Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

În Toma, rațiunea și credința se completează reciproc
A doua duminică după Învierea Mântuitorului este dedicată Sfântului Apostol Toma, Biserica dorind să ne aducă în atenție atitudinea sa, la început neîncrezătoare, apoi profund credincioasă. Episodul descris de Sfântul Apostol Ioan (Ioan 20, 19-31) este atât de emoționant, nuanțele istorisirii pe care le prezintă sunt atât de...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» Zilele Episcop Melchisedec - ediţia a XII-a, in Arhiepiscopia Romanului si Bacaului

 

La Catedrala Arhiepiscopală din Roman se vor desfăşura, începând de duminică 13 mai 2012, manifestările celei de-a XII-a ediţii a "Zilelor Episcop Melchisedec". Evenimentele dedicate fostului ierarh al Eparhiei Romanului vor marca 120 de ani de când Melchisedec Ştefănescu a trecut la cele veşnice, informează Biroul de Presă al A.R.B.

Programul manifestărilor va începe duminică la ora 16:30 cu Taina Sfântului Maslu, care va fi oficiată la Catedrala arhiepiscopală din Roman de către un sobor de preoţi. Miercuri, 16 mai, la Catedrala arhiepiscopală din Roman va fi oficiată Sfânta Liturghie şi slujba de pomenire la împlinirea a 120 de ani de la trecerea în veşnicie a episcopului Melchisedec Ştefănescu. O zi mai târziu, în sala de festivităţi a Seminarului Teologic Liceal Ortodox 'Sfântul Gheorghe' din Roman, va avea loc conferinţa solemnă a preoţilor romaşcani cu tema 'Episcopul Melchisedec Ştefănescu - 120 de ani de la naşterea în ceruri'. Prelegerea va fi susţinută de pr. Florin Ţuscanu, protopop al Protopopiatului Roman, şi va fi urmată de o lansare de carte. Va urma un concert pascal, susţinut de Corala 'Lumină Lină' a preoţilor din Protopopiatul Bacău, şi expoziţia foto-documentară 'Mărturii ale credinţei' - imagini de epocă, obiecte şi cărţi aparţinând episcopului Melchisedec.

Vineri, 18 mai, vor fi derulate activităţi ce vor avea caracter social-filantropic în toate centrele sociale ale Eparhiei Romanului şi Bacăului, care îşi desfăşoară activitatea sub patronajul Fundaţiei 'Episcop Melchisedec'. La Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Roman vor fi premiaţi sâmbătă, 19 mai, elevii participanţi la concursul naţional dedicat episcopului Melchisedec Ştefănescu. În cadrul proiectului 'Cultura, muzica bizantină şi căile spirituale nemţene', pr. conf. dr. Florin Bucescu, colaborator la Conservatorul din Iaşi, va susţine o conferinţă, care va fi urmată de un concert de muzică religioasă la care vor participa coralele seminariilor teologice din judeţul Neamţ: Mănăstirea Neamţ, Agapia, Piatra Neamţ şi Roman. Tot sâmbătă, de la ora 16:00, se va oficia slujba Vecerniei la Catedrala arhiepiscopală din Roman de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Duminică, 20 mai, Preasfinţia Sa va sluji la catedrala din Roman. La finalul Sfintei Liturghii se va organiza o procesiune către mormântul episcopului Melchisedec Ştefănescu, unde se va oficia o slujbă de pomenire. La acest moment sunt aşteptaţi să participe preoţii şi credincioşii romaşcani.

 

 

ARHIEPISCOPIA ROMANULUI ŞI BACĂULUI

organizează:

ZILELE EPISCOP MELCHISEDEC STEFANESCU

 

editia a XII-a 

 

 după următorul program:

  

Luni 14 mai

Roman, Bacău – CONFERINŢĂ DE PRESĂ

prezentarea programului manifestărilor, promovarea acestuia prin posturile locale si centrale de televiziune  si in presa.

 

Marţi 15 mai

Roman - Parcul Episcop Melchisedec

ora1100 Premierea elevilor participanți la Concursul National dedicat  Episcopului Melchisedec -  coordonator  prof. Ana Bobu,   Sc. gen. nr. 5, Roman

Încheierea oficiala a lucrărilor de restaurare si reînnoire a ansamblului arhitectural din Parcul Melchisedec. Inaugurarea Complexului.

ZIUA PORŢILOR DESCHISE la Fundația Episcop  Melchisedec Ştefănescu - vizitarea complexului social-filantropic . Lansare de  carte.

 

Miercuri 16 mai

Catedrala Arhiepiscopala   Roman

Sf. Liturghie şi slujba de pomenire la împlinirea a 120 de ani de la trecerea în veşnicie a episcopului Melchisedec. Evocare.

 

Joi 17 mai 2012

Sala de festivităţi a Seminarului Sf. Gheorghe ROMAN

Ora 14 CONFERINTA SOLEMNA cu tema: “Episcopul Melchisedec Ştefănescu - 120 de ani de la nașterea în ceruri”.

Lansare de carte. 

Expoziţia foto documentară :”Mărturii ale credinţei” – imagini de epocă, cărţi si obiecte aparţinând episcopului Melchisedec.

 

Vineri 18 mai 2012

Roman – Bacău

Activităţi cu caracter social filantropic în toate Centrele sociale ale Eparhiei noastre, care îşi desfăşoară activitatea sub patronajul Fundaţiei Ep. Melchisedec.

 

Sâmbătă 19 mai 2012

Seminarul Teologic Sf. Gheorghe Roman

Proiectul: CULTURA,MUZICA BIZANTINA SI CAILE SPIRITUALE NEMTENE

Ora 12 Conferinţă Pr. Prof. Univ. Dr. Florin Bucescu - Iaşi

Concert de muzică religioasă: prezintă Coralele Seminariilor Teologice din judeţul Neamţ: Mănăstirea Neamţ, Agapia, Piatra Neamţ şi Roman

Ora 1600 Slujba Vecerniei la Catedrala Arhiepiscopală , oficiată de PS Ioachim Băcăuanul. Răspunsurile la strana vor fi date de coralele Seminariilor Teologice

 

Duminica 20 mai 2012

Catedrala Arhiepiscopala Roman

Sf. Liturghie arhierească

Ora 1130 preoţii romaşcani însoţiţi de credincioşi, vor veni la Catedrala arhiepiscopală, de unde  se va  pleca în pelerinaj la mormântul episcopului Melchisedec.  Slujba de pomenire , depunere de coroane si flori.  Evocări.

 

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.