Excursie tematică a copiilor din Parohia Bucșești II

0
21

Sâmbătă, 9 martie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia,  grupa de cateheză a Parohiei Bucșești II a realizat o nouă activitate în cadrul proiectului catehetic al Patriarhiei Române.

Copii din grupa de cateheză  a Parohiei Bucșești II, sub coordonarea preotului paroh Alin-Ionuț Ciobanu, împreună cu doamna profesor – învățământ primar – Natalia Gavriluță, au realizat o activitate în cadrul proiectului catehetic „Hristos-Prietenul nostru în vreme de boală”, și anume excursia tematică „Bolnav am fost și ați venit la Mine”. 

Excursia a avut ca scop vizitarea bolnavilor din așezământul Mănăstirii „Sf. Sava”, oferirea de daruri cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii și dobândirea unor noi experiențe de viață pentru copii, cu privire la grija față de cel bolnav, aflat în suferință, precum și cum trebuie realizate dialogul, apropierea și slujirea între oameni.

Momentul cel mai emoționant a fost acela când o bătrână de 94 de ani, din patul de suferință, a exclamat: „Acești copii mi-au dat viață! Să mai veniți! Nu trebuie să-mi aduceți nimic, ci doar să stați de vorbă cu mine!”

Prin aceste momente care mângâie durerea bolii și a singurătății, se împlinește atât cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos: „Bolnav am fost și ați venit la Mine”, cât și acela din titlul Concursului Național Catehetic al Patriarhiei Române pentru anul 2024, „Hristos – Cuvântul care vindecă”, la care participă și proiectul catehetic al Parohiei Bucșești II „Hristos-Prietenul nostru în vreme de boală”.