Final de proiect național catehetic în Parohia Berești-Tazlău

0
23

În Parohia Berești-Tazlău din Protopopiatul Moinești, în perioada 24 decembrie 2023 – 31 martie 2024, sub coordonarea părinților slujitori ai parohiei, s-au desfășurat mai multe activități în cadrul Concursului Național Catehetic ,,Hristos – Cuvântul care vindecă”. 

Startul acestor evenimente a fost dat în Ajunul Crăciunului, când o parte din tinerii grupului catehetic au vizitat mai multe persoane din parohie aflate în suferință, vestindu-le  prin colind Nașterea Domnului și oferindu-le mai multe daruri. Întâlnirile au continuat și în luna martie prin diferite activități specifice începutului de primăvară care au avut în centrul lor vizite la cei singuri și în suferință. 

De asemenea, în cadrul proiectului național catehetic au avut loc trei cateheze cu tematică specifică anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, pe parcursul cărora s-a vorbit despre ,,Iisus Hristos – Doctorul sufletelor și al trupurilor”, ,,Taina Sfântului Maslu” și ,,Sfântul Ierarh Nectarie – Prietenul nostru în suferință”. La aceste întâlniri au participat 40 de tineri înscriși în acest proiect.

Finalul acestor evenimente a avut loc duminică, 31 martie 2024, când în biserica parohială, după Sfânta Liturghie, a fost susținut un concert de pricesne specifice Postului Mare, de către tinerii grupului catehetic. Acestă activitate a fost desfășurată prin implicarea conducerii Școlii Gimnaziale din Berești-Tazlău și sub coordonarea doamnei profesoare Tamara Măciucă.