Conferință despre adicții, la Comănești

0
23

Parohia „Sfântul Arhidiacon Ștefan” din orașul Comănești, Protoieria Moinești, a organizat marți, 5 martie 2024, conferința cu titlul „Dependența – realitatea care nu mai poate fi ignorată!”.

     Conferința a fost susținută de părintele Radu-Liviu Roșu, Președintele Asociației ,,Alcoolicii Anonimi” din România, consilier specializat în tratarea adicțiilor și consilier duhovnicesc al programului „Sfântul Dimitrie Basarabov” al Mitropoliei Clujului.

     În cuvântul de deschidere, părintele Costinel Milon a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântare, a urat bun venit invitatului și și-a exprimat recunoștința în fața onoratei asistențe compusă din medici, preoți, profesori, asistenți medicali, polițiști și enoriași ai parohiei pentru prezența numeroasă la acest eveniment.

     A urmat susținerea temei în care părintele Radu Roșu a reliefat idei foarte importante dintre care amintim: „Soluția pentru vindecarea dependenței există și ea pleacă de la reînnodarea legăturii cu Dumnezeu și de la a avea un program strict de rugăciune. Dacă Dumnezeu lipsește din ecuația zilnică a dependenței atunci boala începe imediat să își arate colții. În terapie, omul trebuie să învețe să conviețuiască cu Dumnezeu la braț, o conviețuire bazată pe sinceritate: Doamne, am nevoie de Tine, te rog să faci ceva! Fără rugăciune, persoana dependentă se îndreaptă încet-încet spre recădere. Nu există recuperare fără program de rugăciune de minim trei ori pe zi. De ce? Pentru că în principiul al doilea de recuperare se spune așa: Doar Dumnezeu poate să îmi redea sănătatea mintală care mi-a fost indusă în eroare de dependență. Din cauza cronicității bolii, dependentul conviețuiește cu afecțiunea, de aceea are nevoie de Dumnezeu în fiecare zi”.

      A urmat apoi o lungă sesiune de întrebări și răspunsuri în care cei prezenți au putut afla soluții la problemele cu care se confruntă.

     Cu o experiență foarte vastă în domeniu, lucrând în echipe pluridisciplinare de specialiști și ajutând un număr impresionant de oameni să se vindece, preotul Radu-Liviu Roșu a uimit asistența cu pregătirea sa de excepție.

(Pr. A.A.)