnezeu le-a gătit mai înainte, ca să umblăm întru ele.” (Efeseni 2, 10).

 

Acum 10 ani, la sfârșit de septembrie, un tânăr teolog venea în fața Sfântului Altar, angajându-se, plin de vocație, la misiunea sacerdotală a propovăduirii, mărturisirii și trăirii Evagheliei lui Hristos.

L-am hirotonit diacon la Biserica „Precista”, Bacău și, apoi, preot pe seama Bisericii „Sfântul Dumitru” Rățeni, Protopopiatul Moinești, având încredințarea că va împlini cu responsabilitate slujirea la care a fost chemat.

Cu elanul tineresc și dorința de a-și pune amprenta lucrării sale asupra comunității credincioșilor din satul Rățeni, părintele Ionuț a demarat și finalizat construcția unui așezământ social-filantropic și a unei case parohiale.

De asemenea, prin activitatea pastorală și slujirea liturgică, s-a făcut iubit de credincioși și apreciat de confrații săi întru slujire.

Astfel, într-o perioadă, aș putea spune scurtă de pastorație, părintele a lucrat mult, s-a implicat cu toată energia sa, s-a dăruit din tot sufletul și a adunat în jurul său pe toți enoriașii ca într-o mare familie.

În aceste momente de tristețe pentru familia sa, pentru d-na preoteasa Anca Monalissa și fiul său de câțiva anișori, pentru părinții săi, pentru marea familie din Parohia Rățeni și pentru părinții Protopopiatului Moinești, suntem, cu gândul și inima, alături de toți, încredințându-vă de întreaga noastră compasiune și de dragostea noastră părintească exprimată prin rugăciunile pe care le înălțăm către Hristos Domnul ca să așeze sufletul celui ce a plecat, prea devreme, dintre noi  în Împărăția Sa cea veșnică.

Iar, Maica Domnului să-i ocrotească sub cinstitul său omofor pe cei rămași nemângâiați!

Veșnică să-i fie pomenirea!

Luni, 01 octombrie 2018,

Acoperământul Maicii Domnului


✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.