Atelier de icoane și cateheză despre Sfinții Tămăduitori ai Bisericii, în Parohia Bucșești II

0
17

Grupa de cateheză a Parohiei Bucșești II, Protopopiatul Moinești, sub coordonarea preotului paroh Alin-Ionuț Ciobanu, împreună cu doamna profesor învățământ primar Natalia Gavriluță, a realizat noi activități în cadrul proiectului catehetic al Parohiei Bucșești II „Hristos – prietenul nostru în vreme de boală”: atelier de icoane și cateheză pe tema „Sfinții Tămăduitori ai Bisericii”.

Atelierul de icoane la care au participat 15 copii, 3 mămici și voluntari, s-a desfășurat în Biserica cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae, în ziua de 19 martie.

Copiii au ascultat cateheza „Sfinții doctori fără de arginți, tămăduitori în numele Lui Hristos și misionari ai Lui”,  susținută de părintele paroh, și au realizat apoi icoanele lor. Astfel, ei au aflat detalii din viața și minunile Sfinților Nectarie din Eghina, Ioan Rusul, Efrem cel Nou, Luca al Crimeii și Nicolae pe care i-au zugrăvit apoi în culori, folosind imaginația și priceperea lor.

Într-o atmosferă de bucurie și căldură sufletească, participanții la aceste activități ale proiectului catehetic au petrecut câteva ore în spațiul sacru al Bisericii, primind binecuvântarea lui Dumnezeu și a sfinților Săi.