Părintele profesor Mihail Burlacu a susținut o conferință la Comănești

0
34

Miercuri, 10 aprilie, la biserica ,,Sfântul Ierarh Spiridon’’ din Comănești, a avut loc conferința ,,CINE ESTE DUMNEZEUL NOSTRU? Dogmele iubirii dumnezeiești.’’

Tema conferinței a fost aleasă în contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”, tratându-se un punct important de pe agenda catehetică a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, și anume: “Viața creștină, între viață și poruncă”.

Seara duhovnicească a început prin săvârșirea Acatistului Sfântului Ierarh Spiridon, apoi conferința propriu-zisă și încheiată cu o sesiune de dialog între credincioșii prezenți și părintele invitat, pr. prof. dr. Mihail Burlacu, lector titular la catedra de Teologie Dogmatică din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

“Noi ca și creștini care tânjim după Dumnezeu, avem nevoie uneori și de hrană tare, așa cum spune Sf. Ap. Pavel, de aceea, ne-am gândit ca acum, la jumătate Postului Mare, când puterile și râvna s-au mai diminuat, să organizăm această conferință pentru a ne întări și încuraja în urcușul spre Înviere cu hrana tare a dogmelor esențiale ale credinței noastre. Mulțumim bunului Dumnezeu pentru această seară duhovnicească și părintelui profesor Mihail Burlacu că a poposit în mijlocul parohiei noastre!” a spus în încheiere părintele drd. Simion Anăstăsoaie.