,,Hristos împărtășit copiilor” în Parohia Dărmănești

0
27

Continuând o tradiție din perioada Postului Mare și o frumoasă colaborare dintre Biserică și Școală, în zilele de 24 și 25 aprilie 2024, Parohia Dărmănești a derulat proiectul „Hristos împărtășit copiilor”, la care au participat 250 de copii.

Școlari și preșcolari, de la Liceul Tehnologic Dărmănești și de la Grădinița „Ursulețul Martinel” au venit în biserica parohială, însoțiți de învățătorii lor, unde au primit Sfânta Împărtășanie și au purtat dialoguri pe teme de credință, au rostit rugăciuni și poezii. A fost un moment prielnic pentru acest lucru deoarece la slujbe sau la orele de religie timpul nu este întotdeauna suficient. 

În acest frumos cadru, s-a amintit de cuvântul Preafericitului Patriarh Daniel, care spune, cu referire la proiectul mai sus amintit:

„Educația creștină nu vizează doar formarea de cetățeni creștini ai patriei pământești, ci și de oameni mântuiți și de sfinți ai patriei cerești. O mulțime de familii creștine, prin educația dată copiilor, au contribuit la înmulțirea numărului sfinților Bisericii… Ora de religie și cateheza trebuie să își găsească împlinirea în Sfântul Potir. De altfel, orice teologie adevărată ortodoxă se împlinește în Sfântul Potir, unde Dumnezeu Cuvântul devine Trup și Sânge împărtășite celui ce crede în Hristos. Noi avem această parte a luminării sufletului în vederea împărtășirii cu Hristos. «Gustați și vedeți că bun este Domnul» se face ca îndemn în interiorul acestei lucrări de îndrumare, de mistagogie, de explicare a credinței creștine.”