În Protopopiatul Moinești din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului s-a desfășurat în Duminica Ortodoxiei, 24 martie 2024, un amplu eveniment dedicat vieții.

Marșul pentru viață 2024 a fost organizat în orașul Comănești, la Catedrala ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena”, unde pentru început s-a săvârșit Acatistul Bunei Vestiri. La finalul rugăciunii, părintele protopop Costel Mareș a transmis că ,,marșul pentru viață este un moment în care cu toții suntem chemați să proclamăm viața și nu orice fel de viață, ci viața în Hristos și pentru Hristos, care este viața curată și bineplăcută înaintea lui Dumnezeu. La acest marș ne gândim la acei copii care nu au fost născuți, la cei peste treizeci de milioane de copii nenăscuți de la Revoluție încoace.

Credincioșii prezenți au plecat cu icoane în mâini spre Centrul de Agrement ,,Trotuș” din localitate, unde au luat parte la o frumoasă conferință, cu titlul:  ,,Dacă ții la viață, rămâi in Viață”, susținută de către părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului, fondatorul Asociației Pro Vita.

Ne-am adunat aici ca să elogiem viața, dar și să condamnăm toate metodele de suprimare a vieții… Mă bucur că ați venit in număr atât de mare, asta ne dă speranță, și vă îndemn să nu faceți nimic contra lui Dumnezeu..” a spus părintele Nicolae în discursul său.

Între conferință și sesiunea de întrebări și răspunsuri, copii a două coruri au încântat auditoriul: Grupul vocal-instrumental de la Clubul elevilor din Comănești, dirijor-doamna prof. Țuglea Elena și Corul ,,Resurrectio”, condus de doamna Gabriela Biea.

La final, părintele protopop a mulțumit părintelui Nicolae Tănase, domnului primar Viorel Miron și tuturor participanților prezenți la acestă întâlnire dedicată vieții.